- chciałbym to w koncu zmienic, waga 83kg, mimo niezbyt niskiej tkanki tlusczowej decyduje sie na mase, a pozniej dobrą redukcję, w rampie planuje wolna progresje,
w pozostałych cwiczeniach bede po prostu dokladal powtorzen, serii i ciezaru jesli bede czul, ze to co robiłem do tej pory to za malo, z czasem dropsety i inne modyfikacje
Push
Wyciskanie sztangi RAMPA 3
Wyciskanie smith skos dodatni 3x10
Rozpiętki na bramie 3x10
Wyciskanie hatnli siedząc 3x10
Wznosy do boku hantli 3x10
Pompki wąskie 4x10
Ściąganie linki wyciągu górnego zza głowy 3x10
Legs + akcesoria
Bułgarski przysiad RAMPA 3
Siad na maszynie 3x10
Wznosy nóg siedząc 3x10
Ściąganie nóg siedząc (dwójki) 3x10
Łydki 4x10
Allachy 3xmax
Spacer farmera 3xmax
Pull
Wiosłowanie sztangi nachwytem RAMPA 3
Wiosłowanie podchwytem jednorącz na lince 3x10
Narciarz 3x10
Facepull 3x10
Uginanie sztangi na biceps 4x10
Uginanie chwytem młotkowym na modlitewniku 3x10
Fbw
Przysiad ze sztangą z przodu 4x10
Ściąganie linki wyciągu górnego 4x10
Wyciskanie hantli skos ujemny 4x10
OHP 4x10
Ściąganie linki wyciągu górnego 3x10
Uginanie przedramion z hantlem z supinacją 3x10
Rampa na zasadzie startu z pustą sztangą i dokładanie 10kg w kazdej serii do momentu faila, gdy uda się zrobić z trudem ostatnią serie +2.5kg do nastepnego
tygodnia, przerwy w pierwszych seriach ok 30sek, przy ostatnich 2-3min, trening zapewne idealny nie jest ale mam przeciwskazania do wykonywania cwiczen
obciązajacyh dolny odcinek pleców, rdl i przysiad ze sztanga z przodu nie bede wykonywal ogromnymi obciazeniami, skupie sie na bardzo wolnych ruchach i
technicznym podejsciu, dipy i podciąganie - cwiczenia, ktorych nie uwzgledniam bo niecierpie ich. Czy taki trening ma w ogole sens? Dodam, ze pracuje bardzo ciężko
fizycznie na 2 zmiany, to jest i tak trening ponad moje siły, ale postaram się znalezc sporo czasu na regenerację i odpowiednie podejscie aby go wykonywac,
w tygodniu mam bardzo, bardzo malo czasu wiec mam nadzieje, ze kazdy trening nie zajmie mi wiecej niz 90min z rozgrzewką, moje rekordy są niskie, mimo dosc ciekawej formy
to siły nigdy duzo nie miałem, aktualnie podejrzewam, moje maxy w cwiczeniach rampy to:
wyciskanie sztangi 77.5x3
Wiosłowanie 70x3
Bułgarski 27.5kg na stronex3
Start rampy planuje zrobic na zasadzie: (przyklad w wyciskaniu sztangi)
20kgx3
30kgx3
...
70kgx3,
następny tydzień to:
22.5kgx3
32.5kgx3
...
72.5kgx3
w np. bułgarskim z hantlami zaczne od 5kg i bede dokladal 5 co serie, tutaj planuje progresowac na zasadzie dokladania 1.25kg do hantla
aż w 3-4 tyg dojde do maxa i mam nadzieje progresowac ponad dotychczasowe wyniki, czy takie podejscie będzie miało w ogole sens?
Rampa typowo na siłe, reszta cwiczen hipertrofia do upadku, sam nie wiem czy definicje rampy dobrze zrozumiałem i zastosowałem w swoim planie wraz z progresja stad moja prosba o sprawdzenie, dziekuje bardzo:)
Zmieniony przez - hiyz1 w dniu 2025-01-08 11:08:43