Szacuny
1
Napisanych postów
297
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2178
Witam...
Szukam cwiczen ktorych wykonywanie poprawiwa dynamike ciosu Wiem ze na to wplywa tez technika, ale tego ucze sie w klubie...
Szukam czegos co bd mogl wykonywac w domu, do dyspozycji mam:
-ławka płaska
-ławka skośna
-gryf prosty
-rozpietki -drazek(zwykly prosty)
-no i oczywiscie troche obciazen
Jesli znacie jakies cwiczenia to prosze o zamieszczanie ich tutaj...
...wybieraj wybieraj wybieraj co wolisz-prawą czy lewą rękę mam Ci up******ić...!
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Nie wiesz dlaczego? Arczi wyjaśnił. "przez to mięśnie przedramion też są nie napięte i cios jest szybszy". Spróbuj przez cały czas mieć zaciśniętą pięść (nie po prostu zamkniętą, tylko zaciśniętą) podczas uderzeń. Powinieneś zauważyć różnicę.
Zmieniony przez - Gwjazdor w dniu 2008-12-28 17:22:23
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti
Szacuny
3
Napisanych postów
97
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2323
małe obciążenie, szybkie powtórzenia. np wyciskanie małego obciążenia na ławeczce z naciskiem na szybkie wyjście z cieżarem "w górę", spokojne zejście i znów szybki wycisk.
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Odradzam to boksowanie ze sztangielkami. Już lepiej jakieś sprężyny czy gumy do ściany przymocować. Dynamikę uderzenia przecież na worku znakomicie wypracujesz. Oprócz tego oczywiście ćwiczenia plyometryczne.
Szacuny
24
Napisanych postów
3506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34768
Maja bardzo duzo. Cios wychodzi od stop (skret stup), nastepnie biodra (skret bioder wraz z plecami) az do gornej czesci ciala Aby osiagnac dynamike uderzenia nie nalezy miec jedynie dynamicznych rak. Potrzebne takze dynamiczne nogi itd.
pzdr
Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!
Szacuny
1
Napisanych postów
297
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2178
Najwazniejsze w ciosie to skret bioder o ile dobrze pamietam...i przy prawym rowniez stop wlasnie... wiem ze to nie same rece bo jak juz napisalem trenuje MT
...wybieraj wybieraj wybieraj co wolisz-prawą czy lewą rękę mam Ci up******ić...!