...
Napisał(a)
Witam. Slyszalem ze osoba z tendencja do tycia moze spożyć mniej kalorii i bedzie nabierala wagi np. Wziac za przyklad dwie osoby, ktore maja b. Podobna aktywnosc fizyczna i waza i mierza tyle samo i jeden z nich zeby tyc (hardgainer) bedzie potrzebowal 4500kcal a easygainer przy 3500kcal bedzie sie strasznie zalewal jak dzik czy to prawda? O co z tym chodzi, czy to sprawka szybszego/wolniejszego spalania glikogenu czy o co chodzi? Czy moze chodzi o to ze easygainer na luzie je te 4k kcal bo pije napoje je slodycze i czipsy? Juz sam tego nie kumam. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wszystko jest kwestia indywidualna. mozna miec lepsza wrazliwosc insulinowa i lepiej wykorzystac weglowodany w diecie, co za tym idzie beda one mniej "zalewac". natomiast jezeli kogos dieta zalewa tzn ze kalorycznosc jest nieodpowiednio dobrana do osoby, jak rowniez rozklad makroskladnikow.
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
czellistawszystko jest kwestia indywidualna. mozna miec lepsza wrazliwosc insulinowa i lepiej wykorzystac weglowodany w diecie, co za tym idzie beda one mniej "zalewac". natomiast jezeli kogos dieta zalewa tzn ze kalorycznosc jest nieodpowiednio dobrana do osoby, jak rowniez rozklad makroskladnikow.
Chcąc sam nabrac wagi nie martwilbym sie czy mnie podleje fatem. Nie chodzi mi tu o wychodowanie boilera tylko o podlanie na calym ciele. Ale dzieki za odp. Czekam dalej na odp. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
czellistawszystko jest kwestia indywidualna. mozna miec lepsza wrazliwosc insulinowa i lepiej wykorzystac weglowodany w diecie, co za tym idzie beda one mniej "zalewac". natomiast jezeli kogos dieta zalewa tzn ze kalorycznosc jest nieodpowiednio dobrana do osoby, jak rowniez rozklad makroskladnikow.
Chcąc sam nabrac wagi nie martwilbym sie czy mnie podleje fatem. Nie chodzi mi tu o wychodowanie boilera tylko o podlanie na calym ciele. Ale dzieki za odp. Czekam dalej na odp. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Tak moze być że jedna osoba będzie potrzebował mniej kalorii a inna wiecej jesli mają takie same gabaryty
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Każdy organizm jest inny i potrzebuje innych ilości energii do danych procesów. Wiele zależy od gospodarki hormonalnej.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły