WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ocena sylwetki - wybór celu treningowego

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 486

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 199 dni Przeczytanych tematów 39
Cześć, wrzucam 3 fotki mojej sylwetki: przód, bok i tył.

Zdjęcia robione bez pompy, po śniadaniu i w słabym świetle

Mam wrażenie, że mam strasznie szerokie biodra i bardzo wąskie barki i nie wiem, co z tym dalej zrobić. Chciałbym, żeby moja sylwetka wyglądała lepiej, ale nie chcę niszczyć sobie zdrowia na skróty, żeby to „naprawić”.

Bardzo liczę na szczerą do bólu opinię – czy serio moje proporcje są aż tak złe, czy po prostu się nakręcam? Chciałbym też dostać konkretne sugestie, jak prowadzić treningi dalej, żeby wyglądało to lepiej i zachować zdrowie.

Dane dla kontekstu:

wzrost: 185 cm

waga: 82 kg

talia: 82 cm

brzuch: 85 cm

szerokość barków: 121 cm

Dzięki za wszelkie szczere opinie i porady.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7024 Napisanych postów 63205 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787107
Nie są złe ale tutaj jest kwestia odpowiedniej pracy nad sylwetką jak dołożysz szerokości w grzbiecie i barkach to te proporcje się poprawią.

Dodatkowo jak zejdziesz z poziomem tkanki tłuszczowej niżej to te proporcje powinny się poprawić.
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17813 Napisanych postów 133442 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467270
dobra sylwetka pod dalszą prace nie jest otłuszczony, praca praca praca i bedzie dobrze
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 35330 Napisanych postów 27092 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286851
Dobrze jest , nastaw się na prace i z ciałem możesz robić co chcesz , nie spiesz się bo kształtowanie sylwetki to lata pracy
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 200 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4733
Gena nie wydłubiesz, proporcje kości jakie są takie muszą być. Myślę że są ok, mam bardzo podobne. Ujęcie na zdjęciu robionym od dołu też niektorzystnie wplywa na ocene. Sylwetka normalna, widac że cos ćwiczysz. Dzialaj dalej, a będzie git

Zmieniony przez - baran8 w dniu 2026-02-21 22:04:34
1
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6428 Napisanych postów 79136 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773836
Po wrzuconych zdjęciach nie da się niestety określić, czy biodra są szerokie. Bez wątpienia góra ciała nie jest zbyt mocno rozbudowana i wystarczy po prostu popracować nad sylwetką kilka lat i wyniki bez wątpienia będą lepsze.

Nawiązując do wyboru celu treningowego, to można skupić się na tę chwilę na redukcji tkanki tłuszczowej, a następnie budowa dobrej jakości mięśni, z niskiego poziomu tkanki tłuszczowej.
1

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak przełamać stagnację? FBW, zmiana z AB na ABC

Następny temat

Trening FBW - ocena

Shoty
Polecane artykuły