SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kargule

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 23054

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 830 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 40743
Do przyrządzenia KARGULI potrzebne będą:
-piersi kurczaka (ja dałem ponad 300gr)
-kawał(ek) pora (może być cebula)
-papryka (dałem pół czerwonej i żółtej)
-natka pietruszki.
-2jajka (dałem 3 bo 2 wydawało mi się za mało )
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-2łyżki magi niby (dałem kucharka i pieprz)
-dałem dodatkowo czosnek
Wszystko drobno kroimy dodajemy jajka, mąkę, przyprawy.
odstawiamy na 12h do lodówki... a kto głodny i niecierpliwy niech wrzuca od razu na patelnie
Wartość odżywcza na 100gram;
Białko ~20gr
Węgle ~4gr
Tłuszcze ~4gr
...i dużo witaminek- zwłaszcza żelaza i witC
SMACZNEGO

MÓJ DZIENNIK http://www.sfd.pl/REDUKCJA_Endomorfika-t1064014.html  PODSUMOWANIE str 45

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 830 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 40743






ZARAZ BĘDA FOTY!


Zmieniony przez - Dnatural w dniu 2010-12-01 17:13:15

Zmieniony przez - Dnatural w dniu 2010-12-01 17:15:39

Zmieniony przez - Dnatural w dniu 2010-12-01 17:16:26

MÓJ DZIENNIK http://www.sfd.pl/REDUKCJA_Endomorfika-t1064014.html  PODSUMOWANIE str 45

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4097 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 28862
W pewnym sensie dietetyczna i kolorowsza wersja znanych i lubianych kotletów czeskich:
http://www.sfd.pl/!!_Placki_z_piersią._Idealne_na_obiad_:__!!-t441472.html

Zmieniony przez - grrubas w dniu 2010-12-01 17:52:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 200
zrobiłam wczoraj na obiad :) świetny przepis!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 390 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3682
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2364 Napisanych postów 20249 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85856
Smakowe ;))
1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 134 Wiek 100 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1778
a ta piers z kurczaka to gdzie jest ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4097 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 28862
Drobno kroisz a nawet mielisz, masa ma mieć konsystencję zbliżoną do masy na placki ziemniaczane. To że jej nie widzisz na zdjęciach to złudzenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 134 Wiek 100 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1778
o kurcze takie cos :D a jak w smaku jest zmielona piers z kurczaka ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4097 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 28862
Mielenie nie ma wpływu na smak
Chociaż odczucia organoleptyczne podczas konsumpcji są inne, zawsze jakaś odmiana.

Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-04-03 11:41:05
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 830 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 40743
pokroiłem w kostkę i to wcale nie małą (pamiętam jak dziś)

MÓJ DZIENNIK http://www.sfd.pl/REDUKCJA_Endomorfika-t1064014.html  PODSUMOWANIE str 45

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

"Budyń" białkowo-kokosowy

Następny temat

Przepisy na odżywcze napoje

MenS