Nie zawsze nasza dieta idzie po naszej myśli. Sam deficyt kaloryczny w przypadku redukowania tkanki tłuszczowej, czy też nadwyżka kaloryczna w przypadku budowania masy mięśniowej, nie są wystarczającym posunięciem w kształtowaniu naszej sylwetki. Bywa tak, że nasze zbędne kilogramy schodzą opornie, dlatego też stosuje się wiele manipulacji [...]
[...] i podajemy do zjedzenia. Smacznego! Pieczarka uprawna Pieczarki należą do gatunku grzybów z rodziny pieczarkowatych. Nie kojarzy się z produktem, który byłby bogaty w jakieś cenne wartości odżywcze, a okazuje się, że jest wręcz przeciwnie. Są dostępne przez cały rok i dzięki temu możemy cieszyć się ich smakiem, ale też zawartością witamin [...]
[...] Warto również wspomnieć, że dieta nie powinna być monotonna i nudna. Każdy ma prawo do małych przyjemności, dlatego warto dla komfortu psychicznego pozwolić sobie w kontrolowanej ilości na jakieś łakocie czy słoną przekąskę. Jeśli nie mamy pewności czy dieta jest dobra lub nie widzimy efektów, warto skonsultować swój jadłospis z dietetykiem.
[...] garach, szukasz urozmaicenia w diecie? A może zawsze, gdy próbujesz coś ugotować, wszystko się przypala? Jest na to rada. Spróbuj dań z wolnowaru. O tym, czym jest wolnowar, jakie są jego wady i zalety oraz co możesz w nim ugotować, przeczytasz w dzisiejszym artykule. Czy wolnowar jest bezpieczny? Przede wszystkim ze względu na niskie [...]
[...] które ciągle coś podjadają? Czy masz nadwagę i za żadne skarby nie możesz schudnąć? Czy w gąszczu informacji na temat zdrowego odżywiania i różnych diet ciężko Ci wybrać jakąś prostą i sensowną drogę dla siebie? Jeśli tak, to czytaj dalej. Pokażemy Ci jak zacząć zdrowo się odżywiać i schudnąć. Po pierwsze motywacja i konsekwencja Zacznijmy od [...]
[...] spożywającą mięso. Zostaje nam nieco mniej niż połowa, która jednak podjęłaby taką próbę. Jak zatem pogodzić się w takim związku? Jedzenie w restauracji Jedną z przeszkód, jaką może napotkać “mieszana” para jest wybór restauracji serwującej zarówno dania mięsne, jak i wegańskie. Oczywiście im większe miasto, tym o takie miejsce łatwiej i wybór [...]
[...] mięśnie, szybko obrastają w tłuszcz i dalsza masa nie ma sensu. Postaramy się przedstawić najczęstsze pomyłki tak, abyś miał możliwość ich eliminacji oraz działał z głową. O jakich błędach mowa? Brak konsekwencji w działaniach Jeżeli zapoznałeś się z 9 błędami, które opisaliśmy dla Ciebie powyżej, musisz pamiętać o jeszcze jednej, bardzo ważnej [...]
Ostatnimi czasy dużo więcej usłyszeć można o jarmużu, jest on też coraz bardziej dostępny. Jarmuż to warzywo z rodziny kapustnych, nazywany często kapustą bezgłową, jego liście są dość długie, o nierównych zarysach, mają karbowaną strukturę. Dostępnych jest wiele jego odmian, które różnią się od siebie kolorem liści oraz smakiem. Jak jeść [...]
Częstym usprawiedliwieniem zaniechania jakiejkolwiek aktywności fizycznej jest brak czasu. Jednak analizując możliwości czasowe "zapracowanego osobnika" okazuje się, że w jego tygodniowym planie pracy, bez problemu znajdziemy minimum 2-4 godziny wolne, które powinny dać już pewne rezultaty treningowe. Jednak, zanim do tego dojdzie, konieczne jest [...]
