SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaką sztuke walki wybrać (15lat)?

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3697

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37
Witam,

Chciałbym uzyskać tutaj przydatne odpowiedzi do pytania "Jaką sztuke walki wybrać"
Mam 15 lat i mieszkam w dużym mieście,więc jest tu zapewne wiele sekcji związanych ze sztukami walki.
Chciałbym zapisać się na odpowiednią sztukę walki nie po to żeby zrobić z tego karierę sportową,tylko po to żeby umieć się obronić w różnych sytuacjach życiowych kiedy jesteśmy zmuszeni do obrony... ale jak to się mówi najlepszą obroną jest atak,no i oczywiście żeby nabrać pewności siebie.

Na początku myślałem żeby zapisać się na Muai-Thai ale....

Chciałbym żeby doradzili Mi ludzie którzy mają doświadczenie,którzy wiedzą jaka sztuka walki jest dla mnie odpowiednia.Proszę o argumenty które przemawiają za daną sztuką walki.I nie chodzi mi tu o walkę w ringu,lecz na ulicy lub innych miejscach w których nasze bezpieczeństwo jest zagrożone.

Do Moderatora:nie wiem czy w odpowiednim dziale zamieściłem ten tekst jeżeli to mój błąd to przepraszam.

Pozdrawiam i proszę o porady.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11082 Napisanych postów 51083 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24
krav maga
-to jest wojskowa sztuka walki
-dzięki niej możesz poradzić sobie w trudnych sytuacjach w których np. ktos biegnie do ciebie z pięściami lub z nożem
-jest cool sam sie podpisuje.
pozd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 73
To może się podepne. Też mam ponad 15 lat i chcę się na coś zapisać, ale nie wiem na co :D . Sytuacje te same co powyżej (nie zamieżam się wdawać w awantury dla zabawy, raczej samoobrona). Interesują mnie sztuki walki przy których uczą jeszcze wykorzystywania broni np. kunai (ten taki szpikulec... nie wiem jak opisać ale wiem jak wygląda :D). HELP!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1133 Napisanych postów 4373 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75710
****A MAĆ!!!

FoD podał linka do tematu gdzie ten problem jest omówiony i omawiany.
Młody Lisie - poczytaj forum zanim wyjmiesz diabła z pudełka i poza tym jw.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 18
Ja mam 16 lat i ćwicze KYokushinkai... i moge powiedzieć, że przy treningu który prowadze jeszcze w domu wymiatam... :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

--> ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT <--

Następny temat

Jaką sztukę walki wybrać? Pytania tylko tutaj!

Sztos