Warto jednak brać pod uwagę również rozkład % przy układaniu rozpiski żywieniowej. Najpierw ustalaj makroskładniki w gramach, później patrz na procentowy udział. Wychodzenie poniżej 20% lipidów nie jest optymalnym rozwiązaniem dla organizmu. W Twoim przypadku około 1.5g.kg masy ciała białka z pewnością wystarczy. Dostosuj się wskazówek [...]
Ważne są kalorie, makroskładniki i jakość pożywienia. To tak jakbyś pytał, co jest ważniejsze w samochodzie koła, czy silnik. Wszystko to składa się na całość.
[...] będzie zapewne zdecydowanie lepiej wyposażona. 2. Im szybciej zaczniesz podchodzić skrupulatnie do diety tym lepiej szybciej wpadniesz w rytm i będziesz mógł regulować poszczególne makroskładniki 3. Jak dieta i regeneracja będzie na najwyższym poziomie to nie będzie problemu. 4. Podstawowe ćwiczenia siłowe na początek są najskuteczniejsze
A co byś powiedział na pełnowartościowy shake zawierający wszystkie makroskładniki Praktycznie nie trzeba nic robić,a spożycie zajmuje max 3 min. i tylko pijesz :)
Wylicz zapotrzebowanie kaloryczne na podstawie wyżej podanego wzoru i wklej je tutaj. Następnie podziel kcal na makroskładniki. 2g białka, 1-1,3g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów.
Moze masz totalne przemeczenie/wycieczenie i organizm magazynuje makroskladniki i wode w obawie przed kataklizmem? Nie czujesz sie slabo jakby bez zycia? Redukcja to potwornie meczacy proces.
Istotne są kcal, makroskładniki i jakość pożywienia. Nie widzę konieczności rozdzielania tłuszczów od węglowodanów. Istotne są jednak ilości i ogół diety.
[...] rygorystycznie do tego podchodzić ? (zarówno na masie jak i redukcji) Organizm posiada całą game enzymów do trawienia zarówno lipidów jak i węglowodanów. Gdybyś miał spożywać oddzielnie tłuszcze i ww to byłoby niedorzeczne, nie dałoby się pokryć zapotrzebowania dziennego na te makroskładniki. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-05 10:58:26
Jeżeli takie wyszło Ci zapotrzebowanie kaloryczne, to dodaj do tego 500kcal i rozłóż to na makroskładniki. Białko 2g, tłuszcze 1-1,5g i reszta kcal węglowodany.
Makroskładniki w ilości: 2g białka, 1-1,5g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. Poza tym wrzuć zdjęcie sylwetki. Napisałeś w ankiecie, że masz 17% tkanki tłuszczowej. Przy tak wysokiej ilości należy redukować a nie budować.
[...] nie znam się, zapytałem na forum. Liczę na konstruktywne odpowiedzi a nie same szydercze posty. To byl 1 z pierwszych dni w których postanowiłem za wszelką cenę wyrównać makroskładniki. Pozdrawiam. Jak sam nie podołam jestem skłonny wykupić jakąś dietę od kogoś kto się na tym zna ale na razie chcę spróbować sam zasięgnać informacji i ułożyć [...]
Zacznij od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego i rozkładu na makroskładniki. 2g białka, 1-1,3g tłuszczów i reszt kcal węglowodany. Wklej tutaj obliczenia.
niestety bazowanie na tak duzej ilosci proszkow moze byc klopotliwe w budowaniu formy, o ile makroskladniki moga sie zgadzac o tyle niekoniecznie ich jakosc, czy wartosc odzywcza;-) sam gainer nie posiada takich skladowych, jak np kawal miesa z paczka dobrej kaszy;-)
Makroskładniki wklej w g/kg masy ciała a nie w procentach. Aktywność stopniowo, ale nie same aeroby nie od razu. Nie bardzo też jest sensu robić np 20min. Inaczej w przypadku interwałów.
[...] i po tygodniu zobaczysz co sie bedzie działo. Co do rozkładu polecał bym 1 g białka na kg masy ciała tak samo tłuszcze i reszta z weglowdanów. Jeżeli nie cwiczysz nie potrzebujesz wiecej białka niż 1g na kg masy ciała. W późniejszej fazie redukcji możesz zmienjasz węglowodany na rzecz tłuszczy jak ze oba te makroskładniki są źródłem energii.