A jak to jest z "szkodliwością" takiego jedzenia, wysokokaloryczne posilki, tłuste w dodatku tluszcz zwierzecy, w dodatku mala ilosc tych posilkow.. podroby maja duzo cholesterolu zlego.. Jak wychodzi zdrowotnie taka dieta? Ktos cos? Czy moze nie liczy sie czystosc jedzenia a efekty ?:P gdzie ten "zły" cholesterol w wątróbce? Dieta jest głównie [...]
Luki no staram się w tym roku jechać sprawdzonymi schematami, wiem, że taka dieta zawsze jest skuteczna :-) Kuba jak mam czas i jestem w domu, to staram się smażyć przed każdym posiłkiem, wtedy jest pyszna :-) Ja posypuję tylko lekko z jednej strony przyprawą do ryb, solą i wrzucam na Pam. Dorsz szybciutko się smaży, kilka minut. Ja też [...]
dobre oliwy nie kupuje się po to by na niej smażyć, na inne szkoda kasy. Możesz smażyć śmiało bez tłuszczu jak masz dobrą patelnię, ewentualnie PAM czy patelnia przetarta ręcznikiem papierowym czy to ze smalcem czy z kokosowym.
[...] wg mnie najlepsze jest grilowanie. Chodzi mi o to, że Pam nie ma wartości odżywczych. Jak ktoś musi smażyć na czymś to Pam stety/niestety jest słusznym wyborem. To jak z wyborem słodzić cukrem czy słodzikami. Dla mnie jest to śmieszny temat, ktoś zwaraca uwagę na Pama, a nie widzi jak mocna chemia jest dookoła nas. On nas nie zabije, a [...]
[...] głodna. I duuużo warzyw, tylko surowych (ich nie musisz wliczać do bilansu), bo po przetworzeniu będą już miały kcal. A czy waga będzie szła, to niestety ale z tym różnie, jak organizm jest toporny to i 1700kcal to będzie za dużo, dlatego nie można patrzeć na innych, a samemu manewrować dietą i obserwować swój organizm, aby kolejne redukcje już [...]
Seba podzielam Twoje zdanie :-)) uwazam dodatkowo, ze jak juz sobie chce ktos cos usmazyc lub podsmażyć to PAM jest dobra opcja (powiedzmy) , dodatkowo nadmienie ze ja czesto smaże na wodzie %-) Pam to tylko, żeby nie przywierało smażyć na nim to ciężko, trzeba by dużo użyć a w dużej ilości to będzie zwykłe smażenie, bo pam to nic innego jak [...]
[...] pieczrkowy.Na odrobince oliwy podsamzylam cebulke i dalam zmiksowane pieczarki,sol i pieprz.Smakowaly znakomicie. GULASZ Z INDYKA udo z indyka bez skóry i kosci pokroić jak na gulasz cebule (ilosc duzo ale wedle uznania) pokroic w GRUBA kostkę jabłka w kostke przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy i co kto tam lubi i co mu pasuje do [...]
na LC sie nadaje :): - zamiast maki ziemnaiczanej maka pszenna pełnoziarnista lub orkiszowa - nie dajemy sera - nie solimy i nie dodajemy majonezu a jak przygotowac po mojemu ? Prosze: - kuraka/wołowine w drobna kostke do michy ja robie od razu z 500 - 600gr zeby miec na 3 posilki - do tego wbijamy 2-3 jaja - dodajemy pokrojona cebuule w kostke + [...]
[...] smażony bez tłuszczu bezpośrednio na patelni ma jeszcze niższy punkt dymienia (szybko się przypala), bo nie ma między patelnią, a produktem naturalnego nośnika temperatury jakim jest tłuszcz - więc sam produkt pełni rolę tego "nośnika temperatury". Znaczy to po prostu tyle, że smażąc na "patelniach beztłuszczowych" tak naprawdę "przypalamy [...]
[...] związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. Rodzaje tłuszczu wybierasz ok, jak najbardziej ponadto dobry jest też PAM, smalec. Warto pamiętać o rodzaju patelni - wybierać taką, która posiada [...]
[...] na powaznie, bo lata temu udalo mi sie zrzucic prawie 30 kilogramow ,stosujac diete i regularnie cwiczac. Niestety po wyjechaniu do Angli ,pozuciłem wszystkie dobre nawyki ,jakie udalo mi sie wyrobic na swojej malej redukcji. Historia zatoczyłą koło ,że znów stoje w miejscu ,ze musze zacząć wszystko od nowa. Tym razem chcialbym stworzyc swoja [...]
[...] już mnie solidnie denerwuje. Gym_Maniac: staram się ważyć węgle, co do grama, ale na wskazówkowej jest ciężko. Białka nie wrzucam na wagę, chyba, że jem, np. tak jak teraz, twaróg z makaronem, to ser też zważę, żeby nie dać za mało. Teraz ukroiło mi się 120g i tyle też zjadłem. PAM wystarcza na długo. Używam już jakiś czas, a nadal [...]
nIE PODALES CELU???Masa? Redukcja? Posiłek 1 Jajecznica (3 białka i jedno żółtko) NIE MA SENSU MARNOWAC ZOLTEK. ZJEDZ NP. 2CALE JAJA I WARTOSCI BEDA PODOBNE, I NIC SIE NIE ZMARNUJE. Kromka chleba razowego DAJ LEPSZE ZRODLO WW. DAJ PLATKI OWSIANE. Dowolny owoc Zielona herbata NIE JEST KONIECZNA. JAJA STARAJ SIE GOTOWAC/ MZOESZ ZAIENNIE SMAZYC ALE [...]
[...] na powaznie, bo lata temu udalo mi sie zrzucic prawie 30 kilogramow ,stosujac diete i regularnie cwiczac. Niestety po wyjechaniu do Angli ,pozuciłem wszystkie dobre nawyki ,jakie udalo mi sie wyrobic na swojej malej redukcji. Historia zatoczyłą koło ,że znów stoje w miejscu ,ze musze zacząć wszystko od nowa. Tym razem chcialbym stworzyc swoja [...]
[...] Ten środek nie jest bezkaloryczny: ma prawie 800 kcal w 100g, a to "0 kcal" to taka sztuczka: na opakowaniu jest podana kaloryczność jednej porcji, którą producent ustalił jako jedno psiknięcie, a to ma tak małą objętość, że zawiera tylko 0,19 g tłuszczu, więc w przybliżeniu wychodzi 0. Ot i cała magia PAM ;) Jak chcesz smażyć na minimalnej [...]
Najlepiej unikac smazonych potraw. Mozna gotowac, piec lub na parze. Jak juz chcesz smazyc to: pam, smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek. A jajecznice jakos jedną mozna na masle.
1. Żółtka jak najbardziej ok. Tym bardziej, że masz swoje kury. 2. Owoce też jak najbardziej źródło wielu witamin ;-) Ale jeśli ma się problemy z gospodarką insulinową, to trzeba uważać. Sądzę, że ilościowo na pewno musi być równowaga z racji, że to węgle proste, to węgle złożone też powinny się znaleźć, nie należy bazować tylko na owocach. 3. [...]
Panowie proszę : http://potreningu.pl/articles/1847/piec-mitow-na-temat-oliwy-z-oliwek (mit 3) Na szkoleniach Tadeusz bardzo często zaznacza, że lepszym rozwiązaniem jest olej kokosowy, czy masło klarowane oraz PAM, ale na oliwie z oliwek jak najbardziej smażyć można (na krótko).