WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dieta kopenhaska III

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 74421

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 400 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 2658
hmmm....nikt nic nie napisze?

Szpinak żrę - chudnąć chcę :D

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 6135 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 30354
Jako podstawę utrzymaj zasady diety i stopniowo urozmaicaj posiłki. Gdy waga zacznie rosnąć, zjedź znowu w dół z węglami. Jest to podobne do kolejnych etapów Atkinsa, gdy ustala się zakres węgli od-do który daje stabilizację wagi.

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."

...
Napisał(a)
Początkujący
O jak dobrze, że jesteś :) Dziękuję za odpowiedź. I należą Ci się ogromne podziękowania za to co tu stworzyłeś - jesteś mistrzem :) A teraz zaczynam instensywnie myśleć i układać posiłki na jutro i kolejne dni...Strasznie boję się jojo i napadów wilczych głodów. Na razie czuję się super i głodu nie odczuwam, ale już to kiedyś przechodziłam - najpierw było ok, a potem pochłaniałam jak odkurzacz...wiem, co to znaczy i nawet nie chcę myśleć o tym żeby kiedykolwiek się to powtórzyło.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 24
Witajcie! Powoli kończę 13-to dniówkę (11 dzień) i boję się, że po jej skończeniu nie utrzymam tej wagi, bo przecież duża część utraconych kg to woda. Wyniki na dzień dzisiejszy to:

Start: rano 105,6
11 dzień: rano 97,3

Optymalna waga dla mnie to 83-85 kg.

Plan na dalszą redukcje to 1500 - 1700 kcal dziennie(dieta zbilansowana) plus do tego aeroby i hantelki w domu.

Podstawowe pytanie: Co się stanie jak od razu wrzucę te 1500-1700 kcal, czy właśnie nie będzie yoyo, czy nie lepiej codziennie lub co parę dni dorzucać kalorie aż do wejścia na ten poziom?? Tylko w tym drugim przypaku pojawia się kolejne pytanie czy to zdrowe, bo jak z 600 kcal dojść do 1500 to mi zajmie 1,5 miesiąca, a organizm słabnie?

Zmieniony przez - Glowa w dniu 2012-05-13 20:49:21
...
Napisał(a)
Seewy Piękny Zbyszek
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 21032 Wiek 42 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 208598
dorzuc po 200kcal stopniowo, co tydzien

FITNESS ACADEMY King Square Kraków

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

...
Napisał(a)
Początkujący
mnie już 1 kg wróciło :/

...
Napisał(a)
Ekspert
To woda - 2kg to norma po wyjściu z ketozy

...
Napisał(a)
Początkujący
Jogger a mogę raz jeszcze przejść na kopenhaską? :/ Przybywa mnie :(

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 113 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 515
*Kometa - nie dziwię CI się, że przybywa Ci kilogramów, bo odchudzać się trzeba z głową, a stosująć dietę Kopenhaską - tego nie uczyniesz.

"Dieta kopenhaska - pomimo tego iż trwa tylko 13 dni - jest bardzo restrykcyjna i wymagająca. Za to... efekty są piorunujące. Bywają osoby, które chudną nawet 15 kg, choć średni spadek wagi ciała przez te 13 dni wynosi od 4 do 8 kg. "
- Nie dziwcie się, że później wraca efekt jo-jo. Należy stopniować odchudzać się, 0.5-1kg po tygodniu, wtedy będziecie mieli stały efekt. Ta śmieszne dietki są dla aktorów, aktorek, które przed np. galą oskarową chcą pięknie wyglądać. Ani na tym mięsni nie zrobisz, ani dobrze nie wyredukujesz się, chyba, że przez całe życie chcesz tak jeść to waga będzie się utrzymywać.

https://www.facebook.com/xnoeasywayoutx - Potrzebujesz motywacji, porad w dziedzinie suplementacji? Zapraszam na swój profil

...
Napisał(a)
Ekspert
"Jogger a mogę raz jeszcze przejść na kopenhaską? :/ Przybywa mnie :( "
Oczywiście, podobnie jak na Atkinsie wracamy co jakiś czas to pierwszej fazy jeśli przedobrzymy z dokładaniem węglowodanów

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

suszona wolowina - beef jerky

Następny temat

DIeta redukcyjna do oceny

electro
Polecane artykuły