Ja już po sesji :P
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
No więc wyniki jednego powtórzenia: wyciskanie na klatkę: 30 kg, przysiad: 35 kg, mc: 50 kg.
...
Napisał(a)
To coś jej chyba siła spadła bo wcześniej pisałeś, że robiła 6x25 na ławie, 6x45 w siadzie i 6x40 w mc???? W 15 tygodni raczej ciężko będzie się poprawić na wymagania. Ciągi są do zrobienia i siady też powinno się udać ale z ławką może być problem. Moja propozycja
PON
WL 10/6 20/6x4
Pompki w podporze tyłem 3 serie na maksa
Przysiad 10/6 25/6x6
ŚR
WL 10/6 20/2x6
Ciąg 20/6 35/6x6
WL
PT
WL 12/6 21/6x3
Przysiad 15/6 25/2x6
Założenia. Ławkę zaczynamy w pon od 20/6x4. W środę ławę robimy tym samym ciężarem ale 6 serii po 2powt, natomiast na piątkowym dokładamy jeden kg. W kolejnym tygodniu ciężar zasadniczy w pon jest o 1kg większy niż ten z piątku z poprzedniego tygodnia.
W ciągach co tydzień w środę dokładamy po 2,5kg.
Siady zaczynamy bazowo od 25kg. W danym tygodniu oba treningi siadów są robione na tym samym ciężarze zasadniczym ale raz mamy 6x6 a raz 6s x 2powt. Co tydzień dokładamy 1-2kg.
Ogólnie łatwo nie będzie i na ostatnie 5-6 tygodni zapodałbym jakiś jabłczan lub ester kreatyny i przyspieszył progresję o 1-2kg w poszczególnych bojach.
PON
WL 10/6 20/6x4
Pompki w podporze tyłem 3 serie na maksa
Przysiad 10/6 25/6x6
ŚR
WL 10/6 20/2x6
Ciąg 20/6 35/6x6
WL
PT
WL 12/6 21/6x3
Przysiad 15/6 25/2x6
Założenia. Ławkę zaczynamy w pon od 20/6x4. W środę ławę robimy tym samym ciężarem ale 6 serii po 2powt, natomiast na piątkowym dokładamy jeden kg. W kolejnym tygodniu ciężar zasadniczy w pon jest o 1kg większy niż ten z piątku z poprzedniego tygodnia.
W ciągach co tydzień w środę dokładamy po 2,5kg.
Siady zaczynamy bazowo od 25kg. W danym tygodniu oba treningi siadów są robione na tym samym ciężarze zasadniczym ale raz mamy 6x6 a raz 6s x 2powt. Co tydzień dokładamy 1-2kg.
Ogólnie łatwo nie będzie i na ostatnie 5-6 tygodni zapodałbym jakiś jabłczan lub ester kreatyny i przyspieszył progresję o 1-2kg w poszczególnych bojach.
...
Napisał(a)
Gumis tak sobie podczytałam...nie chcę załamywać,ale z ławką to będzie bardzo ale to bardzo ciężko Twojej lasce...no ale jeśli się uda to składam pokłony
bo tak porównałam sobie do swojej ławki, z którą się męczyłam od wiosny do jesieni i stałam w miejscu
sorry za szczerość

bo tak porównałam sobie do swojej ławki, z którą się męczyłam od wiosny do jesieni i stałam w miejscu

sorry za szczerość

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
...
Napisał(a)
Dzięki bardzo :) I to wystarczy?
No i pytałem też o odżywianie. Jaka propozycja by masa ciała zbytnio nie wzrosła przy wzroście siły?
No i pytałem też o odżywianie. Jaka propozycja by masa ciała zbytnio nie wzrosła przy wzroście siły?
...
Napisał(a)
Będzie trudno pobić te wyniki o ile w ciągach jest to do zrobienia, w siadach trochę gorzej a w ławce to kilka% daję, że się uda. Nie jestem cudotwórcą.
Dieta -> 1,8-2g białka a węgle i tłuszcze dobierz tak, żeby bilans kaloryczny był zerowy.
Dieta -> 1,8-2g białka a węgle i tłuszcze dobierz tak, żeby bilans kaloryczny był zerowy.
...
Napisał(a)
OK :)
Moja panna twierdzi że najgorzej jej będzie z przysiadem :P
Dzięki bardzo! Sog dla Ciebie :)
Moja panna twierdzi że najgorzej jej będzie z przysiadem :P
Dzięki bardzo! Sog dla Ciebie :)
...
Napisał(a)
Gumiś czasami tak się tylko wydaję...nie oceniam Twojej laski,ale wiem np po sobie,że z ławką męczyłam się od wiosny i stałam w miejscu,a zmieniałam treningi systemy,podejścia i nie mogłam za cholerę wycisnąć tej 40stki a to na dobrą sprawę śmieszny ciężar...niestety nie dla mnie...udało mi się to dopiero teraz w poniedziałek
no ale życzę dziewczynie powodzenia i dużo siły

no ale życzę dziewczynie powodzenia i dużo siły

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...
http://www.sfd.pl/temat621220
Polecane artykuły