Szacuny
1
Napisanych postów
273
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6658
Mam ogromną prośbę do kompetentnych osób.Proszę o wyliczenie gramatury poszczególnych składników(B,WW,T) w mojej diecie.Nie jestem leniem i zrobiłbym to sam, ale co znajdę jakąś tabelę i z niej skorzystam otrzymuje inny wynik.Może szczęście mi dopisze i któryś ze znawców będzie miał chwilkę...Przy okazji prosiłbym o komentarz do tego planu.
1. 50 g płatków owsianych 50g płatków kukurydzianych + woda+ 100g ser
biały chudy
2. Jajka 5 białek, 1 żółtko + kromka chleba 30g ciemnego pełnoziarnistego+
jakieś wrzywo najczęściej ogórek
3. tak samo jak -2.
4. 50g ryżu + 200g mięsa drobiowego + warzywko
- ok 19 do 20 trening
5. 50g ryżu lub kromka pieczywa + 200g chudego b.sera + warzywa
6. Przed snem 40g białka w odżywce lub 200g sera (b.chudy)
Do tego jakie 2 owoce dziennie , najczęściej jabłka lub 2małe jogurty owocowe.
Ważę teraz ok 85 kilo przy średnim zatłuszczeniu głównie w okolicach brzucha (jak zwykle)
Trenuje aerobowo co drugi dzień 40min (rowerek).
Moim celem jest teraz zrzucenie tegoż właśnie tłuszczu więc ma to być dieta redukcyjna.Czy jest?Na to pytanie właśnie pragnę uzyskać odpowiedź Jak się wciągnie bębenek nie jest najgorzej,ale...
Pozdrawiam i proszę ,nie zostawiajcie mnie z tym!
piotrus awf
piotrus awf
"Boks to takie cholernie
szybkie szachy"
Szacuny
48
Napisanych postów
3393
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15438
Piotrek, Twoja dieta jest jak najbardziej prawidłowa. Mi z obliczeń (bez tych warzyw, gdyż nie mają one aż takiego znaczenia) wyszło: kalorie 2070kcal ; białko 213g ; tłuszcz 28g (tutaj proponuje troszeczkę zwiększyć) i węglowdany 249g.
Z ćwiczeń aerobowych proponuje, codzienne dobre szybkie marsze, względnie marszobiegi po ok. 45min. Idzie fajna pogoda, wiec warto wykorzystać. Daje Ci gwarancję, ze jeżeli będziesz trzymał dietę taką jak napisałeś i angażował sie solidnie w ćwiczenia aerobowe - to po prostu jesteś skazany na SUKCES !!!
Szacuny
1
Napisanych postów
273
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6658
Wielkie dzięki.Podbudowałeś mnie ponieważ tą dietę ułożyłem sobie sam, a Twoja aprobata świadczy o tym że coś niecoś juz wiem.Mam tylko jeszcze jedno pytanie odnośnie przypraw.Konkretnie pieprz czy to prawda że ma jakiś wpływ na unaczynnienie.Sól lub wegeta,jak te przyprawy mają się do chęci uzyskania dobrej rzeźby.Słyszałem że sód zatrzymuje wodę podskórną,więc chyba nie bardzo.
piotrus awf
piotrus awf
"Boks to takie cholernie
szybkie szachy"
Szacuny
1
Napisanych postów
273
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6658
Co do pogody, faktycznie piękna.Ze spacerami nie mam problemów.Mieszkam na Kępie Potockiej więc z AWF-u mam równo 40 minut marszu, a po drodze piękny lasek Bielański i kanałek.ŻYCIE JEST PIĘKNE ;).Jeszcze raz wielkie dzięki.
piotrus awf
piotrus awf
"Boks to takie cholernie
szybkie szachy"
Szacuny
48
Napisanych postów
3393
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15438
Piotrek, oczywiście że nadmiar soli w diecie spryzja zatrzymywaniu wody, ale bez przesady. W tych aspektach które Cię interesują, na pewno niewielki dodatek soli w potrawach nie zaszkodzi. A tak na marginesie, gratuluje ułożenia sobie dobrej diety !
Szacuny
48
Napisanych postów
3393
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15438
Pioterk, jezeli by uzupełnic tłuszcze do normy, to mogą byc dwie łyżki oleju. proponuje jedną oleju lnianego i jedną oliwy z oliwek. Zwracaj uwagę na antyoksydanty, bo było ich trochę mało w twojej diecie. Pomyśl np. o beta-karotenie, witaminie E iC. Warto także dorzucić koenzym Q10
Szacuny
1
Napisanych postów
273
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6658
Dziekuję, wiesz o witaminach i beta-k poprostu nie napisałem,ale oczywiście uzupełniam je systematycznie C-600mg (beta.k 2mg + E 7mg) razy dwa, chrom 200mcg.A w olej się zaopatrzę.Tylko na razie zalecany spacer odpada, ale przezornie mam rowerek w zastępstwie.
piotrus awf
piotrus awf
"Boks to takie cholernie
szybkie szachy"