Co moge np. jesc zaraz po treningu zamiast odzywki. Nie chodiz mi tu o piers z kurczaka ani nic innego. Tylko cos co szybko sie wchlania. I czy banan i wafle ryzowe to tak jak np. Carbo ? I ostatnie czy platki owsiane to sa tez (Nestle "Chokapik")
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Charon już w pewnym stopniu odpowiedział... tu sobie możesz jeszcze poczytać o suplementacji okołotreningowej:
https://www.sfd.pl/Podstawowa_suplementacja_okołotreningowa-t291082.html
https://www.sfd.pl/Podstawowa_suplementacja_okołotreningowa-t291082.html
...
Napisał(a)
" I czy banan i wafle ryzowe to tak jak np. Carbo ?"
NIE JEST TO SAMO ALE EWENTUALNIE MOŻESZ TROCHE TEGO ZJEŚĆ
I ostatnie czy platki owsiane to sa tez (Nestle "Chokapik")
TO JUŻ WOGÓLE NIE JEST TO SAMO I NIE POWINIENEŚ MIEĆ CZEGOŚ TAKIEGO W SWOJEJ DIECIE
NIE JEST TO SAMO ALE EWENTUALNIE MOŻESZ TROCHE TEGO ZJEŚĆ
I ostatnie czy platki owsiane to sa tez (Nestle "Chokapik")
TO JUŻ WOGÓLE NIE JEST TO SAMO I NIE POWINIENEŚ MIEĆ CZEGOŚ TAKIEGO W SWOJEJ DIECIE
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Pytania co do platkow zenujace
A piers jest wlasnie zaliczana do bialek szybkowchlanialnych wiec smialo mozesz szamac. ew tunczykaa z wody

A piers jest wlasnie zaliczana do bialek szybkowchlanialnych wiec smialo mozesz szamac. ew tunczykaa z wody

...
Napisał(a)
tak jak rothen a dodam od siebie jak chcesz zastapi czyms bialko to polecam serek twrog chudy albo 2 banany po treningu 

...
Napisał(a)
Ale piers z kurczaka to nie bede zaraz po treningu jadl chyba tylko jakies 45 minut po. A banan i wafle szybko sie wchlaniaja wiec chyba moge je zastapic Carbo. I nie zenujace tylko nie rozumeim przecierz to sa platki i to. To jakei naprzyklad mam jesc platki dobra do diety ?
...
Napisał(a)
Zaraz po trenongu powinienes uzupelnic weglowodany wiec skoro nie chcesz pic Carbo to proponuje wypic miod albo glukoze, a co do platkow to platki owsiane
Zmieniony przez - tony000 w dniu 2006-11-30 21:29:51
Zmieniony przez - tony000 w dniu 2006-11-30 21:29:51
...
Napisał(a)
hmmm węglowodany to jedno ale ja bym bardziej o szybkowchłanialne aminokwasy po treningu się martwił niż o węglowodany 

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
mysle ze ser bialy to nienajlepszy pomysl odrazu po treningu chyba ze odrazu po wypijasz odzywke typu bulk i bialek dostarczasz raczej liczybym na biale mieso w tej sytuacji
...
Napisał(a)
Czyli zwykle platki sniadaniowe to zly pomysl ? A platki owsiane pierwszy raz bede jesc xD ? Je sie gotuje ?
...
Napisał(a)
platki owsiane to wegle a nie białka.. białek za duzo tam niema i do tego są roslinne . Ryż biały + cyc najlepsze
...
Napisał(a)
MAM DLA WAS NOWA ALTERNATYWE :
Po treningu mozemy skupic sie na :
[A] - Uzupelnienie glikogenu watrobowego ktory zostal zuzyty na wysilek fizyczny - niedopuszczenie do katabolizmu miesni?
[B] - Stymulacja wydzielania hormonu wzrostu - nie spozywanie zadnego posilku po-treningowego(do 1.5h po nic nie jemy) lub przynajmniej zadnych weglowodanow bezposrednio po treningu / /.
Pytanie : Co wyda sie Wam skuteczniejsze ? Moze ktos posiada jakies ciekawe informacje. Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam.
Ps. Jezeli zaraz po treningu bardzo chce sie Wam jesc - szczegolnie nachodzi ochota na to co slodkie - swiadczy to braku wytrenowania AEROBICZNEGO ! - (tj. zdolnosc organizmu do spalania tkanki tluszczowej)
Kondycja Fizyczna To nie To Samo Co ZDROWIE Organizmu !
Po treningu mozemy skupic sie na :
[A] - Uzupelnienie glikogenu watrobowego ktory zostal zuzyty na wysilek fizyczny - niedopuszczenie do katabolizmu miesni?
[B] - Stymulacja wydzielania hormonu wzrostu - nie spozywanie zadnego posilku po-treningowego(do 1.5h po nic nie jemy) lub przynajmniej zadnych weglowodanow bezposrednio po treningu / /.
Pytanie : Co wyda sie Wam skuteczniejsze ? Moze ktos posiada jakies ciekawe informacje. Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam.
Ps. Jezeli zaraz po treningu bardzo chce sie Wam jesc - szczegolnie nachodzi ochota na to co slodkie - swiadczy to braku wytrenowania AEROBICZNEGO ! - (tj. zdolnosc organizmu do spalania tkanki tluszczowej)
Kondycja Fizyczna To nie To Samo Co ZDROWIE Organizmu !
"Życie jest przygodą dla odważnych ..
-albo Niczym! "
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!