Szacuny
6
Napisanych postów
1320
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9758
Zacząłem trenować według książki Nagi Wojownik (smarowanie gwintów).
Czy oprócz tego mogę 3 razy w tyg ćwiczyć wytrzymałość mięśniową (bieganie, skakanka, pompki, drążek, brzuch, przysiady itp, itd- mam plan ułożony)
Szacuny
6
Napisanych postów
1320
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9758
Nie mogę przybrać na masie żeby z kategorii wagowej nie wyjść. Według smarowania gwintów trenuję codziennie, ale siła to nie wszystko dlatego chciałem też trochę kondycję i wytrzymałość dopracować ( na razie mogę wytrzymać 4x5min walki w dowolnej formule- testowałem kumite i mma )
Szacuny
6
Napisanych postów
1320
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9758
Tak. Przysiady na jednej nodze (kilka opcji) i pompki na jednej ręce(też kilka opcji). Ogólnie w tej metodzie chodzi o to, żeby jak najczęściej wykonywać te ćwiczenia (kilka razy dziennie), trzeba pilnować tego żeby czuć napięcie w mięśniach i nie wolno się przetrenowywać się tą metodą (często trenujesz, wybierasz taką opcję ćwiczenia żebyś nie mógł zrobić więcej niż 5 powtórzeń i pilnujesz żeby nie zbliżać się do granicy przetrenowania - mimo tego, że trenujesz codziennie cały czas jesteś świeży, w moim przypadku działa dobrze, praktycznie z dnia na dzień coraz łatwiej wykonywać poszczególne ćwiczenia i muszę dobierać trudniejszą opcję).
Szacuny
6
Napisanych postów
1320
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9758
Sory za post pod postem ale chciałem powiedzieć, że wyjeżdżam na jakiś czas i chciałbym prosić żebyście nie usuwali tego tematu, chciałbym też jak najwięcej porad dotyczących połączenia smarowania gwintów z treningiem wytrzymałościowym. Odezwę się na weekendzie, już w domu będę wtedy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
wiem o co chodzi mniej więcej w tej metodzie,tylko ze jedni stosują ją do jednego ćwiczenia a inni do kilku,stąd pytałem
łączenia smarowania gwintów z innym treningiem nie ma sensu w zakresie ćwiczen wykonywanych w smarowaniu gwintów.
Wyrażając się bardziej zrozumiale. Jeśli robisz pompki w smarowaniu gwintów nie rób ich już w innym planie(w ogóle nie ćwicz niczego co pracuje przy pompkach),chyba nie musze pisac dlaczego.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"