Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
a porcje 100g bialek spozywane jednorazowe wrecz wymusza termogenze jak i musowo spora ich ilosc idzie w aminiak. poza tym bez saa ludzki organizm nie jest w stanie zagospodarowac takich ilosci bialek. wiadomo ciezki trening, rozpad bialek miesniowych, funkcyjnych (enzymy, hormony, transportery..) do tego saa i micha - razem warunkuje wbudowywanie bialek w miesnie , ale bez ktoregokolwiek czynnika - klapa.
pozdre
mc
IHS TEAM
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Porównanie tych dwóch dramatycznie różnych diet, dało dosyć dziwny rezultat. Grupa wysokotłuszczowa/z dużą ilością jajek miała o 1% mniej tłuszczu i o 7,5 funta więcej mięśni niż grupa wysokowęglowodanowa. Frakcja HDL w grupie wysokotłuszczowej była na koniec przy porównaniu wyższa o 5 mg/dL. Poziom triglicerydów w grupie wysokotłuszczowej był również korzystniejszy, odpowiednio dla grup: 124 mg/dL dla wysokotłuszczowej i 172 mg/dL dla niskotłuszczowej. Wartość proporcji całkowity cholesterol/HDL wynosiła odpowiednio: 3,4 dla grupy wysokotłuszczowej i 3,5 dla grupy niskotłuszczowej.
Nie mam dostępu do całego tekstu tego badania, to jest tylko interpretacja książkowa... nie jest to może badanie, które dawałoby jakąś jednoznaczną odpowiedz, protokół jest trochę naiwny, zresztą nawet nie wiem jak to wyglądało dokładnie nie mając dostępu do całości...
Np: Dr. Steven Phinney, który jako jedna z nielicznych osób badał wydolność zawodowych kolarzy na dietach ketogennych twierdzi na podstawie dostępnych danych w tym zakresie, że przy ilości białka przekraczającej 25% zapotrzebowania kalorycznego(tyle gdzieś wynosi ilość białka z badań Volka, czyli jest 2 razy większa od przeciętnie zalecanej dla zwykłych ludzi) ketogeneza nie będzie już taka wydajna, adaptacja do diety może na tym mocno ucierpieć... Jeśli jednak co kilka dni ładowane są węglowodany to moim zdaniem nie ma co tutaj mówić o jakiejś wielkiej adaptacji... po co nasz organizm ma się adaptować optymalnie do pozyskiwania energii z tłuszczu, po co ma optymalizować magazynowanie triglicerydów w mięśniach, wykorzystanie ciał ketonowych, no właśnie po co jak co kilka dni pompowany jest glikogen...? Nie wiem na ile sytuację zmienia doping...
Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-12-18 18:12:48
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-12-18 20:09:33
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0