Przygodę z siłownią zacząłem już w wieku 15 roku życia, lecz po krótkim czasie przerwałem treningi i na nowo wznowiłem je po dwóch latach, czyli w wieku 17 lat. Na początku zacząłem iść w złą stronę. Celem moim było robienie tzw. ''masy''. Wszystko było by pięknie, gdyby nie fakt, iż ta masa w większości składała się z tkanki tłuszczowej. Liczyły się kilogramy a nie wygląd. Tak oto doszedłem z 73 kg chłopa, do 116 kg otyłego grubasa (zdjęcia poniżej). Po badaniu lekarskim, gdzie dowiedziałem się, że moje ciśnienie wynosi 173/140 powiedziałem sobie, że koniec tej zabawy. Przejrzałem wtedy na oczy. To był obrót sprawy o 360 stopni. Zacząłem inwestować w gazetki (MD itp.), oraz czytać lekturę znajdującą się w internecie, filmiki itp. Próbowałem skontaktować się z niektórymi kulturystami i zaczerpnąć porady (darmowej), nie wyrazili zbytnio wielkiej ochoty - nie mam im tego za złe. Po jakimś czasie ułożyłem sobie prowizoryczną dietę z ujemnym bilansem kcal. I zaczęło się. Aeroby. Pierw wchodziłem po schodach 40 minut, gdy to mi znudziło się, to zacząłem jeździć rowerkiem, a teraz dotychczas biegam.
Było wiele osób twierdzących, że nie dam rady i zrezygnuję po tygodniu. Mylili się, wciąż biegam i redukuje. Być może już za dużo, lecz dla mnie to wciąż mało. Wpadłem w nieco mały trans. Nie potrafię nie liczyć kcal i wartości odżywczych.
Biegam dwa razy dziennie:
-dni treningowe: rano na czczo przed wstaniem i po treningu 20 minut,
-dni nietreningowe: rano na czczo i wieczorem 3 h po posiłku.
Zapomniałem dodać. Redukcja została zaczęta dnia 01.03.2012 roku - dotychczas. Możecie mi wierzyć, albo nie. Taka jest prawda.
Wymiary przed i po diecie:
Waga (kg): 116 -> 79
Biceps (cm): 48,5 -> 42
Talia (cm): 108 -> 80 (troszkę mniej)
Udo (cm): 73 -> 60 (w przybliżeniu)
Łydka (cm): 46 -> 42
Klatka (cm): 120 -> około 105-107
Zdjęcia przed redukcją:

(więcej na czasie)
Zdjęcia po redukcji/w trakcie:

Trening mam rozpisany 4 dniowy. Nie wiem czy jest sens pisać kiedy co robię, bo to zależnie od dnia, samopoczucia i chęci robienia jakiegoś ćwiczenia wykonuje je.
Dieta składa się z 6 posiłków.
700 g mięsa, tuńczyk, twaróg, ryż biały i brązowy (zależnie od pory dnia i wysiłku), płatki owsiane, jogurt naturalny, rodzynki, warzywa i owoce.
Pozdrawiam i możecie jechać.
Zmieniony przez - Mario857 w dniu 2012-09-10 22:29:47