http://oi58.tinypic.com/2hxoe1u.jpg http://images64.fotosik.pl/714/27c7ce96c49f6a38gen.jpg Witam wszystkich serdecznie, Przed wszystkim dziękuję firmie ACTIVLAB za możliwość wzięcia udziału w teście suplementów. I Suplementy http://oi58.tinypic.com/9aqyqu.jpg Opis - Boster NO i spalacz w jednym - Wzrost siły - Szybsza utrata tkanki [...]
[...] złożone pochodzenia roślinnego, produkty zbożowe są podstawowym źródłem energii. Wskazane jest, by produkty te były możliwie mało przetworzone. Jeśli więc wypieki czy makarony, to w miarę możliwości z mąki tzw. pełnego przemiału - najlepiej żytniej. Chleb raczej razowy, a nie pieczywo pszenne jasne czy słodkie, np. chałka. Kasze - grube, [...]
Jakiś czas temu dietetyczka ułożyła mi spersonalizowany jadłospis, jednak -mimo kilku uwag, że posiłki mają być łatwe w przygotowaniu i najlepiej, żeby były to gotowe produkty w stylu kromka chleba wasa z czymśtam- dostałam program żywieniowy którego samo przygotowanie zabrałoby mi ze 2h dziennie, na co obecnie nie moge sobie pozwolić. Będę [...]
[...] procesy biochemiczne, mające wpływ na pobudzanie nadmiernego apetytu. Stwierdził, że apetyt pobudzają: *Tłuste potrawy (uwaga na żółte sery, orzeszki, parówki); *Warzywa i makarony rozgotowane; *Owoce zbyt dojrzałe; *Żywność przetwarzana (np. warzywa z puszki, zupy z proszku, biały ryż); *Alkohol wypity przed posiłkiem; *Palenie papierosów [...]
[...] naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, [...]
[...] trochę „odwyk” od chleba – nie wiem, czy to nie od tego „wywala” mi brzuch. Co lubisz jeść na obiad : Ryba, kurczak, kasza jęczmienna pęczak, wiejska, perłowa, ryż brązowy, makaron razowy, czasami fasola, warzywa w różnej postaci. Co jako przekąskę : Jeżeli jem coś pomiędzy posiłkami to są to warzywa, jajko, twaróg albo 5-6 orzechów/migdałów. [...]
[...] (gryczana, pęczak, "brązowy" ryż), mąka razowa zawierają błonnik pokarmowy, który obniża kaloryczność i poprzez wolniejsze trawienie daje dłuższe uczucie sytości. Unikaj makaronów, klusek i potraw mącznych. Płyny W diecie niskokalorycznej zalecana jest większa ilość płynów. Może to być: woda mineralna niegazowana, herbata bez cukru, herbatki [...]
[...] zawarte głównie w suchych nasionach roślin strączkowych, jak: groch, fasola, bóg, soczewica, (około 20 %) , w produktach zbożowyc jak: pieczowy zwłaszcza razowe, mąka i makarony, kasze ( 8- 13 % ). Oto przykłądy łączenia białka roślinnego z białkami zwierzęcymi w różnych potrawach: kasza gryczana-> drób,ser zółty i twarogowy-> pierogi z [...]
[...] (gryczana, pęczak, "brązowy" ryż), mąka razowa zawierają błonnik pokarmowy, który obniża kaloryczność i poprzez wolniejsze trawienie daje dłuższe uczucie sytości. Unikaj makaronów, klusek i potraw mącznych. Płyny W diecie niskokalorycznej zalecana jest większa ilość płynów. Może to być: woda mineralna niegazowana, herbata bez cukru, herbatki [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
[...] zawartości wody, kształtu. Wiadomo, że agrest, jagody, jerzyny i inne owoce mogą być różnej wielkości, wilgotna mąka będzie cięższe od suchej, a o mierzeniu i ważeniu makaronu nawet nie ma co marzyć. Dlatego pamiętajmy, że tabele wagowe mogą ułatwić przygotowywanie posiłków, ale nie należy też im ślepo wierzyć. Łyżka - płaska łyżka do zupy [...]
Składniki odżywcze dzielimy na: -> budulcowe, ->energetyczne, ->regulujące. Budulcowe Składniki budulcowe służą do budowy i odnowy organizmu; zaliczamy do nich białka oraz sole mineralne. Białka: - stanowią około 20% masy naszego ciała, - są podstawowym minerałem budulcowym komórek i tkanek organizmu, - są także źródłem energii, dostarczają około [...]
[...] i dwucukry (zwykle glukoza i sacharoza): słodycze, napoje i soki, produkty mleczne (nabiał), przetwory owocowe i warzywne, sosy, b. Cukry złożone (skrobia): kasze, ryże, makarony, pieczywo, płatki zbożowe i mąka. 4. Co to jest IG węglowodanów? Węglowodany ze względu na swoją „złożoność" w różnym czasie są trawione i wykorzystywane przez [...]
Jesteś długi jak miesiąc i cienki jak wypłata? Popraw swoją dietę, zaprzyjaźnij się ze sztangą i zamknij usta wszystkim, którzy kpią z Twojego wyglądu ! NIE TYLKO FACECI Z NADWAGĄ MARZĄ O TYM, BY MIEĆ UMIĘŚNIONĄ, PROPORCJONALNĄ SYLWETKĘ, Z KTÓREJ BYLIBY DUMNI NA PLAŻY I W SYPIALNI. Ich pragnienie posiadania muskularnej klatki piersiowej, [...]
Na forum dość często można zauważyć pytania i problemy związane z gramaturami dawkowania produktów na łyżkach stołowych, tudzież łyżeczkach deserowych, więc pozwolę sobie wkleić taki podręczny "manual" :) Może komuś jeszcze przyda się ten przelicznik, ja często do niego zaglądam, jest bardzo przydatny. 1 łyżeczka to 5 ml 1 łyżka stołowa to 15 ml 7 [...]
[...] po czym przytyłam 2 kg. Bardzo dobrze się na niej czułam, wyrobiłam sobie (wreszcie!) dobre nawyki żywieniowe. Co jem: ‒ zboża (produkty o niskim IG): brązowy ryż, makaron Durum, chleb żytni lub orkiszowy, kaszę gryczaną, kasze jaglaną (ona ma akurat wysoki IG, ale jest b. zdrowa), jęczmienna, płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, mąka [...]
Witam! Czy słyszeliście o kaszach "Pesso"? Pszenna Skład: mąka pszenna (98,8%), sól spożywcza Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 360 kcal / 1529 kJ Białko 9,9 g Węglowodany 77,4 g Tłuszcz 1,2 g Błonnik pokarmowy 3,0 g Pszenno-kukurydziana Skład: mąka pszenna (64,3%), kaszka kukurydziana (34,7%), sól spożywcza. Wartość [...]