Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Efekt jojo - pomocy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1921

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 27 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 448
Witam,

od sierpnia do stycznia chodziłem na siłownie (biegałem na bieżni, ćwiczyłem brzuch i klatkę piersiową) i... głodziłem się.
Moja podstawowa przemiana materii wynosi: 1949 kcal, natomiast dziennie przez te pół roku jadłem ok 1200 kcal.

Postanowiłem ułożyć sobie zdrową dietę i dzięki pomocy na sfd udało mi się takową ułożyć. Teraz dziennie spożywam ok. 3200 kcal.

Ale mam problem, a mianowicie mój brzuch.. napuchł. Wygląda jakbym połknął piłkę... Jestem załamany, bo miesiące ćwiczeń poszły na marne... Dalej ćwiczę, ale nic to nie daje. Nie wiem teraz co robić - jak wrócić do ,,normalnej'' sylwetki? Czy powinienem normalnie stowować się do ustalonej diety, czy może radykalnie powinienem odrzucić jakieś produkty?

Proszę o pomoc...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294310
napuchł tłuszczem czy po prostu wzdęcia, niestrawność ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5430 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 137205
Mistrzu, tak na logikę: głodziłeś się a z dnia na dzień dowaliłeś 2 razy więcej kalorii. No niby jaki miał być tego efekt, jak nie napuchnięcie? O ile nie spalałeś nadmiaru kcal wysiłkiem fizycznym, typu ciężka praca fizyczna, sztuki walki, to chyba normalne, że poszło Ci w brzuch. ja bym ucinał kalorie do poziomu lekko powyżej Twojego zera kalorycznego, dodał normalnego wysiłku fizycznego, a nie bieżnia i zestaw dyskotekowy to powinno zacząć spadać. Dodaj wrzut diety z potreningu.pl i wstaw ankietę działu. Ps. Uważam że ćwicząc kilka miesięcy tylko na bieżni plus jakiś cienki trening siłowy nie zrobiłeś jakiejś super formy z żyłami na brzuchu i 8-pakiem. Nie masz czego żałować;) Nie załamuj się

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 27 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 448
Dziękuję za odpowiedź.

Chciałem pójść drogą na skróty (głodówka), a że człowiek uczy się na błędach, wiem, że tak się nie da.

Jestem osobą chorą na schizofrenię i razem w moją lekarką doszliśmy do wniosku, że siłownia będzie dla mnie formą terapii - wyjście do ludzi, zaangażowanie się w ćwiczenia, endorfiny itd.

Przesyłam dietę, jaką ustaliłem przy pomocy ekspertów z sfd. Jeśli mam jeść w okolicach ,,zerówki'' to podpowiedzcie proszę z czego odjąć kalorii.

Zmieniony przez - mateo33 w dniu 2016-01-26 14:34:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5430 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 137205
Ale to nie jest 3200 kcal, tylko 2700, o 500 kcal mniej niż napisałeś:) Teraz tylko info o sobie, rozkład aktywności fizycznej itd.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294310
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do sprawdzenia

Następny temat

DIETA REDUKCYJNA 80 kg DO OCENY

Spalanie
Polecane artykuły