jw. Nic dodac, nic ujac.. ale szablon - tudziez 'szkielet' diety zawsze pokaza.. (kalkulatory of course)
...
Napisał(a)
jaki typ budowy?? łatwo masa idzie?? jak z BF??
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
Jeszcze raz wam wszystkim dziekuje.Mata po sog'u.Moje dane to ;13 lat,163 wzrostu , 72 kilo,łatwo nabieram mase ale tłuszczową,bf'a jeszcze nie mieżyłem.Dietkię próbuję ułożyć na redukcje...Próbowałem wyliczyc z linka z art'a Tyki i paru innych oraz z wzoru podanego na sfd.Przed chwilą znalazłem kalkulator ktorego wynik wydaje sie najbardziej prawdopodobny (2312 kcal)....jeszcze raaaz wielki dzieks
Zmieniony przez - hincal w dniu 2006-10-02 20:51:55
Zmieniony przez - hincal w dniu 2006-10-02 20:51:55
...
Napisał(a)
Jak masz 13 lat to ostroznie z ta redukcją, to nie jest wiek na to
, zacznij się ruszać i zdrowiej odzywiać a efekty przyjdą same, ewentualnie zastosuj dietke z lekko ujemnym bilansem kalorycznym, ale ostra redukcje odradzam.

Barcelona forever!!!
...
Napisał(a)
Spychu_15 - jak mam na spokojnie z tą dietką.Nie za dużo bedzie jak odejme od zapotrzebowania 300 kcal???Jak nie to ile???
...
Napisał(a)
Będzie si, tylko nie za długo z tą redukcją i powoli dodawaj kalorii jak już skończysz żebyś z powrotem nie przytył.
Barcelona forever!!!
...
Napisał(a)
jak efekty bedą cie zadowalać to kończysz z tym że z tą długością to chodziło mi głównie o to że meatbolizm zwalnia i jeśli wrócisz do poprzedniego sposobu odżywiania zaraz po redukcji to przytyjesz tak szybko jak schudłeś, a więc na stałe zmień nawyki żywieniowe.
Barcelona forever!!!
...
Napisał(a)
Dobra dzieki.Dałbym ci jeszcze jednego sog'a ale nie wejdzie.....jak cie znajde gdzieś indziej to wyśle...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!