"Jesteśmy odpowiedzialni nie tylko za to, co robimy, także za to, czego nie robimy."
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Nie no oczywiście żartowałem bo przecież JUDO jest the best:)

"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
- styl efektowny, trudno piekniejszy koniec walki niz ippon po wysokim rzucie,
- styl z wielkimi tradycjami jak na nowozesny styl sportowy,
- skuteczny,
- treningi sa bardzo urozmaicone, rozwoj techniki, sily, wytrzymalosci, akrobatyki itd.
- chyba jak kazdy sport poprawia sylwetke i samopoczucie,
- powoduje zmiany w psychice i osobowosci na plus, cwiczacy wzmacnia sie psychicznie,
Judo charakteryzuja nastepujace detale:
- rzuty, rozwiniete i opracowane w sposob niosiagalny praktycznie w innych sztukach walki
- brak agresji, wynikajacy z uzyskiwania przewagi z bledu przeciwnika (wytracenie z rownowagi itd.) i poprawnie wykonanej techniki niz agresywnym zadawaniu bolu (patrz style uderzane)
Judo (wg. slow pewnego trenera) to filozofia zycia a nie tylko sport
PROUD TO BE STEROIDS FREE
trenować jak myśląca maszyna, walczyć jak myślące zwierze

"Jesteśmy odpowiedzialni nie tylko za to, co robimy, także za to, czego nie robimy."
tia...
przeca wiadomo, że judo to chamska siłowka i tyle

Ale już odpowiadam

I niestety odpowiem prozaicznie, nie tak ładnie,jak druga połówka BAMF'a.
Co wy widzicie w judo, czym dla was jest ta SW.
Czym dla mnie jest judo? Codziennym życiem,a wręcz powiedziałabym - całym życiem.Mimo że brzmi banalnie,to tak właśnie jest. Treningi mam codziennie, wiele sił i nakładu pracy włożyłam w trenowanie. Nieraz i nie dwa chciałam przestać trenować, ale to uzależnia i nie ma odwrotu,jak już raz się zaczęło

Co wedlug was jest tak wyjatkowego w judo czego nie ma w innych SW, systemach...
Piękne,efektowne rzuty, które w żadnej innej SW nie stoją na takim poziomie, nie ma gdzie indziej także takiej różnorodności rzutów.
Czym "lagodna droga" zwrocila wasza uwage?
Nie odpowiem na to pytanie, bo decydując się na judo byłam w ten styl ślepo zapatrzona i inne SW mnie kompletnie nie interesowały. Chciałam robić judo i nic poza tym

Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
tja, to zwłaszcza

tu też bez sportowej agresji ani rusz. powiedziałbym zwłaszcza tu, gdy trzeba uke wyrwać z butów

Musi czuć że jest duszony ...
Że jego łokieć zaraz zostanie złamany ...
Trzeba tak mu zablokować ręce żeby nie mógł klepać, bo wtedy sędzia mógłby przez pomyłkę przerwać walkę ...
Agresja i po tysiąckroć agresja !!!
My baby shot me down ...

Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html

My baby shot me down ...