SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Interpretacja badań

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 8819

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 136 Wiek 33 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 5404
Witam pomoże ktoś w odczytaniu badań? Wizyta u Endokrynologa dopiero w połowie maja a ja chciałbym co nieco dowiedzieć się już o swych wynikach.
Nie wiem tylko czy dział dobry więc z góry przepraszam jak coś.
nie biorę nic co by mogło zaliczać się do wspomagania farmakologicznego
Kiedyś za gówniarza z 10 lat temu nieumiejętnie wziąłem parę naście strzałów tego i owego O.o + kilkaset tabsów rozmajtości nie stosujać odbloku wcale z racji braku wiedzy na tamte czasy... z czego nie jestem dumny a wspominam o tym tylko dlatego by w razie co była wytłumaczona tak wysoka prolaktyna choć może po 10 latach powinna była już wrócić do normy a przyczyna leży w czymś innym...

Tak czy owak oto badania:

Cholesterol 222 mg/dl norma 140-200
HDL-cholesterol 47 mg/dl norma >40
Triglicerydy 89 mg/dl norma 40 - 150
LDL-cholesterol 157 mg/dl norma 70 - 130

Testosteron 4,71 ng/ml norma 2,40 - 8,70
Estradiol 21 pg/ml

FSH 8,78 mlU/ml
FT3 2,21 pg/ml norma 1,71 - 3,71
FT4 1,15 ng/dl norma 0,70 - 1,48
PROLAKTYNA 20,10 ng/ml norma 3,46 - 19,40
TSH 2,092 ulU/ml norma 0,350 - 4,940

LH (L67) 9,8 mlU/ml norma m 0,8 - 7,6
P/ciała anty TPO (O09) 6,35 IU/ml norma 0-35
P/ciała anty TG p/tyreoglobulinie (O08) 57,3 IU/ml norma 0-40

Dodam że byłem na redukcji i spożywałem nie wiecej niz 2300kcal cwiczyłem intensywnie siłowo FBW 3x w tyg + bieganie (60-70% HRmax 40 min 3-4x w tyg
a waga stała w miejscu.

I co o tym sądzicie? Jest tragedia?

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1910 Napisanych postów 10691 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1098765
cześć,
wg mnie tragedii nie ma
tarczyca w normie
test w normie
cholesterol też ujdzie, mimo że całkowity powyżej normy to stosunek frakcji jest ok
Poziomy LH i prolaktyny to już pozostawię bez większego komentarza, bo to trochę już wykracza poza moje kompetencje .
Prolaktyna wybita nieznacznie i można pewnie ją zbić ziółkami. Ciekawi mnie natomiast podwyższony poziom LH.
Zblokowany na pewno nie jesteś .

pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1910 Napisanych postów 10691 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1098765
Aha, natomiast widziałem na forum udane redukcje z gorszymi wynikami typu test poniżej normy. Więc wyniki hormonów raczej nie są przyczyną niepowodzenie redukcji u Ciebie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3701 Napisanych postów 19511 Wiek 69 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1061028
Gdybym miał takie wyniki to skakałbym z radości.
Waga stała w miejscu a tłuszcz spadał tzn. fałdy tłuszczu się zmniejszały?
Jak długo trwała redukcja?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 136 Wiek 33 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 5404
Kiedyś już tu pod waszym bacznym okiem przeprowadzałem redukcje i udało mi się dobrnąć z wagi 113 do 79 kg w 7 msc o ile dobrze pamiętam, mając wzloty i upadki czyt przestoje z wagą jednak nie 3 msc. z wagą 79kg 12bf, ale nie byłem zadowolony z efektu (wyglądałem jak oskubany kogut) stopniowo zacząłem robić masę (mało umiejętnie jak sądzę) znow dobiłem do 90kg a bf chyba cos około 18-20 nie pamietam juz. rzecz jasna nie była to jednorazowa masówka jednym ciągiem. masa redu masa redu i masa i dupa bo musiałem wyjechać do NL 14h dziennie zapierdzielać na chłodni tak ze nie miałem ani czasu ani ochoty na redu a i żreć trzeba było by nie zemdleć na hali i tym sposobem dojechałem do 103 kg
Tym sposobem znów jestem prawie w punkcie wyjścia no może w lustrze wygląda to lepiej niż jak miałem 113 ale mnie to nie pociesza zbytnio.
Teraz od stycznia byłem na IF (cały styczen i luty) i tez klapa tylko się rozstroilem zapewne. waga 98-99 i stoi do teraz
Zdecydowałem się wkoncu na trenera personalnego ale mam mieszane uczucia dał mi diete 3600kcal przez tydzien pierwszy przywaliłem o 0,8kg (choć na tyle ckal to myslałem ze z +5 beedzie) teraz dał mi rozpiske na 3000 tez na tydzien zobaczymy jaki skutek tego będzie



Zmieniony przez - VVilk w dniu 2018-04-30 21:39:16

Zmieniony przez - VVilk w dniu 2018-04-30 21:41:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3701 Napisanych postów 19511 Wiek 69 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1061028
Owocnej współpracy z trenerem.
Opłacasz co miesiąc?

Dobrze Ci poszło z nami wcześniej.
Mogłeś teraz o nas też pomyśleć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 136 Wiek 33 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 5404
to moja pierwsza styczność z trenerem i 2 tydzień współpracy jak będzie wszystko grać to i być może będę z nim współpracował aż osiągnę moje cele związane nie tylko z redukcją ale i uzyskanie wagi 90 kg z jak najniższym bf powiedzmy 12 ładnie wygląda :)

ps a o was nie zapomniałem poprostu nie za bardzo lubię... jak by to nazwać... uzewnętrzniać się publicznie, chyba że jestem przyparty do muru jak np teraz
a poza tym nie chciałem was obarczać problemami jakiegoś grubasa i to za darmola hehe :D


Zmieniony przez - VVilk w dniu 2018-04-30 22:04:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1910 Napisanych postów 10691 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1098765
jeżeli masz prawie 100kg wagi to ruch trenera o podwyższeniu podaży może być trafiony, bo być może jadłeś po prostu za mało (chociaż po 3 miesiącach i tak powinno lecieć)
dodatkowo jak da HC lub zbilansowaną to może podkręcić tarczycę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 136 Wiek 33 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 5404
przez pierwszy tydzien makro wygladał tak B-220g WW-320g T-150 (3500kcal) i owy tydzień nazywał testem metabolicznym cokolwiek to znaczy...
waga miała się wahać +/- 1 kg i tak było tyle ze na +0,8
co tydzien bedzie zmieniał kcal i makro na ten tydzien wyglada to tak B-222, WW-255, T-128 (3070kcal)

Trenind 10 min aerobów, trening siłowy + 10 min interwałów
trening 4x w tyg 2x FBW i 2x Nogi



Zmieniony przez - VVilk w dniu 2018-04-30 22:50:13
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1910 Napisanych postów 10691 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1098765
sporo tłuszczy więc głodny nie powinieneś chodzić , a trenujesz pod okiem trenera czy tylko rozpiski daje?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 1470 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 122559
Trzymaj się trenera bo widać, że nie jest z tych co dają dietę "kopiuj, wklej". Sprawdza najpierw na co i jak reagujesz. Kontakt co tydzień to jest podstawa takiej współpracy. Ustali zero kaloryczne, makrosy i zacznie działać, poleci fat, że aż miło. Tylko potrzebujesz cierpliwości. Jak dobrze się zacznie to efekt końcowy będzie murowany.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Krata na Lato 2018 moduł II miesiąc maj

;