Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1342
Czesc, mam problem z duza iloscia jedzenia przy 82kg. musze zjesc 4 tys kalorii. nie daje rady zjesc tyle z czystego jedzenia.. musze wpychac w siebie ciasto czekolade itd.. moja aktywnosc jest prawie 0. tylko silownia 3/4 razy w tyg. siedze w domu , akutalnie nie pracuje. caly dzien mam wypchany brzuch od tego jedzenia juz. wgl nie jestem glodny wrecz przejedzony. nie wiem co mam z tym zrobic.. chcialbym wiecej masy ale juz strasznie sie mecze z tym jedzeniem.. zjem jednego dnia np. 400 kcal mniej bo juz nie daje rady to nastpego dnia mam z 1 kg mniej albo 2 .. pomozcie jak przeprowadzic mase z glowa..
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9162
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
Moze dla Ciebie dobra alternatywa byłoby zwiększenie spożycia tłuszczu (najlepiej by stanowił około 30 – 35% kaloryczności diety), który w tej samej gramaturze dostarcza ponad dwa razy więcej kalorii niż białko i węglowodany, a także zwrócić uwagę na smakowitość potraw. Są to dwa często pomijane czynniki, którym warto poświęcić uwagę, ich wpływ na pragmatycznie pojętą skuteczność diety może być bowiem znaczący. Musisz również pamiętać o urozmaicaniu diety . Możesz również wspomóc się odżywka :https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html
34752
Napisanych postów
25177
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282663
Napisz w jaki sposób liczyłeś kcal i ile wyszło ci zapotrzebowanie zerowe bo skoro masz zerową aktywnosć na codzień , 4 treningi i wagę niezbyt dużą ( 82 kg ) to 4000kcal jest chyba zbyt sporą wartośćią dla ciebie . Na moje oko to twoje zero kcal oscyluje w granicach 3200 więć najprawdopodobniej masz zbyt dużą nadwyżke przyjęta i efektem tego będzie nabieranie głównie masy tluszczowej
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1342
mam mega problem.. a czasami juz na prawde jest ciezko az rzygac mi sie chce.wczoraj zjadlem jakos 300 kcal mniej bo nie dalem rady to dzis juz bylo ponad 1 kg mniej
9162
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
Już nie przesadzaj z tym 1 kg .Ważąc się należy pamiętać jednak o tym by pomiary wykonywać zawsze o podobnej porze (najlepiej na czczo, po porannej toalecie).Ważnym uzupełnieniem pomiarów robionych przy zastosowaniu łazienkowej wagi winny być pomiary obwodów, wykonywane z zastosowaniem centymetra krawieckiego. To właśnie one pozwalają na bardziej precyzyjną ocenę postępów z uwzględnieniem ubytku tkanki tłuszczowej i przyrostu tkanki mięśniowej. Zastosuj się do mojej pierwszej wypowiedzi , to powinno pomóc
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1342
hm . przesadzam ? jakbym chcial odpoczac kilka dni od tylu kalorii to zaraz bym wazyl 75 kg. co ma mi pomoc ? jak zjem wiecej tluszczy od wegli ? pisze ze sie mecze jedzeniem codziennie. nie jestem glodny, jestem przejedzony. siedze w domu, nic nie robie. nic. powinna masa isc jak strzala
9162
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
Człowieku czytasz co się pisze do Ciebie czy jak ?? O co Ci chodzi ? Na co liczysz ? 1 g tl 9 kcal 1 g w 4 kcal chyba coś wyjaśnia ? Przesadzasz bo nie można w jeden dzień stracić 1 kg mięśni .
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1342
dnia na dzień jak nie będę jadł 4 tys to. Waga będzie spadać a ja nie daje rady tyle jeść. Dziś też nie dam rady. Mam brzuch wywalony jak piłka po jedzeniu.. A aktywność mam zerowa. Kombinuje co z tym zrobić