WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Albumina, czyli białka jajek w proszku.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2383

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 200
Witam, przeglądając stronę z tabelami wartości odżywczych, napotkałem się na produkt o nazwie 'Albumina'. Nic nie byłoby w tym fascynującego gdyby nie to, że produkt ten posiada 83g białka na 100g produktu. Przeszukałem kawałek internetu, żeby dowiedzieć się troszkę więcej o tym wysokobiałkowym produkcie. Wynika, że są to po prostu sproszkowane jajka, a 1000g produktu zawiera równowartość około 270 jajek. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Pragnę napomnieć, że ta cała 'albumina' przypomina suplement wysokobiałkowy. Można to gdzieś kupić? A może odradzacie? Czekam na Wasze odpowiedzi :)
Ps. zaczynam temat pierwszy raz na tym forum, dlatego jeżeli popełniłem jakikolwiek błąd w umiejscowieniu tego posta, to proszę moderatora o wyrozumiałość i ewentualne przeniesienie tematu w odpowiedni dział. Dziękuje :)

Zmieniony przez - Drabenstein w dniu 2014-04-06 18:30:11
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 84 Napisanych postów 969 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 161334
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6425 Napisanych postów 79110 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773668
Kiedyś było dość popularne. Niestety w smaku nie jest zbyt dobre.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uda się?

Następny temat

Dieta redukcynja do oceny/korekty.

electro
Polecane artykuły