Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
793
Witam,
mam pytanie co do posiłku przed i po treningowego. Dotychczas jadłem smażoną pierś z kurczaka z makaronem/ryżem, ale chcąc wyeliminować smażenie wymyśliłem 2 alternatywne opcje:
1. Gotuje pierś (jakieś 150g) w bulionie (ten z kostki) oraz gotuje makaron (80-100g w oddzielnym garnku), potem wszystko mieszam (bez bulionu) z dodatkiem kefiru z przyprawami (pół szklanki - robię z tego coś w rodzaju sosu)
2. To samo co wyżej tylko nie wylewam bulionu tylko robie 'rosół'. Czyli kostka bulionu rozpuszczona w pol litrze wody + pierś + 80-100g makaronu.
Tym samym nie smażę i wydaje mi się o wiele bardziej korzystnym posiłkiem niż smażona pierś + makaron
Takie jedzenie dość dobrze mi wchodzi. Nadaje się na posiłek przed i po treningowy?
Może dodam, że staram się zgubić troche fatu (77kg przy 178cm)
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
304533
Lepiej porządnie doprawić i poddusić w niewielkiej ilości wody - wtedy wytworzy się naturalny bulion. Te z kostki zawierają utwardzane tłuszcze i glutaminian sodu w dużych ilościach. Czyli w skrócie to syf.