Szacuny
125
Napisanych postów
6135
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
30354
Jako podstawę utrzymaj zasady diety i stopniowo urozmaicaj posiłki. Gdy waga zacznie rosnąć, zjedź znowu w dół z węglami. Jest to podobne do kolejnych etapów Atkinsa, gdy ustala się zakres węgli od-do który daje stabilizację wagi.
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Szacuny
17
Napisanych postów
400
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2658
O jak dobrze, że jesteś :) Dziękuję za odpowiedź. I należą Ci się ogromne podziękowania za to co tu stworzyłeś - jesteś mistrzem :) A teraz zaczynam instensywnie myśleć i układać posiłki na jutro i kolejne dni...Strasznie boję się jojo i napadów wilczych głodów. Na razie czuję się super i głodu nie odczuwam, ale już to kiedyś przechodziłam - najpierw było ok, a potem pochłaniałam jak odkurzacz...wiem, co to znaczy i nawet nie chcę myśleć o tym żeby kiedykolwiek się to powtórzyło.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
24
Witajcie! Powoli kończę 13-to dniówkę (11 dzień) i boję się, że po jej skończeniu nie utrzymam tej wagi, bo przecież duża część utraconych kg to woda. Wyniki na dzień dzisiejszy to:
Start: rano 105,6
11 dzień: rano 97,3
Optymalna waga dla mnie to 83-85 kg.
Plan na dalszą redukcje to 1500 - 1700 kcal dziennie(dieta zbilansowana) plus do tego aeroby i hantelki w domu.
Podstawowe pytanie: Co się stanie jak od razu wrzucę te 1500-1700 kcal, czy właśnie nie będzie yoyo, czy nie lepiej codziennie lub co parę dni dorzucać kalorie aż do wejścia na ten poziom?? Tylko w tym drugim przypaku pojawia się kolejne pytanie czy to zdrowe, bo jak z 600 kcal dojść do 1500 to mi zajmie 1,5 miesiąca, a organizm słabnie?
Zmieniony przez - Glowa w dniu 2012-05-13 20:49:21
Szacuny
1
Napisanych postów
113
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
515
*Kometa - nie dziwię CI się, że przybywa Ci kilogramów, bo odchudzać się trzeba z głową, a stosująć dietę Kopenhaską - tego nie uczyniesz.
"Dieta kopenhaska - pomimo tego iż trwa tylko 13 dni - jest bardzo restrykcyjna i wymagająca. Za to... efekty są piorunujące. Bywają osoby, które chudną nawet 15 kg, choć średni spadek wagi ciała przez te 13 dni wynosi od 4 do 8 kg. "
- Nie dziwcie się, że później wraca efekt jo-jo. Należy stopniować odchudzać się, 0.5-1kg po tygodniu, wtedy będziecie mieli stały efekt. Ta śmieszne dietki są dla aktorów, aktorek, które przed np. galą oskarową chcą pięknie wyglądać. Ani na tym mięsni nie zrobisz, ani dobrze nie wyredukujesz się, chyba, że przez całe życie chcesz tak jeść to waga będzie się utrzymywać.
Szacuny
125
Napisanych postów
6135
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
30354
"Jogger a mogę raz jeszcze przejść na kopenhaską? :/ Przybywa mnie :( "
Oczywiście, podobnie jak na Atkinsie wracamy co jakiś czas to pierwszej fazy jeśli przedobrzymy z dokładaniem węglowodanów
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."