...
Mam pytanie co do napoi czy picie wody moze zaszkodzic czy cos zmienia w jaich ilosciach powinno sie ją spożywać . I co np z naszą ukochaną CocaColą Fantą itp . jak bardzo szkodza ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Ale i tak nagorsze było budzenie w nocy i świecenie lampą po oczach. P.S. Zmieńcie temat na tortury w "Dziadach":)
siłe słonia szybkość gada da ci tylko lemoniada
...
wszystko w nadmiarze zaszkodzi, nawet woda!! jesli cwiczysz to dziennie powinienes ok 2-3 litrow, ale to wszystko zalezy. ja na ckd nieraz ponad 5 litrow wypijalem. jesli chodzi o te wszystkie gazowane i slodzone specyfiki to sobioe daruj!! w ostatecznosci jakas mala pepsi light mozesz wypic.
Iam going to stay young until I die.
...
Slodzone napoje zawieraja duzo cukrow prostych (ok 10g/litr). Do tego Coca-cola zawiera kwas ortofosforowy niszczacy szkliwo
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
j/w te napoje to nic innego jak ww proste
A i ta coca cola light co mowia ze ma 0,5 kalorii to mi sie wydaje ze nie ma jakiejś specjalnej różnicy
Zmieniony przez - Andrzey w dniu 2005-05-22 17:47:37
A i ta coca cola light co mowia ze ma 0,5 kalorii to mi sie wydaje ze nie ma jakiejś specjalnej różnicy
Zmieniony przez - Andrzey w dniu 2005-05-22 17:47:37
sra ta ta ta ta...
...
Woda Ci nie zaszkodzi spokojnie mozesz 5 litrow pic. A napoje gazowane i soki sobie lepiej daruj.
Moderator działu Odżywianie
...
Jak wyżej. Nie słyszałem jeszcze, żeby komuś zaszkodził nadmiar wody. A co do Coca-Coli, to w "Supersize Me" wyliczyli, że jedna szklanka zawiera tyle węgli prostych co 6 łyżeczek cukru. 

'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja
jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
...
a jednak woda w nadmiarze szkodzi!
"Nadmierna ilość wody może być szkodliwa - powodować "zatrucie wodne", w którym nerki nie radzą sobie z wydalaniem nadmiaru wody. Zdarzały się nawet przypadki zgonu z przepicia wodą - np. u sportowców, żołnierzy na ćwiczeniach czy biorących Ecstasy nastolatków. W średniowieczu przymusowe pojenie wielkimi ilościami wody było znaną i skuteczną torturą."
no ale nie popadajmy w skrajnosci
Zmieniony przez - peres83 w dniu 2005-05-22 18:38:32
"Nadmierna ilość wody może być szkodliwa - powodować "zatrucie wodne", w którym nerki nie radzą sobie z wydalaniem nadmiaru wody. Zdarzały się nawet przypadki zgonu z przepicia wodą - np. u sportowców, żołnierzy na ćwiczeniach czy biorących Ecstasy nastolatków. W średniowieczu przymusowe pojenie wielkimi ilościami wody było znaną i skuteczną torturą."
no ale nie popadajmy w skrajnosci
Zmieniony przez - peres83 w dniu 2005-05-22 18:38:32
Iam going to stay young until I die.
...
logika podpowiadania, żeby nie opijać się także bezpośrednio po posiłku, co by różnych enzymów zbytnio nie rozcieńczać :)
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Tak, ale to zatrucie to chyba by trzeba bylo z 15 litrow wypic lub miec chore nerki.
Zmieniony przez - domer w dniu 2005-05-22 19:15:26
Zmieniony przez - domer w dniu 2005-05-22 19:15:26
Moderator działu Odżywianie
...
- Hej ziomek, myślisz, że to po tym ecstasy nam tak wczoraj w baniak przywaliło ?
- Eee, nie... To ta cholerna woda...
- Eee, nie... To ta cholerna woda...

'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja
jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz