...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ogólnie biorąc makaron do ręki i czytać makrosy wygląda Hymn dobry:) Białka nie jest mało lecz to białko niepełnowartościowe musisz dodać coś do niego co ma aminokwasy pełnowartościowe np. bardzo dużo zawierają mleko, jaja, ser...mieso-mało. Jak to zmiksujesz będzie Bardzo Dobre i bogate jedzenie. Węgle: 3,5g cukrów to mało, czyli dobrze. Pozostałe 61g to są "te lepsze" czyli ww złożone - rozkładają się w ciągu kilku godzin co daje ci paliwa na życie. Tłuszcze jak najbardziej spoko.
To tak w skrócie...
Pozdrawiam:)
Zmieniony przez - CenaR #22 w dniu 2014-07-23 20:09:47
To tak w skrócie...
Pozdrawiam:)
Zmieniony przez - CenaR #22 w dniu 2014-07-23 20:09:47
Siłownia to mój drugi dom...
...
Napisał(a)
Pytanie czy makaron jest z mąki durum ?
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
CenaR #22 od kiedy to mleko jest takim super źródłem białka pełnowartościowego a mięso słabym?:) ja stawiałem zawsze mięcho na pierwszym miejscu. Mleka staram się nie spożywać za dużo ze względu na laktozę.
...
Napisał(a)
Skład w makaronach, jest zazwyczaj podobny. Różni się ilością białka i tłuszczy w zależności od ilości jaj użytych do jego produkcji. Najważniejszą cechą makaronu jak popuri już wyżej napisał jest mąka z której powstaje.
Wyróżniamy:
- makaron jajeczny - klasyczny, standardowy makaron z mąki pszennej miękkiej (typ 450, 500). Jego nazwa zawiera ilość jaj, jaką użyto przy produkcji na kilogram mąki. Warto również wiedzieć, że do takiej produkcji używa się jaj sproszkowanych, a nie świeżych.
- makaron z pszenicy durum - otrzymany z mąki semoliny uzyskanej z twardej pszenicy Triticum turgidum durum. W jej produkcji używa się również okrywy nasiennej kłosa, dlatego zawiera ona więcej witamin, składników mineralnych i błonnika, niż zwykła mąka pszenna.
- makaron z mąki pełnoziarnistej - uzyskany z razowej mąki z wysokiego przemiału, czyli takiej w niewielkim stopniu przetworzonej i zawierającej najwięcej cennych składników. Może być z maki pszennej lub żytniej, ale zawsze zawiera dużo więcej witamin i soli mineralnych, niż klasyczny.
Dodatkowo, makaron z mąki durum i mąki pełnoziarnistej cechował się będzie niższym IG, co powodowało będzie mniejsze wyrzuty insuliny, jest to korzystniejsza opcja na redukcji, oraz przedtreningowo, czy w godzinach wieczornych.
Wyróżniamy:
- makaron jajeczny - klasyczny, standardowy makaron z mąki pszennej miękkiej (typ 450, 500). Jego nazwa zawiera ilość jaj, jaką użyto przy produkcji na kilogram mąki. Warto również wiedzieć, że do takiej produkcji używa się jaj sproszkowanych, a nie świeżych.
- makaron z pszenicy durum - otrzymany z mąki semoliny uzyskanej z twardej pszenicy Triticum turgidum durum. W jej produkcji używa się również okrywy nasiennej kłosa, dlatego zawiera ona więcej witamin, składników mineralnych i błonnika, niż zwykła mąka pszenna.
- makaron z mąki pełnoziarnistej - uzyskany z razowej mąki z wysokiego przemiału, czyli takiej w niewielkim stopniu przetworzonej i zawierającej najwięcej cennych składników. Może być z maki pszennej lub żytniej, ale zawsze zawiera dużo więcej witamin i soli mineralnych, niż klasyczny.
Dodatkowo, makaron z mąki durum i mąki pełnoziarnistej cechował się będzie niższym IG, co powodowało będzie mniejsze wyrzuty insuliny, jest to korzystniejsza opcja na redukcji, oraz przedtreningowo, czy w godzinach wieczornych.
"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "
Polecane artykuły