TRENING A
1. Przysiady przednie 3 serie + od razu wspięcia na palce 3 serie (+20 kg do przysiadów)
2.Wyciskanie sztangi głową w dół 3 serie ( Mogę zamienić na poręcze z ciężarem/bez ?)
3. Wykroki ze sztangą 3 serie
4. Wyciskanie sztangielek na skosie, głową w górę 3 serie
5. Wyciskanie żołnierskie 3 serie
6. Wyciskanie francuskie leżąc lub wąskim chwytem 3 serie
TRENING B
1. Podciąganie na drążku podchwytem 3 serie (doczepiać ciężar czy robić 3x max ?)
2. Wiosłowanie sztangą oburącz 3 serie (nachwyt czy podchwyt?)
3. Martwy ciąg klasyczny 3 serie
4. RDL 3 serie ( lub dzień dobry)
5. Uginanie ramion ze sztangą 3 serie (lub dowolne ćwiczenie na bicepsa, np. zottman curl)
6. Szrugsy 3 serie (lub podciąganie sztangi wzdłuż tułowia chwytem rwaniowym)
Poniedziałek – TRENING A – PUSH ciężko
Wtorek – TRENING B – PULL lekko
Środa – WOLNE
Czwartek – TRENING A lekko
Piątek – TRENING B ciężko
Sobota – WOLNE
Niedziela - WOLNE
Pytania:
1. W które dni robić interwały ? Celem jest masa bez dużego otłuszczenia. 1kg na miesiąc.
2. W treningu A ciężkim robić 3 serie po 4-6 pow lekkim 6-10, w treningu B ciężkim robić 5-8 pow lekkim 10-15 ?? Jak rozplanować progresje 2,5kg co trening dokładać ?
3. Robić rampę ? Jeśli tak to w których ćwiczeniach?
4. Taki plan się nada czy zmienić go na inny ?
5. jak ma wyglądać progresja między seriami. robić stałym ciężarem czy dokładać co serie ?
np w przysiadzie jak mam zamiar robić np 80kg to robić 3 x 6 pow po 80 kg ? czy 1 x 60, 70, 80 po 6 pow bo się pogubiłem w tym.
1. Przysiady przednie 3 serie + od razu wspięcia na palce 3 serie (+20 kg do przysiadów)
2.Wyciskanie sztangi głową w dół 3 serie ( Mogę zamienić na poręcze z ciężarem/bez ?)
3. Wykroki ze sztangą 3 serie
4. Wyciskanie sztangielek na skosie, głową w górę 3 serie
5. Wyciskanie żołnierskie 3 serie
6. Wyciskanie francuskie leżąc lub wąskim chwytem 3 serie
TRENING B
1. Podciąganie na drążku podchwytem 3 serie (doczepiać ciężar czy robić 3x max ?)
2. Wiosłowanie sztangą oburącz 3 serie (nachwyt czy podchwyt?)
3. Martwy ciąg klasyczny 3 serie
4. RDL 3 serie ( lub dzień dobry)
5. Uginanie ramion ze sztangą 3 serie (lub dowolne ćwiczenie na bicepsa, np. zottman curl)
6. Szrugsy 3 serie (lub podciąganie sztangi wzdłuż tułowia chwytem rwaniowym)
Poniedziałek – TRENING A – PUSH ciężko
Wtorek – TRENING B – PULL lekko
Środa – WOLNE
Czwartek – TRENING A lekko
Piątek – TRENING B ciężko
Sobota – WOLNE
Niedziela - WOLNE
Pytania:
1. W które dni robić interwały ? Celem jest masa bez dużego otłuszczenia. 1kg na miesiąc.
2. W treningu A ciężkim robić 3 serie po 4-6 pow lekkim 6-10, w treningu B ciężkim robić 5-8 pow lekkim 10-15 ?? Jak rozplanować progresje 2,5kg co trening dokładać ?
3. Robić rampę ? Jeśli tak to w których ćwiczeniach?
4. Taki plan się nada czy zmienić go na inny ?
5. jak ma wyglądać progresja między seriami. robić stałym ciężarem czy dokładać co serie ?
np w przysiadzie jak mam zamiar robić np 80kg to robić 3 x 6 pow po 80 kg ? czy 1 x 60, 70, 80 po 6 pow bo się pogubiłem w tym.