[...] przeciwdziala formowaniu sie kamieni – Weglowodany przetworzone podnosza poziom wapnia w moczu – Wysokie poziomy szczawianow – kakao, orzechy, pizmian jadalny, rabarbar, soja, szpinak, botwinka – Witamina C przeciwdziala i pomaga w zespole bolu regionalnego (CRPS) – 500mg – Inhibitory 5 alfa reduktazy zmniejszaja rozmiar przerosnietej [...]
[...] Zaburzaja wchlanianie jodu przez organizm. Związki te obecne są głównie w warzywach takich brokuły, kalafior, różne odmiany kapusty, brukselka, a także strączki takie jak soja czy fistaszki. Nieozancza to jednak, ze nalezy zrezygnowac zupelnie ze spozywania brokulow czy kalafiora. Nalezy jednak zachowac umiar ,a takze pamietac, aby zawsze [...]
[...] b/t/w - 34.3/19.6/17 co równa się 382kcal, to już powinniśmy wliczyć do diety. Pamiętajmy jednak, że ilość białka w naszym jadłospisie pochodzącym z produktów roślinnych (soja, nasiona strączkowe, zboża) powinna wynosić nie więcej niż 30%, resztę białka powinniśmy zaspokajać ze źródeł pochodzenia zwierzęcego (mięso, jaja, przetwory mleczne). [...]
"Pamiętajmy jednak, że ilość białka w naszym jadłospisie pochodzącym z produktów roślinnych (soja, nasiona strączkowe, zboża) powinna wynosić nie więcej niż 30%, resztę białka powinniśmy zaspokajać ze źródeł pochodzenia zwierzęcego" Tutaj się nie moge zgodzić, moim zdaniem powinien być następujący bilans: 30-50% białko zwierzęce, 50-70% [...]
[...] Zaburzają wchłanianie jodu przez organizm. Związki te obecne są głównie w warzywach takich brokuły, kalafior, różne odmiany kapusty, brukselka, a także strączki takie jak soja czy fistaszki. Nie oznacz to jednak, że należy zrezygnować zupełnie ze spożywania brokułów czy kalafiora. Należy jednak zachować umiar ,a także pamiętać, aby zawsze [...]
[...] sporo tej soi spożywać żeby coś się działo z hormonami. Kolejna sprawa że białko sojowe ma pełny aminogram, niewiele niższe BV niż inne białka które sa polecane. Mało tego soja ma swoje zalety, korzystny wpływ na gospodarkę lipidową, chroni przed wolnymi rodnikami co zapobiega powstawaniu nowotworów. Ma korzystny wpływ na prace serca. Nasz [...]
[...] Link do tematu: http://www.sfd.pl/Przygotowania_do_debiut%C3%B3w_bikini_fitness_2015-t1048493-s89.html#post5 Kolejny mit który mnie niszczy to mleko, izolat serwatki i soja. Według kulturystycznych guru mleko to zło wcielone, unikać absolutnie za wszelką cene. Od duża ilośc laktozy, mleko sklepowe nie ma wartości mleka krowiego. Rozumiem [...]
WSTĘP DO ODŻYWIANIA Zacznijmy od początku.Wiele osób słysząc słowo "DIETA" kojarzy je tylko i wyłącznie z odchudzaniem.Nic bardziej błędnego. Dieta to nic innego niż pewien sposób odżywiania , dostosowany do danej osoby oraz co najważniejsze przystosowany do danych celów.To oznacza , że będąc na "diecie" można przybierać na wadze [...]
Po pierwsze - pominąłbym w swojej diecie takie produkty jak soja. Białko sojowe jest niepełnowartościowe, a ilości o których mówiliśmy miały być tylko pochodzenia zwierzęcego. Bazuj na takich produktach jak kurczak, indyk, wołowina, wieprzowina, twaróg, skyr, jaja, i odżywka białkowa. Bez problemu nabijesz potrzebna ilość białka.
