Witam!
Mam taki problem: od dłuższego czasu ćwiczę na masę (jestem po treningu ACT) i nie widzę żadnych efektów, a walka z lekkim otłuszczeniem brzucha poprzez a6w jest jak syzyfowa praca. Mam 17 lat, 180 cm wrostu, 62 kg, ładną rzeźbę, ale słabą masę...
Moja dieta w dni treningowe (3 razy w tygodniu), zapotrzebowanie kaloryczne: 2500kCal, 5,6g WW/kg, 2,2 g białka/kg, 1,1 g tłuszczy/kg
Po treningu zjadam 32g glukozy (0,5kg na 1kg masy), po 45 m. ryż+pierś kurczaka.indyka. Na kolację tylko białko. w dzień dużo węgli złożonych i białka (tuńczyk, szynka z piersi, chleb, warzywa, oliwa)
trening: (pon, sr, pt)
1. ramiona (muszę intensywnie cwiczyc, bo kosciste)
6*8 wznoszenie 10kg wzdłuż tułowia
4*12 wznosy rąk z 4kg tak aby na koncu byl stworzyc krzyz rąk i tułowia
15,12,9,9 podnoszenie ramion z 4kg przed siebie
grzbiet - skłony urządzeniu 4*12
2. klatka
4*12 rozpiętki
15,12,9,9 wyciskanie sztangielek na ławce
bicepsy - odwrotne pompki 4*20
3. nogi na maszynie, wspięcia na palce
plecy - ciągnięcie za plecy drążka - 6 serii
CO JEST ŹLE?
Mam taki problem: od dłuższego czasu ćwiczę na masę (jestem po treningu ACT) i nie widzę żadnych efektów, a walka z lekkim otłuszczeniem brzucha poprzez a6w jest jak syzyfowa praca. Mam 17 lat, 180 cm wrostu, 62 kg, ładną rzeźbę, ale słabą masę...
Moja dieta w dni treningowe (3 razy w tygodniu), zapotrzebowanie kaloryczne: 2500kCal, 5,6g WW/kg, 2,2 g białka/kg, 1,1 g tłuszczy/kg
Po treningu zjadam 32g glukozy (0,5kg na 1kg masy), po 45 m. ryż+pierś kurczaka.indyka. Na kolację tylko białko. w dzień dużo węgli złożonych i białka (tuńczyk, szynka z piersi, chleb, warzywa, oliwa)
trening: (pon, sr, pt)
1. ramiona (muszę intensywnie cwiczyc, bo kosciste)
6*8 wznoszenie 10kg wzdłuż tułowia
4*12 wznosy rąk z 4kg tak aby na koncu byl stworzyc krzyz rąk i tułowia
15,12,9,9 podnoszenie ramion z 4kg przed siebie
grzbiet - skłony urządzeniu 4*12
2. klatka
4*12 rozpiętki
15,12,9,9 wyciskanie sztangielek na ławce
bicepsy - odwrotne pompki 4*20
3. nogi na maszynie, wspięcia na palce
plecy - ciągnięcie za plecy drążka - 6 serii
CO JEST ŹLE?