Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
42
Witam panów z tego forum, chciałbym abyście mi pomogli, mam narazie 14 lat, 160cm i 70cm wyskoku. Gram w szkole siatkówkę i niekiedy blokuję kolegów z 170cm i 180cm.
Pomóżcie mi w rozwinięciu wzrostu, wyskoku, dzięki dietom i ćwiczeniom...
pomóżcie....
Szacuny
4
Napisanych postów
62
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
511
Ja bym Ci radził dopuki nie dojrzejesz i nie osiągniesz ostatecznego wzrostu nie ćwiczyć wyskoku bo te ćwiczenia na wyskok strasznie obciążają kolana (za parenaście lat będziesz nażekał na bóle)a młody szkielet jeszcze berdziej jest narażony na "mikrouszkodzenia". Teraz graj i ćwicz technike gry a reszta sama przyjdzie... sam troche pogrywam w siate więc wiem co mówie
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
42
Nie piej, nie pale xD
I czy urosnę?
Bo w 1 klasie SP byłem niższy od kolegów potem wyższy, a teraz jestem niższy...
Macie jakąś dietę by urosnąć, bo nie potrafie sam sobie poradzić xD
Dużo jeźdze na rowerze, gram w siate i w nogę.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
42
Mam 160cm i 55kg,
Tata: 160-ale już jest niższy xD
Mama: 150cm
Mam niską rodzinę, ale tata pocieszał i mówił, że pradziadek miał 190cm, a dziadek ma 180cm xD więc ide po genach dziadków (mam nadzieje)
Szacuny
1
Napisanych postów
37
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7973
"Bo w 1 klasie SP byłem niższy od kolegów potem wyższy, a teraz jestem niższy... "
Z tego co widzę ma ogólnie ma się w życiu jeden okres wzmożonego wzrostu. Ja np rosłem do 15 roku życia, natomiast od 13 do 15 złapałem tylko 8cm. Obecnie mam 190cm wzrostu. Moim zdaniem Ty już masz ten okres za sobą, bo pisałeś, że byłeś niższy a potem "wystrzeliłeś" a teraz znowu jesteś niższy od rówieśników. Na pewno jeszcze urośniesz. Pytanie tylko ile. Dość duża jest rozbierzność wzrostu ojca od dziadka i pradziadka, wiec ciężko prorokować.