Zdecydowałem się na dietę ketogenną z tego powodu, że zawiera w sobie to co lubię

Chcę się wyciąć do widocznych kafli więc myślę, że dieta pasuje, tym bardziej że chroni ponoć mięcho.
To moja pierwsza dieta CKD więc błędów będzie w cholerę z racji tego że trudno mi było obciąć węgle do tego poziomu:
I śniadanie
100 g mleka 2%
25 g płatków owsianych
2 jajca na twardo
20 g WPC
10 g oliwy i omega-3
II śniadanie(tutaj nie miałem absolutnego pomysłu doradźcie coś)
200 g serka wiejskiego
100 g mleka
Zmiksowane i w butli do wypicia, jest to posiłek szkolny więc bardzo jest to dla mnie wygodne, ale myślę że za wartościowy to on chyba nie jest

Obiad
150 g cyca
10 g oliwy z oliwek
25 g ryżu brązowego
Podwieczorek(kulminacja, jedyny posiłek kiedy mam czas czuć smak i ten który najbardziej oddziałuje na psychikę

50 g boczku
2 jajca
10-15 g smalcu
I robimy z tego jajecznicę

Kolacja
125 g twarogu półtłustego
20 g oliwy
Dieta przeznaczona dla osobnika o wadze 79 kilo i wieku 17 lat
Widzę problem w rozłożeniu tłuszczów w ciągu dnia, więc macie zdecydowanie co poprawiać. Bardzo dużym problemem było dla mnie obcięcie węgli - wiadomo że można zjeść w szkole boczek, ale musi to być kanapka czyli musi być chleb razowy a to = węglowodany. Warzyw nie wliczałem, coś się tam wciska w okolicach obiadowych.
Witaminki stosowane, Omega-3 też.
I teraz pytanie o trening - czy może to być trening domowy?
Mianowicie stosuję teraz plan Oliviera Lafaya opierający się na braku sprzętu, sporo się przy tym pompuje, podciąga etc 4 razy w tygodniu, wystarczy to?
W pozostałe dni mam zamiar stosować Tabatę.
Wystarczający jest ten dobór treningu?
Piszta szybko bo czas ucieka a brzuch wisi

Waga: 79
Wzrost: 172
Obwód klatki: 112
Obwód ramienia: 40
Obwód talii: 90
Obwód uda: 65
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: Szacowane 15-20%
Aktywność w ciągu dnia: Aktywność niemal zerowa, tylko chodzenie
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Dawniej siłownia, teraz trening z własnym ciężarem ciała w domu
Odżywianie: Masówka przez 1,5 roku
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: Raczej brak
Stan zdrowia: Zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej: Coś co da się zrobić w domu, siłownia w ostateczności(muszę od niej odpocząć chwilę)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Ostatecznie jest możliwe
Stosowane wcześniej diety: Masówka jw
Zmieniony przez - Granathar w dniu 2009-04-21 17:11:20