[...] że Twój weganizm nie opiera się na jedzeniu ciastek przez cały dzień i samej żywności przetworzonej, to dostarczasz sobie ogromnej ilości składników odżywczych, co może zaprocentować poprawą stanu zdrowia. Co jeszcze możesz zyskać? utratę masy ciała niższy poziom cukru we krwi niższy poziom cholesterolu mniejsze ryzyko chorób serca, nowotworów [...]
Odżywki białkowe są bardzo popularne wśród osób dbających o formę i swoje zdrowie. Na rynku, dostępnych jest bardzo dużo rodzajów "białka", więc dla większości jest to pewnie nie lada wyzwanie, by stwierdzić, które z nich zapewnią optymalne wyniki. Aby trochę ułatwić rozeznanie w świecie odżywek białkowych, zebraliśmy podstawowe informacje na ich [...]
[...] udziałem 609 osób w wieku powyżej 50 lat wykazały, że połączenie suplementacji kreatyną i treningu siłowego spowodowało większy spadek masy tkanki tłuszczowej (0,5 kg) oraz procent tkanki tłuszczowej (0,55%) w porównaniu z podawaniem placebo i treningiem siłowym. Kreatyna wydaje się również wpływać na funkcjonowanie tkanki tłuszczowej. W [...]
[...] posiłku. Wystarczy co dzień jeść trochę pełnoziarnistego pieczywa i porcję wyżej wymienionych produktów, by dostarczyć niezbędnych aminokwasów. Za mało witaminy B12. Aż 68 procent wegetarian ma niedobory witaminy B12. Skutek? Problemy z pamięcią, koncentracją, wahania nastroju, wzrost stężenia homocysteiny we krwi (co wiąże się z ryzykiem [...]
[...] w nim potas chroni serce przed zawałem i wzmaga wydalanie płynów z organizmu. Mówi się, że gwarantuje długowieczność, obniża bowiem poziom cholesterolu we krwi aż o 50 procent. Oberżyny powinny unikać kobiety w ciąży, małe dzieci, osoby cierpiące na reumatyzm, choroby nerek i układu trawiennego. Choć niskokaloryczna nie należy jednak do [...]
[...] co roku z głodu, większość z nich stanowią dzieci. Mimo tej sytuacji ponad jedną trzecią zbiorów zbóż przeznacza się na karmę dla bydła. W USA na przykład, bydło spożywa 70 procent całego wyprodukowanego ziarna. Jeśli to ziarno przeznaczonoby na pożywienie dla ludzi, na świecie nie byłoby głodu. Cierpienie Zwierząt W samych Stanach Zjednoczowych [...]
[...] twierdzenie, niepotwierdzone przez żadne badania. Jeżeli taki pogląd byłby prawdziwy, to wegetarianie nie mieliby niedoborów tej witaminy. A jak wspomniałem już wcześniej, procent wegetarian, członków Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego z niedoborem tej witaminy sięga około 50%, a wśród wegan niedobór odnotowuje się u 60 do prawie 90% osób. Nie [...]
[...] badacze wykazali też, że ogólna umieralność (ilość zgonów w danej populacji) była o ponad 30 proc. niższa od średniej wśród osób najczęściej ćwiczących. Wśród palaczy była ona o 70 procent większa niż u osób niepalących. Ekspertom nie udało się jednak jasno określić wpływu umiarkowanego picia alkoholu na długość życia. źródło: www.zdrowie.med.pl
[...] ponieważ do produkcji jednego litra tego oleju wymagane jest sto kilogramów kukurydzy. Olej sojowy jest nowoczesnym wynalazkiem i tak jak przy oleju kukurydzianym tylko 15% procent oleju można uzyskać bez chemicznych rozpuszczalników. Naszemu zdrowiu nie są potrzebne zredukowane w kalorie i tłuszcz artykuły spożywcze. One nawet nie pomagają w [...]
[...] w nim potas chroni serce przed zawałem i wzmaga wydalanie płynów z organizmu. Mówi się, że gwarantuje długowieczność, obniża bowiem poziom cholesterolu we krwi aż o 50 procent. Oberżyny powinny unikać kobiety w ciąży, małe dzieci, osoby cierpiące na reumatyzm, choroby nerek i układu trawiennego. Choć niskokaloryczna nie należy jednak do [...]
[...] które utworzą jakąś proteinę, leży źródło, z którego musi ona być uzyskana - a jest nim roślina. Niektóre proteiny, zarówno roślinne, jak i zwierzęce, mają wyższy procent potrzebnych nam aminokwasów, niż inne. Jeśli więc jedna proteina wykazuje brak, inna w tym samym pożywieniu może dostarczyć brakujących aminokwasów w obfitości. W ten [...]
[...] ponieważ do produkcji jednego litra tego oleju wymagane jest sto kilogramów kukurydzy. Olej sojowy jest nowoczesnym wynalazkiem i tak jak przy oleju kukurydzianym tylko 15% procent oleju można uzyskać bez chemicznych rozpuszczalników. Naszemu zdrowiu nie są potrzebne zredukowane w kalorie i tłuszcz artykuły spożywcze. One nawet nie pomagają w [...]