WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Budowa masy mięśniowej - brak efektów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11572

Formularz - Proszę o pomoc

25

M

Cel

Sucha masa

Waga

66

Wzrost

177

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

~12%

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Praca przy biurku + 4x dziennie siłownia + aeroby

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

4x dziennie full sprzet silownia, trening gora/dol

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Redukcja

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Ok

Stosowana lub planowana suplementacja

Bialko, wegle, kreatyna jablczan stale dawkowanie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 9161
Hej. Jakiś miesiąc temu skończyłem redukcję, podbiłem kalorie wyżej i dokładałem po 100-150kcal kazdego tygodnia obserwując wage i ciało. Nic nie szło do gory, z tygodnia na tydzien waga albo malała o 200-300g albo stała w miejscu. Nagle wyjechałem na tydzień (gdzie nie mogłem trzymać ani diety za bardzo ani cwiczyc), wrocilem - waga identyczna jak przed wyjazdem, obwody tez. Tydzien pozniej sie mierze, na wadze +0.7kg, talia +2cm, reszta obwodow taka sama.

Co jest nie tak?! Czy to odbicie w talii to efekt powyjazdowy, czy co? Boje sie, ze znow sie swinsko zaleje jak wczesniej i juz naprawde rece mi opadaja. Ponizej moja dieta

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6427 Napisanych postów 79124 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773752
Może spróbuj rotacji węglowodanami. W dni treningowe tradycyjnie a w dni wolne ogranicz je do np 150g, podbij tłuszcze a kcal trochę zmniejsz w stosunku do dni treningowych. Np. w dni treningowe +30% a w dni wolne 0%.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11363 Wiek 7 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 191577
Witaj,
Co do diety obniżył bym białko na poziomie 120 gram , przy tej masie ciała spokojnie by Ci 4 posiłki starczyły + hake po treningu np. z gainera https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 27216 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 516400
Obniż ilość białka do tych 130-140g (aby coś było na tym talerzu).
Ile wynosi Twoje docelowe zapotrzebowanie kaloryczne?

Dobór gramatur jest wysoce kontrowersyjny (10g orzechów włoskich to prawie nic, 7g odżywki to samo).
Posiadasz wagę kuchenną? czy spontanicznie wpisujesz wartości?

Straszny chaos panuje w Twojej diecie. Przede wszystkim wyeliminuj masło orzechowe, gdyż jest śmieciowym produktem - dostarcza bowiem dużą ilość o6, lektyny, obfituje w sól, tłuszcze utwardzone. 120g płatków owsianych na noc to jak proszenie się o problemy jelitowo-żołądkowe. Posiłek 4 jest niezrozumiały - same węgle.
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6427 Napisanych postów 79124 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773752
Skoro miałeś przerwę od diety i treningów, to zmiany np. w pasie są możliwe. Wrócisz do aktywności i woda spadnie. Poza tym, skoro nie ma efektów, to kcal jest zbyt mało. Obserwuj dalej obwody i koryguj. Jednak nic na szybkiego.

Masło z orzechów ziemnych nie jest zbyt dobrym jakościowo produktem:

http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy 

...
Napisał(a)
Początkujący
dudee
Dobór gramatur jest wysoce kontrowersyjny (10g orzechów włoskich to prawie nic, 7g odżywki to samo).
Posiadasz wagę kuchenną? czy spontanicznie wpisujesz wartości?

Dlaczego kontrowersyjny? Co zlego jest w tak malych ilosciach? Byle sie makro zgadzalo, zawsze tak myslalem? Wage posiadam oczywiscie i wszystko jest wazone

dudee
Straszny chaos panuje w Twojej diecie. 120g płatków owsianych na noc to jak proszenie się o problemy jelitowo-żołądkowe. Posiłek 4 jest niezrozumiały - same węgle.

Zawsze czytalem ze lepiej wegle na noc niz na sniadanie. Posilek 4 jest bezposrednio po treningu (+ bialko), dlatego same wegle

domer
Masło z orzechów ziemnych nie jest zbyt dobrym jakościowo produktem

Zle wpisalem w diecie, mam to maslo GO, 100% orzechow archaidowych - lepsze? Nie chcialbym rezygnowac, strasznie je lubie

Generalnie to co usprawnilibyscie w diecie? Co zmienic, dodac, wywalic i jak rozklad BTW powinien wygladac? Wole bardzo wolna, ale dobra jakosciowo mase, bez zbednego zalewania wieksza iloscia tluszczu
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 27216 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 516400
Co w tym złego? otóż 3g orzechów włoskich nie dostarczy praktycznie żadnych witamin i tłuszczy.. zdrowych (ALA).
Nie wiem czy żartujesz sobie czy nie, ale 3g orzechów włoskich to koniuszek.

Nie przebiegasz maratonu aby uzupełniać same węglowodany bezpośrednio po wysiłku. Składnik budulcowy czyli białko jest niezbędne bezpośrednio po treningu siłowym, aby zatrzymać procesy kataboliczne i zmaksymalizować syntezę białek mięśniowych, omijając tą kwestię robisz niezwykle duży błąd. Wiele rzeczy można wyczytać, ale czy są prawdzie? odpowiedź brzmi: nie. Węglowodany spożywane w godzinach wieczornych mogą przyczynić się do poprawy jakości snu, a co za tym idzie? lepsza regeneracja organizmu.

Przecież dostałeś klarowną odpowiedź dlaczego masło orzechowe z orzeszków ziemnych jest produktem nie wartym uwagi.
Wystarczy poczytać.
...
Napisał(a)
Ekspert
Masło z orzechów ziemnych, jak i same orzechy należy wyeliminować z diety. Mają bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych. Daj z nerkowców lub migdałów.
1

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11363 Wiek 7 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 191577
Jak domer jeśli nie wierzysz że masło z orzechów ziemnych jest złe to poczytaj :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ekspert
Prawdopodobnie autor myślał, że masło z orzechów arachidowych to co innego niż z orzechów ziemnych. Jest to ten sam orzech, pod inną nazwą.

...
Napisał(a)
Ekspert
Bardzo możliwe.
...
Napisał(a)
Początkujący
Ok, w takim razie zmienie to masło na masło z migdałów.

Co do wegli po treningu - przeciez pije dodatkowo bialko - nie wystarczy? Po treingu pije bialko + carbo, a 40min pozniej te wegle. Co jest w tym nie tak? Dorzucic jeszcze bialka?

W takim razie ponawiam pytanie - jakie generalne zmiany mam zrobic w diecie? Wtedy ja przerobie i wrzuce Wam do oceny
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy z głodem

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 65kg

electro
Polecane artykuły