[...] szczególnie dotkliwie odczuwa brak tych niezbędnych do życia składników. Kiełkować można wszystkie nasiona. Szczególnie godne pole-cenia są kiełki strączkowych (soja, fasola). Skiełkowane można jeść na surowo, są bardzo smaczne. Każdy może mieć "fabrykę" kiełków w domu. Duży talerz wykładamy wilgotną gazą i na to kładziemy namoczone [...]
[...] jednak jest to dużo trudniejsze. Bardzo dużą ilość białka zawierają m.in. rośliny strączkowe, jednak nie dostarczają one pełnego aminogramu. Świetnym źródłem białka jest soja, jednakże jest to dość kontrowersyjny produkt ze względu chociażby fitoestrogeny. Mimo że nie jest to zbyt pożądany składnik naszej diety, warto o niej wspomnieć ze [...]
cos tam znalazłem, z góry przepraszam autora za ctrl C....... Esseliv (phospolidum ex soja) 50 kaps (300mg) - cena +- 30zł Opis działania: fosfolipidy sojowe będące estrami glicerolowymi kwasu cholinofosforowego i nienasyconych kwasów tłuszczowych (linowego, linolenowego i oleinowego) wywierają działanie ochronne i regeneracyjne na komórki [...]
[...] codziennie białkiem zwierzęcym. Mogą wywoływać wzrost cukru, jeżeli w ten sam dzień, zjemy np. kurczaki/jajko czy rybę i...orzechy. Stosunkowo niskowęglowodanowa jest soja. Soja jest produktem zawierającym w sumie najmniej węglowodanów w suchej masie. Zdecydowanie mniej ma węglowodanów niż suchy groch i fasola. Świeża fasolka szparagowa to [...]
[...] wystarczająco dokładnie na dietę w celu wyciągnięcia stanowczych wniosków. Nie istnieją żadne inne badania na jego potwierdzenie, a są dostępne trzy inne sugerujące, że soja i izoflawony wpływają pozytywnie na procesy myślowe. Na dzisiaj nie ma powodu, aby wierzyć, że jedzenie produktów sojowych na przestrzeni wielu lat jest szkodliwe dla [...]
[...] owszem jest metoda pozbycia sie prawie w calosci stachiozy i rafinozy z bialek sojowych , ale wtedy powstaje izolat bialek sojowych i ma on ponad 90% zaw. bialka - jego cena jest dosc wysoka ( moze nawet byc wyzsza niz koncentratu whey)przy stosunkowo slabym wchlanianiu to sa powody dlaczego soja nie jest modna w srodowisku pakerskim pozdr. mc
[...] ok. temat b. ciekawy. bedzie art porownujacy z punktu widzenia pakera zrodla bialek. udowodnie w nim ze liczy sie dla nas tylko bialko zaw w miesie , jajach , rybach. mleko ,soja - to nieporozumienie, nie sa to produkty zaw. pelnowartosciowe bialka. /co do mleka - to zawiera ono tyle niekorzystnych dla nas skl. ze nawet niewielkaq ilosc bialka [...]
[...] Po przeczytaniu „tony" fachowej literatury nabrałem przekonania, że najskuteczniejsze z ziół „anabolicznych" to: jam, witania, leuza i soja. Niestety, z wymienionych roślin jedynie soja jest u nas ogólnie dostępna. Inne to egzotyka i — przemyt. W substancję działającą identycznie jak wspomniany [...]
[...] oraz kwasów tłuszczowych. Zawiera także fitoestrogen, który reguluje poziom hormonów produkowanych przez przysadkę mózgową . Okazuje się, że mieszkańcy krajów Wschodu, gdzie soja jest podstawą codziennego menu znacznie rzadziej chorują na raka. SZPARAGI - CHIŃSKI LEK Te delikatne warzywa były od wieków stosowane w medycynie wschodniej. Witaminy [...]
Ostatnio znalazłem art.odnośnie białka.I pomyślałem że może się przydać zainteresowanym więc oto on: Białka inaczej proteiny są głównym materiałem budulcowym organizmu, stanowią ok.15% masy ciał człowieka, w tym głównie układu mięśniowego. Mają one także podstawowe znaczenie [...]