[...] jelit. To teraz tak na szybko przejeżdżając po niezbędnych mikroelementach i ich potencjalnych źródłach dla Ciebie z diety: Witamina A: marchew, wątróbka, jarmuż, szpinak (polecam szpinak, bo pełnowartościowe białko i wysokie wartości odżywcze) Witamina C: jarmuż, papryka (zależy jak tolerujesz), wątróbka, sok pomarańczowy, pomidor [...]
[...] seler naciowy sporo witaminy C, z grupy B, E, kwas foliowy. Ma najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych, dużo wapnia, potasu i cynku, a także trochę magnezu i żelaza. szpinak zawiera: błonnik,witaminy: K, A , C, kwas foliowy, witaminy z grupy B oraz mangan, magnez, potas, żelazo, wapń, miedź . bataty zawierają błonnik, witaminy C, kwas [...]
[...] się kawałek domowego ciasta(ale od święta) 14-15 – obiad, zazwyczaj to co zostało z dnia poprzedniego lub gotuje makaron pełnoziarnisty 50g + pierś z kurczaka 100-150g + szpinak 200g Czasem w pracy dodatkowo wpada mi ciastko do którego jestem wręcz zmuszona przez mojego zmiennika, lecz jest to max 3 razy w miesiącu ok. 17 i staram się być na [...]
Witam.Panie Morales_37 prosil bym o ocenienie mojej diety i o odpowiedz na ponizsze pytanka.Z gory pozdrawiam 1. ok 10.00 -4 jaja -20g orzechow wloskich -Tran -Tabletka maxwit z witaminami -Pomidor/Ogorek 2. ok 12.30 -Tunczyk puszka -10ml oliwy z oliwek -Cebula/Ogorek/Kukurydza 3. ok 15.00 -Cycek persi z kurczaka/wolowina/Wieprzowina/ smazone/na [...]
[...] Corn Flakes ?) -pomidory do jajecznicy Posiłek II -pierś z kurczaka -surówka z kapusty, marchewki i buraczków olej lniany Posiłek III -łosoś (czym mogę zastąpić ?) -szpinak (również, można go czymś zastąpić ?) Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza gryczana ***TRENING*** Posiłek V -wołowina -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty -oliwa z [...]
[...] Młode pokrzywy można dodawać do zup, sałatek jarzynowych i wszelkich potraw, przez co ich wartość odżywcza znacznie wzrośnie. Najlepiej przyrządzić je podobnie jak szpinak. Wiele ciężkich chorób, m.in. artretyzm, anemię, wyleczymy codziennie zjadając, przez miesiąc, taką jarzynę: młodą pokrzywę, liście rzodkiewek i szczypior z cebuli w [...]
Witam chciałem zrzucić 7 kg. Przeczytałem przyklejone tematy i chciałem jakąś dobrą dietę wogóle nie mam pojęcia o białkach czy tłuszczach. Tak więc skopiowałem z działu fitness temat i powiem wam do czego nie mam dostępu a wy odpowiedzie mi czym moglbym to zastąpić. "Pytania jakie się rodzą to jak może wyglądać przykładowy jadłospis na takiej [...]
[...] artretyzm Młode pokrzywy można dodawać do zup, sałatek jarzynowych i wszelkich potraw, przez co ich wartość odżywcza znacznie wzrośnie. Najlepiej przyrządzić je podobnie jak szpinak. Wiele ciężkich chorób, m.in. artretyzm, anemię, wyleczymy codziennie zjadając, przez miesiąc, taką jarzynę: młodą pokrzywę, liście rzodkiewek i szczypior z cebuli w [...]
[...] wszystko ok. poza warzywami włóknistymi (nawet wikipedia nie wie co to są warzywa włókniste - whatever J. W każdym razie zamiast się katować niejadalnymi syfami pokroju - szpinak, sałata, brokuły - polecam zamienić to na smaczne warzywa bo różnicy w spalaniu tłuszczu na 100% nie zauważycie a przynajmniej będziecie jeść nadal zdrowo a i jeszcze [...]
[...] czereśnie, brzoskwinie, winogrona, orzechy, suszone daktyle, rodzynki, figi itd. Harry Benjamin nie usuwa z naszego menu warzyw zielonych, takich jak: sałata, kapusta, szpinak oraz warzyw okopowych, a więc marchwi, cebuli, buraków, rzepy a nawet ziemniaków, które radzi spożywać tylko w łupinach i tylko pieczone. Autor wielokrotnie [...]
[...] posilkami co 3 godziny powinienem tam zjesc 2 posiłki... Moje drugie sniadanie to dwie bułki z szynka/serem. Co moge zjesc zamiast tego? Tylko nie mowcie mi ze mam nosic szpinak do szkoly :P Druga sprawa: posiłek przed i po treningu. Co jesc przed i co jesc po? Chodzi mi o konkretne przykłady. =============>/co do twoich problemow [...]
[...] Z KONCENTRATU I POMIDOROW, ALBO POMIDOROW Z PUSZKI //// trzeba będzie poszykac....lub w kuchni poeksperymantowac 4 Ostatnio po siłowni jadam ok 100 g makaronu do tego dodaje szpinak ktory podgrzewam na teflonie....czy takie przyzadzanie moze byc ...szpinak traci duzo swoich watrosci przez takie przygotowanie? TROCHE TRACI, A DODAC JESZCZE TO ZE [...]
[...] posmakowały NAPEWNO JAKIES SA, POSZUKAJ ALBO SAMA SOBIE ZROB Z KONCENTRATU I POMIDOROW, ALBO POMIDOROW Z PUSZKI 4 Ostatnio po siłowni jadam ok 100 g makaronu do tego dodaje szpinak ktory podgrzewam na teflonie....czy takie przyzadzanie moze byc ...szpinak traci duzo swoich watrosci przez takie przygotowanie? TROCHE TRACI, A DODAC JESZCZE TO ZE [...]
[...] śledź, tuńczyk, sardela, łosoś, sardynka. - Roślinne źródła tych kwasów to: siemię lniane, orzechy włoskie i brazylijskie, olej rzepakowy, lniany, klonowy i orzechowy, szpinak i inne zielone liście. Rodzina kwasów Omega-3 Rodziny kwasów Omega-3 i Omega-6 należą do grupy kwasów wielonienasyconych, a więc takich, które posiadają conajmniej [...]
[...] głównie za pośrednictwem ryb i skorupiaków. - Najwięcej omega-3 zawierają tłuste ryby, które żyją w zimnych morskich wodach (w kolejności): makrela, śledź, tuńczyk, sardela, łosoś, sardynka. - Roślinne źródła tych kwasów to: siemię lniane, orzechy włoskie i brazylijskie, olej rzepakowy, lniany, klonowy i orzechowy, szpinak i inne zielone liście.
[...] które produkty są szczególnie bogate w tę witaminę: natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo zwiększenie ilości witaminy C w diecie nie wystarcza i [...]