Mam problem z face pull, ciężar ciągnie mnie do przodu, muszę odchylać się do tyłu aby to zrekompensować. Czy prawidłowe będzie wykonywanie face pull w oparciu przodem o ławkę? ławka ustawiona pod kontem 90 stopni tak aby oparcie ławki ograniczało ciągnięcie do przodu. Wykonałem tak jeden trening i problem znikł, ale nie wiem czy to prawidłowe rozwiązanie i czy nie tracę profitów z takiego wykonywania ćwiczenia.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witaj,
Pytanie skąd tak duży ciężar w ćwiczeniu, które nie jest od tego by progresować ciężarem, a by wykonywać je przede wszystkim odpowiednio technicznie
Pytanie skąd tak duży ciężar w ćwiczeniu, które nie jest od tego by progresować ciężarem, a by wykonywać je przede wszystkim odpowiednio technicznie
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Bardzo zastanawiające jest to, w jako sposób obciążenie przy wykonywaniu face pull może ciągnąć Ciebie do przodu. Przecież ćwiczenie to wykonuje się na bardzo niewielkim obciążeniu. Wydaje się to nieprawdopodobne. Coś tutaj musi być nie tak w technice wykonywania opisanego przez Ciebie ćwiczenia. Najlepiej w takiej sytuacji, jakbyś wrzucił nagranie z filmu z gdy wykonujesz to ćwiczenie i zoabczymy jak to dokładnie wygląda. Wtedy można będzie doradzić coś więcej. Ławkę oczywiście można używać, ale lepiej jest nauczyć się prawidłowej techniki i wyeliminować błędy.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!