Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

[BLOG] Good things come to those who wait

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 36973

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 370 Napisanych postów 732 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16921
ketrab89
Fadir to test na rotację zewnętrzną. Ja przed operacją miałem minimalny kat rotacji zewnętrznej z wewnętrzną było w miarę.

Mylisz rotację zewnętrzną i wewnętrzną - FADIR to test na rotację WEWNĘTRZNĄ.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 18 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 375
4mass,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 37 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 428
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie wiem jak sytuacja po 3,5 roku po artroskopii bo na Messenger nie odpisała.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 18 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 375
4mass, kolanem sie nie przejmuj, rowniez mnie mocno bolalo nieoperowane kolano, ale przeszlo. Zostalo tylko chrupanie, ale nie martwie sie tym i ty tez sie nie martw.

Co do sprzecznosci to coz... rotacja wewnetrzna sama w sobie czyli w zgieciu 90st jest bardzo dobra, ale test FADIR to wypadkowa 3 ruchow skladowych (flexion, adduction & IR) zatem przy wiekszym zgieciu i przywoedzeniu odczuwam dyskomfort. Mimo wszystko jeszce gorzy u mnie jest Faber (przed zabiegiem odwrotnie)

Ty poki co z tymi testami sie wstrzymaj.

ketrab89,
To ty sie mylisz. Fadir to test z rotacja wewnetrzna a Faber z zewnetrzna.
Przy rotacji zewnetrznej podudzie idzie do wewnatrz i odwrotnie, stad pacjenci czesto to mylą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ketrab89, na zagranicznych forach jest wiecej zadowolonych ale to tak jak juz mowilem.. Poprawa jest u tych co mieli tylko konflikt lub lekkie uszkodzneie obrabka (szybko wykryte, szybko zoperowane)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 370 Napisanych postów 732 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16921
ketrab89

No właśnie i jest tu wyraźnie napisane, że jest na WEWNĘTRZNĄ. Coś pomieszałeś.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ketrab89

Wyjątkowo szybko wróciła do aktywności.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jeżeli dobrze pamiętam u Ciebie zostawili zniszczony obrąbek? Ciekawe czy to nie jest przyczyną dalszych problemów. Daj znać co powiedzieli na kontroli. Tak przyznaje się do błędu coś zakręciłem się. Pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Powrót do formy po ciagach

Następny temat

Prosze o interpretacje wynikow

Spalanie
Polecane artykuły