,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
...
Napisał(a)
Masa nie ma znaczenia, jesteś młody za dwa lata sam się zdziwisz jak zobaczysz ile ważysz bez siłowni i z odżywianiem się tak jak teraz. Nie napisałeś jakie tam masz karate. Ja o karate wiem mało więc tylko kyokushin mogę doradzić, oyama podobno jest podobne. Ale zasada jest taka że każdy ćwiczy to co mu się podoba
...
Napisał(a)
Witam,
Ze względu na to, że zbliżają się wakacje, i jest czas wolny od szkoł pomyślałem żeby zapisać się na początek na 2 msc na muay thai. Później ( w roku szkolynm) nie mam pojećia czy bedzie czas gdyż mogę miec zajęcia na "II zmianę". Pytanie brzmi czy jest sens zapisać sie na te 2 msc i dowiedzieć sie czegoś o tym sporcie i choć trochę tego załapać czy może wogóle nie warto zaczynać. Wcześniej nigdy nic nie trenowałem, oprócz siłowni .
proszę o odpowiedzi.
Ze względu na to, że zbliżają się wakacje, i jest czas wolny od szkoł pomyślałem żeby zapisać się na początek na 2 msc na muay thai. Później ( w roku szkolynm) nie mam pojećia czy bedzie czas gdyż mogę miec zajęcia na "II zmianę". Pytanie brzmi czy jest sens zapisać sie na te 2 msc i dowiedzieć sie czegoś o tym sporcie i choć trochę tego załapać czy może wogóle nie warto zaczynać. Wcześniej nigdy nic nie trenowałem, oprócz siłowni .
proszę o odpowiedzi.
...
Napisał(a)
Pewnie ze jest sens.Podłapiesz zawsze troche sprawnosci,kondycji itp.Lepiej idz na trening niz miałbys siedzieć przed kompem
.Poza tym MT to świetny sport walki.
Zmieniony przez - Mihau kb w dniu 2009-06-11 22:46:42

Zmieniony przez - Mihau kb w dniu 2009-06-11 22:46:42
...
Napisał(a)
w sumie prawda, ale jeśli ktoś jeszcze może coś powiedzieć w związku z moim pytaniem to czekam na odpowiedzi .
...
Napisał(a)
Kolega już wszystko powiedział, przez 2 miesiące coś z techniki złapiesz, zawsze lepiej pójść na trening jak nic nie robić.
...
Napisał(a)
witam.
Waze 60kg, mam 165cm wzrostu, 17 lat, chcialbym sie zapisac na k-1, bardziej w celach samoobrony, ostatnia sytuacja jaką mialem mnie do tego zmotywowała. Ogólnie nie bije sie jakos dobrze, mam slaba kondycje itd. chcialbym zebyscie mi odpowiedzieli czy moge isc na k-1, czy mialbym jakies tam szanse. I czy na pierwym treningu dostaje sie mocny wpier*ol, bo slyszalem ze tak jest, a zmoja kondycja itd, to raczej bym dlugo nie wytrzymal, wolalbym zeby pierw potrenowali techniki itd.
Waze 60kg, mam 165cm wzrostu, 17 lat, chcialbym sie zapisac na k-1, bardziej w celach samoobrony, ostatnia sytuacja jaką mialem mnie do tego zmotywowała. Ogólnie nie bije sie jakos dobrze, mam slaba kondycje itd. chcialbym zebyscie mi odpowiedzieli czy moge isc na k-1, czy mialbym jakies tam szanse. I czy na pierwym treningu dostaje sie mocny wpier*ol, bo slyszalem ze tak jest, a zmoja kondycja itd, to raczej bym dlugo nie wytrzymal, wolalbym zeby pierw potrenowali techniki itd.
...
Napisał(a)
Zastanów się nad tym co napisałeś. Idąc na sekcje tam właśnie uczysz się techniki, nie możesz się jej nauczyć w domu bo z kąt? Kondycję ciężko żebyś miał dobrą jak nic nie ćwiczyłeś, ale z nią jest tak że przychodzi z czasem... jak się ćwiczy, więc jak możesz mieć ją dobrą jak siedzisz przed monitorem zamiast być na treningu.
Co do tego czy na pierwszym treningu się mocno dostaje... nie on jest wcale nie mocniejszy jak następne, co nie zmienia faktu że jak nic wcześniej nie ćwiczyłeś to następnego dnia będziesz miał problemy z chodzeniem przez zakwasy.
Jakbyś przeczytał to co każdy powinien przeczytać w wątku podwieszonym to byś się dowiedział że KAŻDY może ćwiczyć i to jest NORMALNE że przed treningiem się nic nie umie, no bo niby z kąt?
PS k1 raczej się nie trenuje, to jest formuła zawodów a nie SW, jak Ci się podoba zapisz się na kick boxing albo MT
Zmieniony przez - _radek w dniu 2009-06-17 18:04:02
Co do tego czy na pierwszym treningu się mocno dostaje... nie on jest wcale nie mocniejszy jak następne, co nie zmienia faktu że jak nic wcześniej nie ćwiczyłeś to następnego dnia będziesz miał problemy z chodzeniem przez zakwasy.
Jakbyś przeczytał to co każdy powinien przeczytać w wątku podwieszonym to byś się dowiedział że KAŻDY może ćwiczyć i to jest NORMALNE że przed treningiem się nic nie umie, no bo niby z kąt?
PS k1 raczej się nie trenuje, to jest formuła zawodów a nie SW, jak Ci się podoba zapisz się na kick boxing albo MT
Zmieniony przez - _radek w dniu 2009-06-17 18:04:02
...
Napisał(a)
chodze na silke regularnie od 1,5 roku ;] wlasnie zpaisalbym sie na k1 bo kumpel zalatwil taniej, bo k1 to jest wlasnie cos jak kick koxing, nie?
Poprzedni temat
Jaką sztuke walki wybrać (15lat)?
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8