SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

w jakich produktach jest dużo cukru

  • [...] Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile wynosi dziennie zapotrzebowanie na ten makroskładnik. Poradnik jest przeznaczony przede wszystkim do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70204 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Co jeść na masę? Tania dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4581 Data: 2022-05-05 12:10:19
  • Ukryty cukier - gdzie producenci żywności upychają cukier?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Być może omijasz z daleka wszelkie ciasteczka i czekoladki i myślisz, że dzięki temu w Twojej diecie nie ma cukru. Oczywiście jest to dobry krok w stronę redukcji jego konsumpcji, ale prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że znajduje się on w wielu różnych, często nieoczywistych produktach spożywczych. W rzeczywistości możesz zjadać dużo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 907 Data: 2023-01-16 10:00:00
  • Wiemy, iż wiele składników wchodzących w skład diet zachodnich poprzez różne mechanizmy sprzyja pojawieniu się raka. Przypisuje się taką rolę przetworzonym produktom mięsnym. Kontrowersje wzbudza czerwone mięso oraz inne rodzaje mięsa wysokoprzetworzanego, niezależnie od jego koloru. Referencje: S. Shankar i in. Dietary fiber and cancer [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1404 Data: 2023-02-24 07:30:55
  • Najlepsze naturalne produkty do walki ze zmęczeniem

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Uczucie zmęczenia jest nam dobrze znane. Zwykle wtedy sięgamy po kawę, energetyka, czekoladę… Owszem, produkty dodające energii to dobra deska ratunku, ale w dobie dbania o jakość, zdrowie i naturalność warto wiedzieć, jak naturalnie zwalczyć zmęczenie i przede wszystkim nie na chwilę, a na dłuższy okres czasu. Pełnoziarnisty chleb Na ogół [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7178 Data: 2018-07-06 12:22:30
  • Co się dzieje w organizmie po wypiciu coli?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Napoje typu cola kiedyś były uznawane za dobro luksusowe. Wiem, iż obecnie to brzmi śmiesznie, ale kiedyś dostępność produktów „z zachodu” była u nas znikoma. Tak samo kiedyś posiadanie telefonu komórkowego było wyznacznikiem statusu, a teraz z „komórkami” widzi się kilkulatków. Sprzedaż napojów gazowanych i słodzonych pokazuje, iż ludzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6453 Data: 2019-08-05 08:57:22
  • [...] diety i treningów. Nowy rok - nowa ja. Jeśli podejdziesz do tematu z rozsądkiem, nie będzie w tego typu zmianach nic obciążającego, wręcz przeciwnie. Podpowiadamy, jakich błędów nie popełniać zaczynając dietę i treningi. Unikanie węglowodanów Z drugiej strony mamy kobiety, które całkowicie eliminują węglowodany. To również nie jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6662 Data: 2018-12-25 12:37:36
  • To naturalne, że sposób odżywiania społeczeństwa zmienia się na przestrzeni lat. Wpływa na to wiele aspektów m.in. dostępność pożywienia, zawartość portfeli, metody produkcji danych produktów i świadomość ludzka na temat zdrowia. Podsumowanie Jedzenie, które jemy obecnie, wygląda zupełnie inaczej niż to, co jedli kiedyś nasi dziadkowie. Pomiędzy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 557 Data: 2024-01-08 13:33:23
  • SUPER MASA I SUPER SIŁA wg Arnolda Schwarzeneggera

    Temat
    Z archiwum kulturystyki
    PRO

    [...] Ponadto pragę przeprosić za ewentualne błędy redakcyjne ale coś szfankuje słownik w moim wordie. Na zakończenie chce umyć ręce od odpowiedzialności za wszelkie szkódy jakich ktoś może sobie narobić przez niewłaściwe stosowanie przedstawionego systemu. Miłej lektury Pozdrawiam Szafrani WSTĘP Sztuka i wiedza kulturystyczna uczyniła w [...]

    Odpowiedzi: 360 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-01-20 20:50:43 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta 90/10.

