Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
109
siema
mam 16 lat i 164 cm wzrostu, zrobiłem sobie prześwietlenie nadgarstka (wiek kostny 16-17 pomiędzy 17-18 powiedział że truno stwierdzić) byłęm u endokrynologa i powiedział że urosnę góra 2 cm. Czy są jakieś ćwizcenia albo leki, no nie wiem sterydy czy coś innego co pozwoliłoby mi urosnąc????
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Zrób sobie rentgen odcinka krzyżowego czy miednicy. Słyszałem, że najlepiej po tym się sprawdza a nie po nadgarstku. Osobiście, sam byłem u endokrynologa i też mi 2 cm przepowiedziała i się sprawdziło...przynajmniej jak dotąd(rok już nic nie rosne:/). Może coś jeszcze wyskoczymy, trzeba mieć nadzieję
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Ja nigdy nie rosłem dynamicznie, ani regularnie:/ Zdarzało się że przez kilka miechow nic, potem 2-3 cm i znowu długa przerwa. Ostanio urosłem w tamtym roku w sierpniu dwa cm i od tamtej pory nic.
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
109
Ja wzasadzie też ale od 8 miesięcy nie urosłem ani centymetra. Byłem nawet w klinice gość powiedział żebym siadł na rower i wrócił jak będę łyse opony....
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
109
No miałem napisać jak coś urosnę no i urosłem 3 cm prawie,,, w ciągu ostatnich miesięcy myślę że będzie dobrze choć nie wiem jak długo uda mi się utrzymać stan "wzrostu"