[...] gasną, jeśli spróbuje się danego dania. A przecież warzywa, aromatyczne przyprawy, różnego rodzaju ryż czy kasze to bardzo smaczne produkty. Nikogo nie musisz nawracać Tak jak wyżej pisałam, żeby poczęstować gości czymś wegańskim, tak jeszcze raz podkreślamy – nie nawracaj nikogo. Daj spróbować. Powiedz, że dla Ciebie to idealne rozwiązanie, [...]
[...] pomóc nam nieco stracić na wadze. Tuczący makaron Makaron zyskał miano tuczącego prawdopodobnie ze względu na to, że kojarzony jest z innymi produktami oczyszczonymi takimi, jak pszenne pieczywo i cukier. Dodatkowo jest źródłem węglowodanów, które w ostatnich latach obarczone zostały winą za wszelką otyłość tego świata. W rzeczywistości makaron [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
Zarówno wegetarianie, weganie, jak i osoby chcące wprowadzić do swojej diety więcej produktów roślinnych, szukają sposobów na dodanie do swojej diety substytutów mięsa. Problem jest jednak taki, że wiele z nich jest mocno przetworzona. Jedyną radą jest dokładne czytanie etykiet, żeby móc wybrać produkty o jak najmniejszej ilości zbędnych [...]
Kiedyś nie zdawano sobie sprawy, jak wielką rolę w rozwoju licznych chorób odgrywa stan zapalny, w tym przewlekły, o niskim natężeniu powiązany nadmiarem tkanki tłuszczowej. Szczególnie chodzi o tłuszcz zgromadzony w głębszych warstwach tułowia (wisceralny), a nie tylko pod skórą. Podsumowanie Należy dążyć do wyeliminowania z diety produktów [...]
[...] korzyści zdrowotnych dla ludzi i ma pozytywny wpływ na środowisko. W jednym z badań opublikowanych w Journal of the Academy of Nutrition and Diatetics mocno podkreślono, jakie to są zalety. Poznajmy je. Korzyści zdrowotne Spożywając mniej mięsa, ale za to więcej warzyw i owoców, można uniknąć kilku milionów zgonów rocznie. Z pewnością dzieje [...]
[...] z kością czy bez? A z wołowiny to nie mam pojęcia co nadaje się do gotowania rozbratel???? Nie piszcie o duszeniu, smażeniu czy pieczeniu. Najlepiej napiszcie krok po kroku jak ugotować wieprzowinę i wołowinę (najważniejsze - czas gotowania, bo po niedogotowanym lub półsurowym nie chcę wzywać karetki - dotychczas nie gotowałem tego, jedynie jaja [...]
Tak jak w temacie Chcę ugotować na parze na zaś pierś z kurczaka. Nie chce mi się jej gotować codziennie. Dlatego pytanie. Na ile dni do przodu mniej więcej można by ugotować mięso ? pzdr
Może na zdjęciu nie wygląda to świetnie ale smakowo... PYSZNE!!! Nie wiem jak wypada BWT w takim daniu, ale ja jestem na redukcji i jem 2-3 razy w tygodniu takie danie i mi nic nie przybywa... wręcz przeciwnie :) A więc po kolei: Brązowy ryż - każdy wie jak ugotować :) Sos: Potrzebne produkty: Pomidor, cebula, papryka, oliwa z oliwek, koncentrat [...]
[...] Sznycle mielimy w maszynce albo blenderze (można kroić, ale mi się nigdy nie chce :D) i podsmażamy na łyżce oleju. Można mięso zmieszać z połową cebulki w drobną kostkę jak ktoś lubi. Ja dodaję tylko sól i pieprz, żeby w całości nie było bez smaku. Jak zrobi się ładne, ale nie przypieczone, bo dojdzie sobie w sosie, wrzucamy paprykę [...]
waga 63 / 173cm / ekto (chociaż nie jestem pewien ) jak ktos tu niedawno napisał na forum "5 paczek ryzu dziennie do tego 500g mielonej wolowiny ryz ugotowac mieso usmazyc calosc przyprawic zjesc w ciagu dnia do tego warzywa i owoce w miare mozliwosci w odzywki nie inwestuj bo to w wiekszosci cukier i lipne bialko kreatyna monohydrat 10g rano i [...]