Witam wszystkich, zakładam ten dziennik po to by mieć motywacje by się pilnować, by móc do czego wrócić, by wszystko po prostu było spięte w jedną całość, by po prostu móc porównać to co jest, do tego co będzię.. :) Z siłownią przygodę zacząłem rok temu, jakoś w maju, ćwiczyłem do samego końca roku, redukując od początku czerwca do końca lipca 12kg, przerywając treningi oraz dietę wyjazdem, po którym już nie udało mi się zebrać do kupy z motywacją... od sierpnia do tej pory przytyłem 20kg, trenuję teraz od maja, lecz bez diety, jest to dla mnie najtrudniejsze z tego wszystkiego i jednocześnie wiem, że najważniejsze. Nie czuję się w swoim ciele komfortowo, głupio jest mi gdziekolwiek zdejmować koszulkę, a już tym bardziej przy mojej dziewczynie... Bo wiem, że to aż wstyd doprowadzić się do takiego stanu. Chciałbym zakończyć redukcję możliwie szybko, najlepiej do końca 2014, by w móc 2015 zacząć od przybrania odrobiny mięśni :)
Dodam, że od najmłodszych lat grałem dużo w piłkę nożną, mam silne nogi, sprinty na 60m kończę z czasem około 9s, a myślę, że przy takiej wadze, to nie jest aż taki zły wynik. Obecnie w piłkę gram raz w tygodniu.
Mój cel nadrzędny to przybrać kilka kilogramów mięśni :)
Mój obecny cel to zredukować do 4 kostek na brzuchu, czyli jakieś 10-12% :)
Wzrost: 180cm
Waga: 98.5kg
Wymiary
OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 30cm
OBWÓD RAMIENIA: 38cm
OBWÓD ŁYDKI: 44cm
OBWÓD UDA: 62cm
OBWÓD BIODER: 100cm
OBWÓD WOKÓŁ PĘPKA: 108cm
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 108cm
OBWÓD BARKÓW: 43cm (nie wiem czy dobrze mierze)
Wyniki siłowe
Wyciskanie sztangi 75kg
Martwy ciąg 120kg
Przysiad do 90stopni 135kg
Dieta
Zaczynam od 2400kcal, bo moje zapotrzebowanie wynosi 2600-2700, dodatkowo bardzo łatwo jest mi przybrać tłuszcz oraz trudno go zgubić :)
WW-45%-270g
T-30%-80g
B-25%-150g
Suplementacja
Mam kreatyne mono od zeszłego roku, ale nie wiem czy mam z niej korzystać, jak myślicie?
Witaminki od olimpu :)
Trening
Poniedziałek
-Klatka + Biceps
Wtorek
-Cardio
Środa
-Plecy + Triceps
Czwartek
-Barki
Piątek
-Łapy + Cardio
Sobota
-Nogi
Niedziela
-Cardio
Dodatkowo 2x w tygodniu po treningu robię brzuch :)
Dokładny plan treningowy rozpiszę jakoś niedługo :)
Fotki, pierwsze dwie są sprzed roku przed i po 10/12kg, kolejne są ze stanu obecnego
Aktualnie
Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to pytać, a jeśli ktoś ma jakieś rady bądź wskazówki, to pisać :)
Pozdro
Dodam, że od najmłodszych lat grałem dużo w piłkę nożną, mam silne nogi, sprinty na 60m kończę z czasem około 9s, a myślę, że przy takiej wadze, to nie jest aż taki zły wynik. Obecnie w piłkę gram raz w tygodniu.
Mój cel nadrzędny to przybrać kilka kilogramów mięśni :)
Mój obecny cel to zredukować do 4 kostek na brzuchu, czyli jakieś 10-12% :)
Wzrost: 180cm
Waga: 98.5kg
Wymiary
OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 30cm
OBWÓD RAMIENIA: 38cm
OBWÓD ŁYDKI: 44cm
OBWÓD UDA: 62cm
OBWÓD BIODER: 100cm
OBWÓD WOKÓŁ PĘPKA: 108cm
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 108cm
OBWÓD BARKÓW: 43cm (nie wiem czy dobrze mierze)
Wyniki siłowe
Wyciskanie sztangi 75kg
Martwy ciąg 120kg
Przysiad do 90stopni 135kg
Dieta
Zaczynam od 2400kcal, bo moje zapotrzebowanie wynosi 2600-2700, dodatkowo bardzo łatwo jest mi przybrać tłuszcz oraz trudno go zgubić :)
WW-45%-270g
T-30%-80g
B-25%-150g
Suplementacja
Mam kreatyne mono od zeszłego roku, ale nie wiem czy mam z niej korzystać, jak myślicie?
Witaminki od olimpu :)
Trening
Poniedziałek
-Klatka + Biceps
Wtorek
-Cardio
Środa
-Plecy + Triceps
Czwartek
-Barki
Piątek
-Łapy + Cardio
Sobota
-Nogi
Niedziela
-Cardio
Dodatkowo 2x w tygodniu po treningu robię brzuch :)
Dokładny plan treningowy rozpiszę jakoś niedługo :)
Fotki, pierwsze dwie są sprzed roku przed i po 10/12kg, kolejne są ze stanu obecnego

Aktualnie

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to pytać, a jeśli ktoś ma jakieś rady bądź wskazówki, to pisać :)
Pozdro