TNIEMY CENY NA MAXA! RABATY DO -80%! SPRAWDŹ
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

IF na masie, rozkład makroskladników

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 569

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 237 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3969
Witam,jestem na poście przerywanym 8/16 i diecie wysokobiałkowej,chciałem zbudować masę mięśniową.
Makro dobrałem w stosunku:30%B/40%T/30%W.
Kalorie mam na 2900 przy wadze 70kg.
Czy ktoś z forumowiczów robił masę na poście przerywanym i diecie wysokobiałkowej,mógłby doradzić czy coś zmienić w kcal lub makro?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83436 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705436
Białko –to wychodzi Ci ponad 200 g to sporo, co daje ponad 3 g na kg masy ciała. Jeśli nie masz problemów trawiennych i dobrze się czujesz, to nie jest to błąd, ale zazwyczaj 2-2,5 g/kg wystarcza do budowania masy mięśniowej. Możesz rozważyć lekkie obniżenie do ok 180 g i dodać kalorii z węgli . Przy 2900 kcal w 8 godzinach wyzwaniem może być trawienie
1

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 237 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3969
flex1976
Białko –to wychodzi Ci ponad 200 g to sporo, co daje ponad 3 g na kg masy ciała. Jeśli nie masz problemów trawiennych i dobrze się czujesz, to nie jest to błąd, ale zazwyczaj 2-2,5 g/kg wystarcza do budowania masy mięśniowej. Możesz rozważyć lekkie obniżenie do ok 180 g i dodać kalorii z węgli . Przy 2900 kcal w 8 godzinach wyzwaniem może być trawienie

Nie mam problemów trawiennych,bo pierwszy( godz.13) i ostatni posiłek(godz.21) to tylko szejk białkowy na mleku sojowym. Posiłki przedtreningowy i potreningowy są większe objętościowo i kalorycznie.
Myślałem,żeby uciąć tłuszcze z 5% na rzecz węgli wtedy będzie 30/35/35 ale nie wiem czy to będzie pulsować na rzecz budowy masy.
Kalorykę mam taką samą w DT, jak i w DNT.
Plan treningowy idzie zestawami A/B z etapu 4.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83436 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705436
Tak tłuszcze – ponad 120 g to dość wysoka wartość. Przy masie możesz mieć więcej węglowodanów, ponieważ pomogą w regeneracji i dostarcza paliwa do intensywnych treningów. Możesz obniżyć tłuszcze nawet do 25-30% (ok. 90-100 g) i podbić węglowodany do 270-290 g.
1

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
flex1976
Tak tłuszcze – ponad 120 g to dość wysoka wartość. Przy masie możesz mieć więcej węglowodanów, ponieważ pomogą w regeneracji i dostarcza paliwa do intensywnych treningów. Możesz obniżyć tłuszcze nawet do 25-30% (ok. 90-100 g) i podbić węglowodany do 270-290 g.

Rozumiem,czyli trzeba teraz obserwować obwody czy idą do przodu a jeśli będzie przybywać w pasie to zredukować trochę kalorie.
Jeżeli będzie przybywać w pasie to redukować od razu czy np.poczekać następne dwa tygodnie i sprawdzić czy nadal powiększa się obwód w pasie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jeszcze jedna sprawa.Jeśli będę musiał redukować, to wtedy o jaką wartość na początek 100/200kcal?Mam rozumieć,że ucinam z DNT.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6302 Napisanych postów 77882 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766132
Ilości kalorii i rozkładu składników odżywczych nie ustala się pod system żywieniowy Intermittent Fasting, tylko pod określony cel i to, czy bazujesz na węglowodanach, czy też tłuszczach. W sytuacji, gdy bazujesz na węglowodanach będzie to tradycyjny podział na 2-2,5 gramy białka na kilogram masy ciała, 1-1,5 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Na temat przerywanego postu polecam odpowiedni dział odchudzanie i forma po męsku:

https://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Rozłożenie kalorii na redukcji

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły