Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]
[...] osobno) łyżka roztopionego masła W średnim naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Osobno, wymieszać mleko, żółtka, i roztopione masło, dodać składniki suche ( patrz wyżej ) , dokładnie wymieszać. Dodać banany, ciągle mieszając. Ubić białka na pianę, dodać do uprzednio przygotowanej masy. Smażyć na średnim ogniu. Cuż to już [...]
[...] mi trochę pociachać brzuch, a uda i pośladki nadal będą miały trochę tego pożądanego tłuszczyku i będzie się to razem ładnie prezentować - mam nadzieje, że plecy nie będą za suche jak na mpj :lol: Podczas treningu barków od paru tygodni zaczęłam skupiać się na bocznym i tylnym aktonie - w końcu zaczęłam ( na ostatnią chwilę! ) zauważać progres [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zmielone i nie jakieś całkiem chude i suche. Np. piekę czasem zmieloną i doprawioną, niezbyt tłustą karkówkę (podobnie, jak na kotlety mielone, z jajkiem, zrumienioną na maśle cebulą) - na zimno jest też bardzo smaczna. Może też być łopatka czy jakieś mieszane mięso, byle miało odrobinę tłuszczu.
[...] komórkowego oraz ustawić w chłodzie pod przykryciem. Zbyt wysoka temperatura rozmrażania powoduje, zwiększoną utratę soku komórkowego (po obróbce termicznej mięso będzie suche i łykowate) oraz szybki przyrost bakerii gnilnych. Okres rozmrażania zależy w pewnej mierze od rodzaju mięsa, ale głównie od wielkości kawałków. Po rozmrożeniu produktu [...]