Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

44 lata !!!

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2482

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 29
Witam. Chcialem zapytac co sadzicie o moim treningu. Mam 44 lata i zastanawiam sie czy nie powinienem sie "czyms" wspomoc? Chodzi o to,ze metabolizm siada i efekty treningu sa raczej srednie. Mam 180cm, 90kg ,klatka 115cm,bicek 44cm, 92 cm w pasie. Czy doradzacie tescia ,albo cos podobnego? Nigdy niczego nie bralem i nie mam zupelnie doswiadczenia,cokolwiek sie czyta to "strachy na lachy" ,ze zaraz glowa i wacek ci odpadnie jak cos wezmiesz. Kiepsko sie cwiczy kiedy nie widac efektow i przychodzi takie rozczarowanie i brak motywacji. Dzieki za kazda rade. Pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 285 Napisanych postów 7707 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 118772
klon1974
Witam. Chcialem zapytac co sadzicie o moim treningu. Mam 44 lata i zastanawiam sie czy nie powinienem sie "czyms" wspomoc? Chodzi o to,ze metabolizm siada i efekty treningu sa raczej srednie. Mam 180cm, 90kg ,klatka 115cm,bicek 44cm, 92 cm w pasie. Czy doradzacie tescia ,albo cos podobnego? Nigdy niczego nie bralem i nie mam zupelnie doswiadczenia,cokolwiek sie czyta to "strachy na lachy" ,ze zaraz glowa i wacek ci odpadnie jak cos wezmiesz. Kiepsko sie cwiczy kiedy nie widac efektow i przychodzi takie rozczarowanie i brak motywacji. Dzieki za kazda rade. Pozdrawiam.

łatwiej by było jak byś ankietę dał wypełnioną bo tak to doradzać w ciemno każdy może
najprościej michą załatwić sprawę a nie farmakologią.
92 cm w pasie przy wzroście 180 cm oznacza otyłość i jest z czego schodzić na dzień dobry.
rozpisz michę, aeoroby, staż a najlepiej to daj foty i potem wal pytania a teścia i nie wierz w to że on zdziała cuda jeśli np nie masz samozaparcia do kontrolowania michy i zap*****lania na treningu. to nie jest "lek" i nie zrobi za ciebie nic jeśli sam nie włożysz dwa razy więcej niż teraz w rozwój sylwetki.

Sport to zdrowie do póki nie robisz singli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 29
Wlasnie. Moj problem to fakt,ze moja praca klocic sie z regularna "micha" i malo spie co chyba tez nie jest dobre (ok.5 godzin na dobe). Wypelnie ankiete i wstawie jakies fotki bo masz racje,ze w okolicach pasa zbiera mi sie tluszcz ,taka "opona". Sam tez nie wiem czy najpierw to zrzucic czy moze nabic wiecej masy? Chyba strasznie chaotyczny jest ten moj trening bo jak zaczne spalac to po 2 tygodniach wkurza mnie,ze jakby miesni jest mniej i zaczynam pakowac znowu !:( Dzieki za rade. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 285 Napisanych postów 7707 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 118772
w tym dziale większość ma podobne problemy ze snem, pracą, rodziną, kredytem, samochodem, zdrowiem itp wiec dobrze trafiłeś. zacznij od podstaw na spokojnie a rezultaty musza przyjść same. bicki 44 cm same też się nie robią wiec pewnie dużo wiesz ale gorzej z wyegzekwowaniem ciągłości w twoim wieku jest Kerad, zachęcam do jego dziennik bo ma praktycznie identyczne parametry.

Sport to zdrowie do póki nie robisz singli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1070 Wiek 46 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6595
Jak mam być szczery to wymiary jak na amatora masz dobre. Do zawodostwa i tak nie dążysz więc ciesz się tym co masz. Koks bym odradzał - ćwicz dla przyjemności, na pewno lepiej wyglądasz niż większość rówieśników więc powody do dumy są. Lepiej zamiast koksić zrób wszystko żeby dożyć prawnuków
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Masz racje :) Grunt to zdrowie i dobre samopoczucie ,no i pracowac nad soba zamiast lezec z piwczakiem przed TV. Mysle,ze wielu mlodych duzo by dalo zeby wygladac tak jak ja,a zawodowcem oczywiscie juz nie bede nigdy. Pozdrawiam ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12663 Napisanych postów 31246 Wiek 76 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1136583
klon1974
Masz racje :) Grunt to zdrowie i dobre samopoczucie ,no i pracowac nad soba zamiast lezec z piwczakiem przed TV. Mysle,ze wielu mlodych duzo by dalo zeby wygladac tak jak ja,a zawodowcem oczywiscie juz nie bede nigdy. Pozdrawiam ;)

Jak widać - masz już wszystko czego Ci trzeba!
Piwko i TV to nie samo zło (chociaż wolę wino gdy oglądam TV).

Zmieniony przez - ojan w dniu 2015-02-10 08:41:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Eeeeeee no Ty to masz forme mistrzowska !! Powaznie masz 65 lat ?? Gratulacje !! Ja nigdy w takiej formie nie bylem,ale tez nie jest tak zle ze mna (Gwid mi zarzucil,ze 94 cm w pasie to otylosc). Mam swiadomosc moich mankamentow i patrze realnie na swoja sylwetke ,ale otyly nigdy nie bylem ,a opona na brzuchu ,o ktorej wspomnialem mnie martwi ,ale to nie jest otylosc. Nie potrafie wstawic tutaj zdjecia wiec jako profilowe wloze. Mysle ,ze zle nie jest ,a trenuje amatorsko 3 lata. Pozdrawiam !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2270 Napisanych postów 6251 Wiek 54 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 311817
Hehe, ja mam 45 w tym roku, 182cm, i 99 w pasie (w dwa tygodnie 2 cm poleciały po włączeniu przysiadów 3 x w tygodniu :P ), i wcale za otyłego się nie uważam :P :) Do 50-tki, mimo totalnej rozpierduchy kostno-stawowej planuję 150 w wl, 180 w przysiadzie i 200 w mc :P :) Serio. Poza tym, pani na stacji benzynowej powiedziała, że kto nie ma brzucha, ten mało r.cha /ale ja tu robię za 5 kolumnę, wiesz :P :) / A męska HTZ...cóż, trzeba sprawdzić poziom hormonów, dopiero wtedy można coś zadecydować. Może plan trzeba zmienić najpierw?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
hahaha :D Ja sie pisze ,ale pod warunkiem,ze plan ulozy dla mnie PANI ZE STACJI BENZYNOWEJ !! HAHA
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12663 Napisanych postów 31246 Wiek 76 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1136583
ajazy - tej pani się pomyliło! Wypowiedź brzmi: kto dużo r.cha ten ni mo brzucha

klon- ten awatar to Twoje plecy?
Super!
Aby dodać zdjęcie musisz korzystać z opcji wyślij odpowiedź , która jest obok przegląd tygodnia .
Poniżej ramki edycji tekstu jest napis: dodaj zdjęcie. Klikasz i wybierasz z komputera jakie chcesz.
Pakuj dalej!

Zmieniony przez - ojan w dniu 2015-02-12 06:28:08
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Luty- Konkurs Sportowa Sylwetka- Carrramba

Następny temat

Kalistenika? Z czym to się je?

Spalanie
Polecane artykuły