SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "zasady gotowania na paze". Wyświetlono wyniki dla:

zasady gotowania na parze

  • W pierwszej części przeglądu omówiłem diety hipokaloryczne, niskotłuszczowe, niskowęglowodanowe (wysokotłuszczowe) oraz model intermittent fasting. Oto kolejne diety, które mogą się sprawdzić w trakcie odchudzania. Wysokobiałkowa dieta o umiarkowanym deficycie kalorycznym Zwykle są to diety bazujące na węglowodanach, o średniej lub wysokiej podaży [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2717 Data: 2020-04-08 18:21:12
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tłuste nie są tolerowane tak dobrze jak u osób młodych. Dlatego normy zalecają, aby dieta osób po 60. roku życia dostarczała mniej niż 25% energii z tłuszczu. Najważniejsze zasady diety • Zaleca się, aby kobiety po 60. roku życia zwiększały dzienne spożycie wapnia do 1100 mg. • Trzeba zadbać o to, aby w diecie nie zabrakło witaminy D. Ludzie [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14180 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna super - mojej siostry

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zajmie się spalaniem węglowodanów w pierwszej kolejności, w tym czasie tluszcz pozostanie bez opieki i zacznie rozbudowywać twoją tkankę tluszczową. Przestrzeganie tej zasady zwolni cię z liczenia kalorii, jesz tyle ile potrzebujesz by poczuć sytość. Niżej opisalam odstępy między posilkami - są konieczne, ponieważ nim wprowadzimy tluszcze [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 16694 Data: 2005-02-06 20:04:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam, po kolejnej porcji przeczytanych artykułów i postów coraz bardziej rozjaśniają mi się zasady układania "początkującej" diety ale nasuwają się także kolejne pytania: jedno z nich dotyczy przyżądzania posiłków. Wszędzie napisane jest że smażenie ma być ostatnią formą przyżądzania mięsa. Niestety na stancji poniewaz jestem studentem [...]

    Odpowiedzi: 614 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-09-24 20:24:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ludzi będzie dużo bardziej narażona na "pokusy" niż przy sensownie zaprojektowanej diecie. Dodatkowo, uproszczenia dzięki którym łatwiej ludziom zrozumieć jej zasady są jej słabością, bo jednak modyfikacja niektórych faz z punktu widzenia zaspokojenia potrzeb organizmu byłaby tylko z korzyścią. Ale ... życie jest życiem, większość [...]

    Odpowiedzi: 206 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-22 14:11:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wielokrotnie na tym samym tłuszczu. Po usmażeniu np. frytek tłuszcz nie nadaje się do powtórnego użytku, ponieważ zaszły w nim zmiany szkodliwe dla zdrowia (polimeryzacja). Te same zasady odnoszą się do odsmażania gotowych potraw. Gdy jest to tylko możliwe, należy korzystać z patelni z teflonu dostosowanych do smażenia bez użycia tłuszczu.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3326 Data: 2014-02-05 02:58:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • przewlekłe zapalenie jelit

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] triglicerydy MCT). Są one najlepiej trawione i wchłaniane przez organizm ludzki. Można je kupić w postaci tłuszczów spożywczych lub specjalnych preparatów. Najważniejsze zasady diety * Produkty zbożowe - zaleca się białe pieczywo (chleb, bułki pszenne), sucharki, makaron drobny (typu nitki), kaszę pszenną, ryż. Przeciwwskazane jest pieczywo [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-08-24 16:24:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chore jelita dieta lekkostrawna prosze o pomoc

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    był u lekarza co powiedział? jeśłi to choroba jelit proszę wskazówki Najważniejsze zasady diety * Produkty zbożowe - zaleca się białe pieczywo (chleb, bułki pszenne), sucharki, makaron drobny (typu nitki), kaszę pszenną, ryż. Przeciwwskazane jest pieczywo razowe, grube makarony, grube kasze. * Mleko i przetwory mleczne - w większości [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-30 15:21:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)