zjadlem kilka puszek tego bialka . w srodku mix wpc/wpi/kazeina/albumina jaja .. za duzo cukru z cukiernicy... bcaa jak w kazdym innym produkcie w normie... na etykiecie info o wchlanianiu i zapewninaniu stabilnego poziomu aminikwasow w krwiobiegu przez 4 godz ... marketing bo w srodku niz ma zadnego kompleksu blonnika by to sie moglo stac... ale [...]
[...] materiału roślinnego, ale także stosowaniem różnych metod oznaczania. Produkty pochodzenia zwierzęcego (mięso i naturalne przetwory, ryby, mleko i naturalne przetwory, jaja) a także alkohole, masło, oleje i pozostałe produkty tłuszczowe nie zawierają błonnika pokarmowego. Tabela dotyczy zawartości w 100 gramach lub 100 mililitrach produktu [...]
[...] -całkowicie zrezygnować z cukrów prostych ( w tym z carbo, gainerów, soków itp.) -kontrolować spożycie tłuszczu - dostarczać białko z najlepszych źródeł: chude mięso, jaja, nabiał, ryby, odzywki oparte na białkach serwatkowych (whey), albuminie jaj (egg) (a nie na śmieciach z allegro) Zmniejszenie spożycia białka dokonujemy stopniowo, [...]
[...] nie potrafie przestrzegac diety w 100%, bo nie miałbym czasu nawet by przeglądac forum. wystarczy mi dołożyc produkty zawierające duzo białka do tego co ugotuje mama(typu jaja, twaróg, tunczyk, makrela). Do tego gainer raz dziennie i posiłek potreningowy(np ryz twaróg jogurt, lub wariant z piersią kurczaka). Wystarcza mi to by nie popasc w [...]
Kazde chude mieso(piersi kuraka/indyka,wolowina..) chuda ryba(mintaj,panga..), zaliczane jest do nialka szybkoprzyswajalnego. Bialko wolnopzryswajalne to np.Jaja Lub makrela czy łosoś, jest ono wolniej wchlanialne przez zarartosc tluszcu ktory spowalnia jego wchlanianie Twarog to kazeina a wiec rowniez bialko wolnoprzyswajalne.
[...] może być więcej niz 2h) Niektóre godziny w zrzutkach troche się różnią ale zazwyczaj po treningu jem 50gr piersi gotowanej, banana 110g czasem miód 10g lub 50 g ryżu , kaszy albo jaja Przed treningiem zawsze 50-100g ryzu , makaronu , kaszy itp , warzywa i jakieś mięso 100-150g/s] Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2016-04-15 18:52:55
Białko z surowych jaj jest przyswajalne w ok. 65% natomiast z gotowanych- w ok 93%. Odpowiedź nasuwa się sama. Dodatkowo z surowych jaj mozesz nabawić sie salmonelli oraz narazić na niedobór witaminy B1 gdyz surowe jaja zawierają białko-awidynę, która hamuje wchłanianie tiaminy.
surowe jaja korva NIE!!! są cieżko strawne, duże ryzyko salmonelli, jak juz ktos napisał nie siedzi to tylko na zawnątrz skorupki i sparzenie wrzątkiem nie załatwia do ko0ńca sprawy, a ponadto awidyna utrudnia wchłanianie biotyny. jest wiele tego na forum tylko widac ze poszukac sie nikomu nie chce
[...] 30-50g i mamy juz smacznie i zdrowo.A na podwieczorek salatka warzywna z olejem lnianym lub tlusta ryba(sledz,makrela,losos) i to na tyle,nie rob jajecznicy na masle tylko jaja na twardo bo to i zdrowe i salmonela panuje .A do odzywki na noc troche oliwy z oliwek po to aby opoznic wchlanianie bialka(na noc to bardzo wazne) .A jaki maj sklad [...]
[...] Mąka sojowa zawiera ok 2%. związki te nie tylko wsytępują w soi ale także w surowych nasionach roślin straczkowych, ziarnie pszenicy, kukurydzy, ziemniaków a nawet białku jaja. Jednak w większosci przypadków ulegają one pod wpływem obóki termicznej unieczynnieniu. Natomiast mówiąc o usuwaniu tych związków w procesie technologicznym miałem na [...]
[...] 1kg masy 4g ww na 1kg masy 1,5-2g tluszczy na 1kg masy wyliczasz sobie z produktow takich jak: WW-ryz(brazowy,paraboliczny itd),kasza,makaron razowy,chleb pelnoziarnisty B-jaja,piers z kurczaka i inne miesa,twarog T-oliwa z oliwek po kazdym posilku oprocz posilku potreningowego i posilkow bogatych w blonnik (dane ile co zawiera znajdziesz w [...]
[...] rozwija, potrzebują białka także do wzrostu. Zaleca się, aby stosunek białka zwierzęcego i roślinnego wynosił 1: 2. Jego źródłem powinny być chude gatunki mięsa i wędlin, jaja, produkty mleczne. Wskazane jest ograniczenie tłustych mięs i wędlin oraz konserw. Białko roślinne powinno być czerpane głównie z produktów zbożowych. Witaminy też ważne [...]
[...] Co do oliwy to wszyskto zostalo pwoiedziane..Tluszcz spowalnia wchlanianie bialka, ale w przypadku twarogu w zupelnowsci sam jest wystarczajacy Organizm w nocy musi miec czas na regeneracje a nei na trawienie tluszcy, dlatego twarog chudy/poltlusty jest najlepszym rozwiazaniem na noc..Jako zamienniki jaja,tluste ryby,chude+oliwa,serek wiejski..
[...] Co to jest? Pierwiastek śladowy służący jako koenzym w większości ważniejszych przemian metabolicznych. Pokarmy bogate w cynk: mięso/najlepsze źródło/, wątroba, jaja, owoce morza; pełne ziarna zawierają cynk o mniejszej przyswajalności. Ile powinno się zjadać? Zalecane dzienne zapotrzebowanie dla cynku wynosi 12mg dla kobiet i [...]
[...] czynników, np. od zawartośći i wielkości posiłku, szybkości opróżniania żołądka. Różne białka o tej samej zawartości aminokwasów osiagają różne ich stężenie we krwi. Białko jaja jest białkiem pośrednim między b. serwatkowym a kazeiną. Powyżej wykres obrzujący ich wchłanianie. Widać na nim, że mimo tego co wiele osób sądzi serwatka wchłania się [...]
[...] tak je. Zależy od odczuć. Dalej, ważne jest abyś nie napychał się węglami na noc, tylko jadł głównie białko+tłuszcz. Śniadanie powinno składać się z dobrego białka /np jaja, ryba, mięcho, co wolisz/ oraz wegli /np platki owsiane na wodzie/mleku/ i mozesz dodac odrobine prostych wegli. Posilki w wmiare rownych odstepach czasowych i w miare [...]