Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
9
Witam mam pytanie . Czy alkohol ścina białko w organiźmie? Prosił bym również o pomoc przy ułożeniu diety dla siebie . Mam 18 lat wzrost 180cm i ważę tylko 60 kg ;/ chodzę na siłownie od miesiaca i jem jak najwiecej w regularnych odstepach czasowych . Interesuje mnie naturalne przybranie na masie bez odżywek ani gainerów . Z góry dziękuję za pomoc ;)
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52544
'bez gainerów i odżywek'..- jesteś powściągliwy wobec suplementów, a popijasz piwko ;)) nie tędy droga do masy
Akurat wykluczenie z diety słabej jakości gainerów, czy np. popularnego carbo, wychodzi na plus, nie odwrotnie. A szczerze powiedziawszy - wolę w knajpie wypić dobrej jakości piwo ze znajomymi, jak gainera z szejkera
1
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
11
Napisanych postów
1024
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7990
scina ;) rozbij jajko w jakims pojemniczku i dolej z 50ml spirytusu to wszystko jasne bedziesz mial ;) co do diety to pewnie chcesz sie masowac czyli zjadaj dziennie ok. 2500kcal to szybko ci wskoczy waga ;)
Szacuny
11
Napisanych postów
1024
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7990
Eksperyment wkonany z viałkiem jajka i alkoholem stwierdza szkodliwość alkoholu na organizm.Bo przecież nasz organizm składa się z białek.Jeśli ktoś pije w nieograniczonych ilościach(dość często i dużo)to nie ma wogóle co liczyć na sukcesy w kulturystyce.Nawet niewielkie ilości alkoholu są nbardzo niekorzystna dla uprawiających kulturystykę.
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
Leci - jeśli się nie wygłupiasz tylko piszesz serio to zastanów się w jakim stęzeniu alkohol musiałby krązyć w naszej krwi by zacząć ścinać białka ustrojowe.
Oczywiscie, że upijanie się na umór nie służy budowaniu formy sportowej, ale nie wprowadzaj innych użytkoniwków w błąd i nie pisz bzdur o ścinaniu białek mięsniowych przez konsumpcje alkoholu.
Autorze tematu - niewielkie dawki alkoholu (kieliszek wina do obiadu czy od czasu do czasu wyhylone piwko) nie zaszkodzą formie sportowej.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-05-08 17:40:11