    Temat
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] rekreacyjnie, często w celu poprawy wyglądu, choć nie koniecznie. Tak ma jeść. Koniec. Kropka. Mleko nie – bo laktoza,z reszta po mleku rosną kopyta i rogi. Nie ważne w jakich ilościach, jest zła i koniec gadania. Owoce tylko po śniadaniu bo jak wiadomo owoce = fruktoza,a fruktoza to zło jeszcze gorsze niż laktoza. Nie ważne w jakich [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 13152 Data: 2013-12-05 15:18:00 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Jak ukłądać dietę masa/redukcja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jak i masowej niezwykle ważnym jest aby dobierac takie produkty, które są jak najblizsze swojej postaci naturalnej, czyli nie przetworzone. Dla wielu jest oczywistym o jakich produktach mowa, ale dla pewności zaznacze ze z diety powinny zostac wykluczone: Kupne wędliny, pasztety inne mielonki, w których nie wiadomo co jest. Wszystkie [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-09 11:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WĘGLOWODANY - KLUCZ DO SUKCESU

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ich źródłem są właśnie produkty w naturalnym, nieprzetworzonym stanie: - Otręby - Kiełki pszeniczne - Jęczmień - Kukurydza - Gryka - Mąka kukurydziana - Owsianka W jakich produktach, które spożywamy codziennie można znaleźć dużo węglowodanów złożonych: - Makarony - Spaghetti - Ryż brązowy - Ziemniaki - Pozostałe warzywa korzeniowe - [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 10426 Data: 2010-04-13 23:31:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Candida - najważniejsze informacje

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów zamieszkujących nasze organizmy. Warunki w jakich żyjemy obecnie stwarzają wiele czynników sprzyjających rozwojowi grzybów w naszych organizmach. Światowa Organizacja Zdrowia opublikowała raport, z którego wynika, że [...]

    Odpowiedzi: 192 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-09-05 18:35:36 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] że warto przyjrzeć się dokładniej tej substancji przez pryzmat najnowszych badań naukowych i odpowiedzieć sobie na pytanie: czy kofeina jest bezpieczna? Jeśli tak, to w jakich ilościach? W artykule rozwiejemy również wątpliwości dotyczące picia kawy przez kobiety w ciąży oraz karmiące piersią oraz poruszymy temat wpływu popularnych dodatków [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 13414 Data: 2012-10-30 21:33:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wyższego zapotrzebowania na tłuszcze. Nie jest to jednak takie proste ,gdyż o tym jaki wpływ na nasze zdrowie będą miały owe lipidy decyduje ich skład, a dokładniej jakich kwasów tłuszczowych są źródłem. Zatem: Kwasy tłuszczowe nasycone : występują zarówno w produktach pochodzenia zwierzęcego jak i roślinnego. Wokół tych kwasów jest [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11085 Data: 2009-11-30 08:51:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cukier i słodziki.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się niezdrowy dla organizmu. Organizm rozkłada cukier na cukier prosty(glukozę), który znajduje sie we krwi. Cukierj est nazywany pustym skladnikiem ze wzgledu na posiadanie jakich kolwiek witamin oraz minerałów. Dlatego, jesli chcesz stracić na wadze musisz wyeliminować/ograniczyć cukier w swojej diecie. Przy okazji, kolor cukru, biały czy [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-27 11:46:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • MLEKO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] cytrusowe, pomidory i czekolada. Naukowcy, którzy przeanalizowali DNA ludzi żyjących w neolicie znaleźli dowód na to, iż ludzie ewoluują dostosowując się do warunków, w jakich przyszło im żyć. Okazuje się, że jeszcze 7000 lat temu dorosły mieszkaniec Europy nie był zdolny do trawienia mleka. Obecnie trawi je 90% populacji Europy. W pewnych [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 10697 Data: 2009-05-14 00:22:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Węglowodany. Jakie jeść, a jakich się wystrzegać. Węglowodany to najważniejsze źródło energii dla naszego organizmu, pełnią jednocześnie wiele funkcji fizjologicznych w naszym organizmie, takich jak regulacja metabolizmu, w tym białek, dobroczynny wpływ na florę bakteryjną i nabłonek jelit, regulacja poziomu sytości i głodu. Węglowodany są [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-07 08:06:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zapobiega hipoglikemii, stanowi profilaktykę chorób układu krążenia. Dobrze opracowana może stanowić źródło wszystkich przyjemności i towarzyskich korzyści, jakich każdy oczekuje od sztuki kulinarnej. Dieta chorego na cukrzycę powinna zapewniać dostarczenie wszystkich niezbędnych składników odżywczych odpowiadających potrzebom [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-18 12:38:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie w kulturystyce info

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nie zawsze odpowiadają potrzebom organizmu. Najczęściej jemy szybko i byle jak. Nie zwracamy uwagi na wartości odżywcze, jakie są nam potrzebne do prawidłowego rozwoju, a jakich dane produkty nam dostarczają. Jemy po prostu to, co lubimy. Ale czy to jest zdrowe? Zdaniem żywieniowców powinniśmy zwracać większą uwagę na to, co jemy. Powinniśmy [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 7859 Data: 2006-08-07 09:30:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)