Witam.
12 marca kończy mi się 8tygodniowy cykl ACT.
I chciałbym się dowiedzieć co robić po tym? HST, split, FBW?
Dodam, że jestem tragicznym z wyglądu ekto, któremu zależy na szybkim nabraniu masy! ;)
Mam jeszcze pytania odnośnie aktualnie robionego ACT.
Otóż zauważyłem progres. Zaokrągliły się trochę barki, ręce nabrały troche masy, lepiej wyglądam niż kiedyś jeśli chodzi o prezentacje pleców.
Natomiast klata słabizna... Znaczy coś jest ale efekty nie zadawalają do końca.
Co może być tego winą? (Dodam, że w ACT robie jedno ćwiczenie na klate - wyciskanie sztangi na płasko).
Dodatkowo robią mi się troche takie "damskie" cycki.
Może troche przesadzam, ale chciałbym mieć lepszą klatke tak czy siak :)
Drugia kwestia:
Nie mam zdjęć sprzed zaczęcia ACT ale pamiętam jak wyglądałem mniej więcej.
No i na pompie albo przy samej napince bez pompy jest fajnie teraz.
Widzę wtedy, że troche poćwiczyłem.
Natomiast gdy stanę luźno to ogólny żal ;) Jedyne co widze to że już mi tak żebra nie wystają bo brzuchal urósł :)
Tak jest zawsze na początku??? Czy widząc efekty przy napięciu powinienem też być zadowolony patrząc na siebie w pozycji luźnej?
Trzecia rzecz:
Jak się odżywiać przy ACT?
Chciałbym nabrać masy mięśniowej... no ale ACT jest niby nie na mase ale na wytrzymałość i siłę.
Dieta ma być typowo masowa? Czy jednak nie silić się z tym jedzeniem żeby mnie przypadkiem nie zalało?
Jeśli wam to pomoże to moge w kolejnym poście napisać jak wygląda moja aktualna dieta.
Ostatnie pytanie:
Podstawą ACT zawsze jest to 12-15 powtórzeń i szybkie latanie od ćwiczenia do ćwiczenia?
Czy mogę dokładać ciężaru, robić 10-12 powtórzeń i troszeczke dłuższe przerwy niż te 10-15 sekund? (Priorytet: masa :P)
Pozdrawiam i proszę o pomoc! :)
PS. Przez miesiąc ACT przybrałem na wadze z 3-4kg.
Diety cud to nie mam. Ale być może było to za dużo jedzenia do robienia ACT i te kilka kilo to mam w brzuchu teraz ???
Waga: 71
Wzrost: 181
Cel treningowy: Masa, masa, masa
Staż treningowy na słowni: Kilka miesięcy nieregularnego pitupitu bez efektów + miesiąc ACT
Uprawiane inne sporty: Krav Maga
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Ławka z modlitewnikiem, atlas, ławeczka do brzuszków, orbiterek, zestaw sztang i obciążeń
Dieta: Coś tam jest. Ale ja sam nie wiem jak mam jeść robiąc ACT.
Przeciwskaznania medyczne: Musze uważać na dysk
Zażywane suplementy: Mass XXL + Base L-Glutamine 4000 + 100% Whey Protein Concentrate
12 marca kończy mi się 8tygodniowy cykl ACT.
I chciałbym się dowiedzieć co robić po tym? HST, split, FBW?
Dodam, że jestem tragicznym z wyglądu ekto, któremu zależy na szybkim nabraniu masy! ;)
Mam jeszcze pytania odnośnie aktualnie robionego ACT.
Otóż zauważyłem progres. Zaokrągliły się trochę barki, ręce nabrały troche masy, lepiej wyglądam niż kiedyś jeśli chodzi o prezentacje pleców.
Natomiast klata słabizna... Znaczy coś jest ale efekty nie zadawalają do końca.
Co może być tego winą? (Dodam, że w ACT robie jedno ćwiczenie na klate - wyciskanie sztangi na płasko).
Dodatkowo robią mi się troche takie "damskie" cycki.
Może troche przesadzam, ale chciałbym mieć lepszą klatke tak czy siak :)
Drugia kwestia:
Nie mam zdjęć sprzed zaczęcia ACT ale pamiętam jak wyglądałem mniej więcej.
No i na pompie albo przy samej napince bez pompy jest fajnie teraz.
Widzę wtedy, że troche poćwiczyłem.
Natomiast gdy stanę luźno to ogólny żal ;) Jedyne co widze to że już mi tak żebra nie wystają bo brzuchal urósł :)
Tak jest zawsze na początku??? Czy widząc efekty przy napięciu powinienem też być zadowolony patrząc na siebie w pozycji luźnej?
Trzecia rzecz:
Jak się odżywiać przy ACT?
Chciałbym nabrać masy mięśniowej... no ale ACT jest niby nie na mase ale na wytrzymałość i siłę.
Dieta ma być typowo masowa? Czy jednak nie silić się z tym jedzeniem żeby mnie przypadkiem nie zalało?
Jeśli wam to pomoże to moge w kolejnym poście napisać jak wygląda moja aktualna dieta.
Ostatnie pytanie:
Podstawą ACT zawsze jest to 12-15 powtórzeń i szybkie latanie od ćwiczenia do ćwiczenia?
Czy mogę dokładać ciężaru, robić 10-12 powtórzeń i troszeczke dłuższe przerwy niż te 10-15 sekund? (Priorytet: masa :P)
Pozdrawiam i proszę o pomoc! :)
PS. Przez miesiąc ACT przybrałem na wadze z 3-4kg.
Diety cud to nie mam. Ale być może było to za dużo jedzenia do robienia ACT i te kilka kilo to mam w brzuchu teraz ???
Waga: 71
Wzrost: 181
Cel treningowy: Masa, masa, masa
Staż treningowy na słowni: Kilka miesięcy nieregularnego pitupitu bez efektów + miesiąc ACT
Uprawiane inne sporty: Krav Maga
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Ławka z modlitewnikiem, atlas, ławeczka do brzuszków, orbiterek, zestaw sztang i obciążeń
Dieta: Coś tam jest. Ale ja sam nie wiem jak mam jeść robiąc ACT.
Przeciwskaznania medyczne: Musze uważać na dysk
Zażywane suplementy: Mass XXL + Base L-Glutamine 4000 + 100% Whey Protein Concentrate