Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

HST kilka pytan ...

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1819

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez PePoNeNt z działu Trening.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 705 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 34844
chcialem od poniedzialku zaczac HST i mam kilka pytan w zwiazku z tym .. :) po pierwsze ile powinny trwac przerwy miedzy seriami .. po drugie to jesli pierwszy mikrocykl 15 powtorzen trwa 2 tygodnie to czy powinienem zwiekszac na kazdym ciezary ? jesli tak to ile powinny byc to o ile powinny one byc zwiekszone na duze a ile na male ... czy np . jesli wynosy na boki w opadzie normalnie robie 12 kg 6 powtorzen to ile teraz zaczac ?

))))))))))

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 705 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 34844
wlasnie jestem po pierwszym treningu i czuje straszna pompe .. zaraz po treningu nog mialem pewne zalamanie ale doszledlem do konca trennigo ciezkie beda ten 2 tygodnie 15 ;)

))))))))))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 18684 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 117415
"po pierwsze ile powinny trwac przerwy miedzy seriami .. "

* kwestia indywidualna ale jak najkrócej i zeby serce po kazdej serii wracalo do "normalnej" pracy przed rozpoczęciem następnej.

"po drugie to jesli pierwszy mikrocykl 15 powtorzen trwa 2 tygodnie to czy powinienem zwiekszac na kazdym ciezary ? jesli tak to ile powinny byc to o ile powinny one byc zwiekszone na duze a ile na male ... czy np . jesli wynosy na boki w opadzie normalnie robie 12 kg 6 powtorzen to ile teraz zaczac ? "

* tak, w hst jest jedna lista cwiczen w których na kazdym treningu następuje progresja(dodawanie) cięzaru o 5% az dojdziesz na 6tym treningu danego mikrocyklu do swojego maksa czyli 100%(tego co zmierzyles na poczatku hst)

pyt z maila:
"czy duze roznice sa miedzy HST a typowym treningiem ?"

* dla przyrostu masy przy takiej samej diecie i suplementacji(dopingu?) hst jest lepszy od kazdego innego treningu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
mam jeszcze jedno pytanie .. czy stosujesz ciagle HST .. czy laczysz to jakos z tradycyjnym treningiem ?

))))))))))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 18684 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 117415
jesli celem jest masa a hst daje najlepsze rezultaty to po co zmieniac?

jak cwicze na sile/wytrzymalosc to wykonuje HIT lub tradycyjny split
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
to juz ostatnie moje pytanie ...
jesli max 15 powtorzen na skos w gore robie 60 kg to
1 trening 35 kg
2 trening 40 kg
3 trening 45 kg
4 trening 50 kg
5 trening 55 kg
6 trening 60 kg
a pozniej jesli max moich 10 powtorzen to 70 kg to
1 trening 45
2 trening 50
3 trening 55
4 trening 60
5 trening 65
6 trening 70
czy to tak ma wygladac dobrze zrozumialem ? przepraszam PePo ze Ciebie mecze ale zauwazylem ze znasz sie na tym HST i ja tezbym chcial wyjasnic pare niejasnosci .. wiec prosze o rade i dziekuje z gory

))))))))))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
moze byc taka progresja - bo w zalozeniu jest to 5% ale mozna zaokrąglac lub gdy nie mamy mniejszych "obciazników" to nie mamy wyboru
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
moge zwiekszac ciezar o 2.5 kg

))))))))))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
to w takim razie wpisujesz w kalkulator darkthorna maksy i on za ciebie je oblicza, zaokraglasz tylko wyniki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
1. Podciąganie na drązku szeroki uchwyt 2serie
2. Wyciskanie na skośnej gł. w gore 2s
3. Uginanie ze sztangą łamaną stojąc 1s
4. Wznosy boczne stojąc ze sztangielkami 1s
5. Uginanie ze sztangielką w podporze o kolano siedząc 1s
6. Wznosy boczne w opadzie tułowia 1s
7. Wyciskanie sztangielek na poziomej 2s
8. Wiosłowanie ze sztangą w opadzie tułowia 1s
9. Podciąganie sztangi łamanej wzdłuż tułowia 1s
10. Przysiady ze sztangą na barkach 2s11. Wyciskanie francuskie ze sztangielką 1s
12. Wyciskanie sztangi z klatki siedząc 1s
13. Uginania podudzi leżąc 2s 14. Wspięcia na palce siedząc z obciązeniem na kolanach 2s
15. Brzuszki 50 powt 1s

Jeszcze prosze o ocene tego planu jesli dobrze zrozumialem ten trening i mam pytanko tylko jedno cwiczenie na triceps wystarczy ?

))))))))))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 4559 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 42829
"mam pytanko tylko jedno cwiczenie na triceps wystarczy ?"
-- poczytaj i przemysl
https://www.sfd.pl/temat162413/

plan:

kolejnosc całkiem zakrecona jak dla mnie

wykonuj cwiczenia od najcięzszych do najlzejszych, chyba ze masz priorytety, jak chcesz przeplacatac to grupy przeciwstawne- plecy z klata, bic z tricem
koljnosc grup taka:

nogi
klata
plecy- przeplatanie
barki
bic
tric- tez moesz przeplatac jak dodasz cwiczenia jakis
brzuch

no i plan:
plecy: cw nr:1 i 8 - moze byc,

klata: cw nr 2 i 7 - tez ok

tric; ok, z tym ze jak mówie poczytaj o seriach (do innych grup tez sprawdz serie )
ale mysle ze lepie równomiernie rozwijac bic i tric, a tric nawet mocniej bo jest wikeszy nic bic

bic: ok

barki:
cw nr 4,6,9 12, ok nie wiem jak traktujesz podciaganie sztangi wzdluż tułowia czy na barki czy na plecy, ale to jest głwonie na braki wiec serie do tego doliczaj, chodz na kaptury równiez oddziałuje

nogi: ok

brzuch, moze lepiejh robic w seriach po 20 powtórzen z krazkiem na klacie?

Pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wiec na triceps musze dodac jeszcze jedno cwiczenie ?

))))))))))

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanko o HST ??

Następny temat

ocencie PLAN

Spalanie
Polecane artykuły