Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
287 dni
Przeczytanych tematów
139
Witam. Temat może błachy ale nie wiem kogo się poradzić.
W rok czas schudłem ponad 30kg.
Oczywiście bez żadnych cudownych tabletek czy SSA.
Wszystko niby fajnie ale problem mam z kobietami
Krótko mówiąc jeszcze nie zacznę to odrazu skończę...
Bądź poprostu wolę iść spać ;/
Wiem że to może śmieszny temat ale keidys nie było tego problemu ;)
Wiek 30
Waga 68
Wzrost 167
Trening siłowy 3x dziennie
Makro
Węgle 180
Białko 160
Tłuszcz 40 liczę tylko z produktów pełnowartościowych.
Badałem SB testosteron całkowity i wyszedł on tak
( 13.20) w skali od ( 9- 55 ) nmol/l
Czy on jest za mały ? Podpowie ktoś coś ? ;)
Szacuny
1332
Napisanych postów
5371
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
136130
Dlaczego masz tak mało tłuszczy? Mniej niż 1g/kg wagi ciała? To dla wielu naturali szkodliwe. A sam testosteron to wiesz, jeden z wielu hormonów i czynników decydujących o libido.
1
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
31562
Napisanych postów
21977
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
275116
Jak wyżej , tłuszczy masz mało a poziom testa w dolnej granicy i nikt ci nie powie dlaczego jest nisko .. Ja mam 35g tłuszczu przy 70 kg ale ja jestem na wspomaganiu i tak nisko mam tylko na okres redukcji 3 miesiace jednak znam swoje ciało doskonale a moja dieta i zdrowie jest monitorowane natomiast u typowego Kowalskiego schodzenie tak nisko z tłuszczami nie jest zdrowe
5973
Napisanych postów
74455
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
745258
Temat ten raczej nie ma zbyt wiele wspólnego z odżywianiem, ale jeżeli już założyłeś go tutaj, to jak najbardziej możemy przeanalizować Twoją dietę i zasugerować co warto w niej poprawić. Zacznijmy jednak od początku. Wklej tutaj dokładnie wypełniony formularz ankiety działu, obliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu, rozkład składników odżywczych, oraz kilka przykładowych dni swojej diety zgodnie z opisem w regulaminie działu.
29716
Napisanych postów
27113
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
384011
Testosteron nisko - w widełkach ale przy dolnej granicy. Jesz w swojej diecie bardzo mało tłuszczów. Tłuszcze a dokładniej cholesterol odgrywa w organizmie bardzo ważną rolę w procesie syntezy hormonów płciowych, czyli np. Testosteron. Zazwyczaj przedwczesny wytrysk nie ma większego pokrycia w hormonach czyv odżywianiu, a wynika z głowy. Za bardzo się przejmujesz albo stresujesz i sam dodatkowo się nakręcasz, wpadasz w błędne koło. Może pomoże "odstresowanie" przed, albo po prostu druga runda, czasami też dobrze jest się rozluźnić przed np. trochę wina.
5973
Napisanych postów
74455
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
745258
Bez wątpienia warto jest zwrócić uwagę na sugerowane powyżej tłuszcze w diecie i ustalić je na poziomie około 2 grama na kilogram masy ciała. Jeżeli chodzi o ich zalecane źródła, to możesz posiłkować się artykułem przedstawionym poniżej: