Szacuny
91
Napisanych postów
1815
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
35261
KM jak każdy combat jeżeli jest ćwiczony bez bazy w kontaktowym sporcie to wg mnie strata czasu, ćwiczenie z myślą o walce na ulicy stratą czasu też jest. Po prostu 1 vs 1 bez broni to praktycznie zawsze da się uniknąć (a jak nie to każdy styl kontaktowy się nadaje) a walka z wieloma przeciwnikami, albo obrona przed bronią jest nie możliwa.
Chociaż jakby się zastanowić to możesz się zapisać na jakieś filipińskie sztuki walki gdzie uczą walki pałką, i sobie taką kupić.
Chociaż ja bym taja albo bjj polecił... nie dla ulicy tylko po prostu żeby sobie poćwiczyć
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
28
miasto warszawa
_radek podaj coś dla ulicy typowo KM dobre? nie chce żadnych zapasów itd regularne bijatyki coś ala mma tylko żeby się tak nie nazywało :D
Szacuny
91
Napisanych postów
1815
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
35261
coś ala mma ale o innej nazwie to vale tudo. I już napisałem... KM jak dobry trener może i jest dobra, ale dopiero jak masz doświadczenie w jakimś boksie, MT, KB, czy czymkolwiek kontaktowym.
Zmieniony przez - _radek w dniu 2010-02-15 22:11:59
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
124
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
843
Muai thai tak to się nazywa a co do ulicy to najlepiej unikać, jakiej kol wiek walki, ale znając życie i młodych ludzi to większość, którzy coś trenują raczej nie będą się starali uniknąć walki wręcz przeciwnie a alkohol procę tuje włącza się nie śmiertelność  a co za tym idzie boruta. Co do sportów jakie preferuje to muai thai i bjj podejrzewam, że jeśli ktoś opanuje dobrze stójkę to parter jest już raczej ewentualnie w Momocie gdy ktoś jest zbyt duży i silny przyda nam się coś z typu judo albo bjj ale bjj wystarcza w zupełności i nie sądzę ze jakiś pseudo karczek wytrzyma porządnego lacia na udo nie mówiąc już o żeberkach albo bańce  a co do noża to KM jest dosyć dużo technik ale to możemy z kumplem ćwiczyć w ogródku do tego by nam się tylko przydało dużo zapału bo polega to na mil jonowym powtarzaniu tych Samych ruchów, które potem przeradzają się w odruch bez warunkowym. Ale osobiście odradzam walkę z przypadkowym chłopkiem, który jest pod wpływem, alkoholu bo możemy sobie narobić problemów z policją a po co nabrudzić sobie w klamotach. Ale jeśli już nie mamy możliwości odejść w spokoju i ten miły pan nie daje nam spokoju to czasem trzeba się obronić i wydaje mi się, że najlepiej połączyć MT z BJJ i trochę obrony przed bronią na you tube jest tego trochę ale co do bardziej technicznych sportów takich jak bjj MT box lepiej trenować z trenerem bo pomorze nam on wyeliminować nam bledy w technice pozdro !